AndrzejCBR Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam przymierzam się do kupna klucza do kół pod kompresor, więc pneumatyczny, kompresor jaki posiadam to 50 litrów zakres pracy 6-8 bar. Proszę o poradę osób które miały styczność z takim kluczem, klucz będzie do domowego warsztatu typu zmienić koła na lato, odkręcić kilka śrub. Czym się kierować przy kupnie? Patrząc na allegro każdy posiada inna siłę wyrażoną Nm. Chciałbym żeby klucz dobrze dokręcał mi koła a ja jedynie dla pewności sprawdził ręcznie, dobrze gdyby posiadał możliwość regulacji siły dokręcania. 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Przy takim kompresorze to nie licz na szał,druga sprawa to średnica przewodu do powietrza-jeśli masz ten cienki(spirala pomarańczowa) to jeszcze większa lipa. Kiedyś miałem taki zestaw z Biedrony za sto pare złotych i nasadki szlak trafił ale klucz mimo że made in vietnam to hulał z 5 lat,ale kompresor 2 tłoki i baniak 100 litrów a przewód 10mm w środku.Klucz miał nie całe 300 niutków. Podłączałem kiedyś klucze z zakresu od 300 do 700 niutków pod właśnie kompresor 50l na spirali tej taniej i nie raz udawało się koło odkręcić ale często trzeba było najpierw ręcznym kluczem zadziałać.Pod takim kompresorem klucza używałem tylko do tego jak miałem sporo śrub które trochę ciężkawo szły a nie chciało mi się grzechotką naginać. No i kompresorek często się włączał. Weź pod uwagę klucz udarowy elektryczny,jeśli będzie sporadycznie używany to polecam,w JULA jest za chyba 250zł zestaw coś koło 700 niutków i gwarancja na miejscu a nie odsyłki,tylko ma upierdliwy włącznik bo wciskasz w dół to kręci w jedną a w górę w drugą-trzeba się przyzwyczaić Gdzieś u mnie leżą dwa klucze pneumaty,jeden jest od ryżowych taki jak te na allegro co mają po niby 310(bez pudełka a z pudełkiem 340) a drugi bosch tylko brakowało im końcówek do powietrza,jak znajdę to dam ci znać to podjedziesz pożyczę ci i zobaczysz jak latają pod twoim kompresorem,bo przewodu grubszego do powietrza nie mam,wtedy zobaczysz czy ci wystarczy. Kiedy zmieniasz koła na letnie? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
AndrzejCBR Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) SOBOL dzieki za konkretne informacje szukam właśnie czegoś żeby to dobrze działało. Pewnie mogę podjechać jeśli to nie problem jak bede na wsi to sprawdzę jak działa może ew kupie? jeśli będziesz chciał sprzedać.Tak przykładowo co sądzisz o takim kluczu?http://allegro.pl/profesjonalny-klucz-pneumatyczny-450nm-17el-geko-i3136452502.html Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
piotreklodz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zobacz na zużycie powietrza i jak to się ma do Twojego kompresorka. Więcej hałasu będziesz miał niż pożytku - chyba że lubisz gadżety. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Pablos Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 SOBOL dzieki za konkretne informacje szukam właśnie czegoś żeby to dobrze działało. Pewnie mogę podjechać jeśli to nie problem jak bede na wsi to sprawdzę jak działa może ew kupie? jeśli będziesz chciał sprzedać. Tak przykładowo co sądzisz o takim kluczu? http://allegro.pl/profesjonalny-klucz-pneumatyczny-450nm-17el-geko-i3136452502.html estowale w tym warsztacie klucz, poniewaz gdy kupilem wlasnie taki tani jak podajesz w linku, to nei chcial mi nawet kol os osobowego auta ruszyc... Jak bede w domu to zobacze jaki klum mam. Kupiłem na Drewnowskiej 50-hurtownia- maja sprzedaz stacjonarna i www. POnadto obok jest chyba warsztat forumowego "Jakubka". Ja przez zakupem testowalem klucz, poniewaz pierwszy ,ktory u nich nabylem nie chcial mi nawet ruszyc 100Nm... Kupilem nieco drozszy, chyba cos ok 300pln i dziala az milo. Mam kompresor 60litrow chyba, max 6,3-6,5 atmosrety i przewod cos ok 10mm. Do odkrecania idealny, fakt kompresor czesto sie zalacza,ale ja potrzebuje tylk ookazjonalnie do uzytku hobbystycznego. Jesli jestes zainteresowany spr jaki to klucz i dam Ci znac. Ewentualnie, rowniez moge pzyczyc do sprawdzenia na Twoim kompresorze.pozdro 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Kompresor który mam jest bodajże firmy metabo, także powinien dać rade. Zmienię jedynie przewód powietrza, zamiast tej standardowej niebiskiej rozciągliwej zwijki kupie grubszy do powietrza który będzie pod pistolet. Ewentuatkolnie kupie w castoramie tam można oddac wszystko. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez AndrzejCBRF2 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 poszukam póżniej końcówki to dam ci znać.Ten co podałeś w linku będzie zapewne lepszy od totalnego chonola lecz takiego nie testowałem 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
AndrzejCBR Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Spoko będę Ci wdzięczny mam na oku klucz firmy metabo 320Nm do kupienia na drewnowskiej 50 Cena 250zl 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Sprawdziłem specyfikacje mojej sprężarki i jej wydajność wynosi 129litrów na minute. 0 Cytuj
Majka11 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 SOBOL dzieki za konkretne informacje szukam właśnie czegoś żeby to dobrze działało. Pewnie mogę podjechać jeśli to nie problem jak bede na wsi to sprawdzę jak działa może ew kupie? jeśli będziesz chciał sprzedać. Tak przykładowo co sądzisz o takim kluczu? http://allegro.pl/profesjonalny-klucz-pneumatyczny-450nm-17el-geko-i3136452502.html ta firma to straszna tandeta 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dlatego zdecydowałem się na zakup klucza firmy metabo 0 Cytuj
Majka11 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 a dynanometrycznych macie jakieś opinie , rady ? tak żeby miał skalę i do dokręcania świec i do kół 0 Cytuj
M-461 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie wiem czy już coś kupiłeś. Posiadam taki klucz, kupiłem go na Szczecińskiej przy Rojnej http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3176732086&ars_source=ars&ars_socket_id=5&ars_rule_id=93 Bez problemu daje rade. Mam mały kompresor z jednym tłokiem + podłączoną dużą butlę Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez M-461 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi