siemin Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Siemka,Mam problem, pierdoła ze mnie, ale to nie o tym chciałem napisać xD chciałem ustawić obroty w F4i bo były za wysokie po wymianie oleju, wałka rozrządu i takie tam... i pokręciłem regulacją po lewej stronie przy silniku i było OK, ale Bartuś był ciekaw na drugi dzień i odpalił maszynę... było ok 900ob i znowu pokręciłem żeby je podnieść i pewnie nie w tą stronę zakręciłem xD zgasł i już nie odpalił, a ja pokręciłem kilka razy a to w prawo, a to w lewo i DU*A! hehe nie mam już sił na swoje pomysły Jak można ustawić te obroty? pod bakiem są 3 śrubki jak je ustawić żeby chociaż zagadał? Podpowie ktoś? Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez siemin (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) właśnie rozregulowałeś gaźniki,daj na jakiś warsztat synchro i łogień,bo ci się śrubki pomyliły Daj foto którą kręciłeś-to rozwieje wątpliwości Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jak można rozregulować gaźniki w f4i skoro jest ona na wtrysku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemin Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 nie no wtrysków raczej nie "rozregulowałem" kręciłem tylko czarną gałką od regulacji :)jest jakiś neutralny stan regulacji? W sensie żeby wrócić do pierwotnych ustawień? jak powinna być nachylona przepustnica (?) ogarniam sprawę, ale wolał bym wiedzieć wiem że f4i jest na wtrysku... wiedziały gały co brały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Za ssanie odpowiada mechanizm sterowany temperatura plynu chłodzacego wiec nawet bez tej linki powinien odpalic i trzymac obroty ok. 3000,zaczałbym od sprawdzenia czy masz płyn chłodzacy w układzie jesli tak to czy działa pompa wody, STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jak można rozregulować gaźniki w f4i skoro jest ona na wtrysku? Pokazałem http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemin Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 płyn wymieniony więc powinno być OK no ale nie gada wielmożny Pan...SOBOL- zdarza siueee :)aaaa tak po za tym to pewnie nie ma większego znaczenia czy moto ma podpięte budziki czy nie... (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Bez zegarów normalnie dziala ,chyba ze zdjales tez cała czachę, a w okolicy lampy jest czujnik połozeniowy i bez niego lub zworki to nie zagada. STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemin Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 czujnik odpięty przechyły nie straszne ... jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemin Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 po problemie... zdjąłem bak, filtr, skręciłem obroty i obserwowalem do którego momentu się odkręca. na połowie zostawiłem. Wykręciłem świece wyczyściłem,wypaliłem i znów wyczyściłem i zapaliła od strzała. Sezon otwarty a temat do zamknięcia Leeewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi