AndrzejCBR Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Witam, zastanawiam się nad zmianą auta, biorę pod uwagę takie auta jak w temacie, Volkswagen Passat B5FL, Opel Vectra C oraz BMW E46. Czy ktoś z forum miał styczność z tymi autami? może coś o nich powiedzieć? jakie silniki wybrać? Osobiście celuje w silniki benzynowe, obawiam się, że diesle będą miały duże przebiegi lub zaraz po kupnie będę musiał naprawiać osprzęt typu, sprężarka, pompowtryski, dwu mas. Jeśli benzyna to biorę pod uwagę instalacje LPG. Jeśli ktoś może wypowiedzieć się na temat tych aut proszę o opinie. Pozdrawiam. 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 sprężarka, pompowtryski, dwu mas Jak dbasz tak masz-tzn. jak ktoś dbał przed tobą,każde auto jest dobre pod warunkiem że ktoś o nie dbał-prowadzę warsztat i powiem że nie ma to się ani do marki ani do modelu,chociaż każda marka ma typowe usterki ale nie ma auta bez wad.szukaj powoli i dokładnie oglądaj,a z tych co podałeś to każdy powie tyle za co i przeciw.Dla manie 1 Passat 2 Viki 3 Bmw 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
piotreklodz Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Jak dbasz tak masz-tzn. jak ktoś dbał przed tobą,każde auto jest dobre pod warunkiem że ktoś o nie dbał oj prawda.... Z Vectrą, Corsą malutkie kontakty miałem - nigdy nie kupię Opla. Passat B5 - bardzo ludzie narzekają, miałem swego czasu dwa szmelcwageny (co prawda starsze) i nie polecam nikomu Uważam że współczesne niemieckie auta są zdecydowanie przereklamowane i lecą na opinii wyrobionej na przełomie lat 80/90. Jeśli szukasz czegoś solidnego co jeszcze trzyma jakąś jakość i trwałość to Mazda, Honda, Toyota... Mnie na Japońca nie stać więc lubię Fiaty. Są tanie, wiele się od nich nie oczekuje, więc i nie rozczarowują zbytnio, a nawet miło zaskakują. Do tego w stosunku do innych łatwo znaleźć niewytłuczone, zadbane egzemplarze. Ciekaw jestem innych opinii 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Łukasz_Sob Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) więc lubię Fiaty Dla mnie jedyny fiat który jest ładny to 125p Może gusta gustami,ale poczekajmy niech ktoś się wypowie na temat "tej trójki "które autor zasugerował ponieważ zaraz znajdziemy tu auta całego swiata Edytowane 13 Marca 2013 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
AndrzejCBR Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 chciałbym właśnie żeby trzymać się tematu tych aut. Sobol ale musisz przyznać ze ewentualne naprawy oprzetu diesla są drozsze niż benzyny. 0 Cytuj
Toschie Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Z trzech, które wymieniłeś, jeździłem jedynie Oplem i to przez miesiąc. Wózek jak wózek moto 1.8 nic powalającego. Dużo miejsca we wnętrzu. Prosty nieskąplikowany wózek. Z dłuższej eksploatacji to zasięgnąłem opinii właściciela takiego samochodu 1.9 diesel kombi. Jego opinia słaby diesel jest oki, tylko ten j....y alternator co 2 lata się rozwala. Nie narzeka i jest gdzie 3 dzieciaków upchnąć. Edytowane 13 Marca 2013 przez Toschie (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 jeżdziłem jakąś chwilę Vectrą C - ale dieslem 1.9 ... i wszystko mogę o nim powiedzieć, ale nie to, że jest słaby - 150KM. Miałem wersję OPC line, w skórach i na bixenonie. Auto wygodne, przestronne, jak dla mnie trochę za miękkie zawieszenie. Ale to był niespełna 2 letni samochód, więc nie miało za bardzo co się popsuć, no i diesel, a Ty diesla nie chcesz... 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
MaRRcin Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) passat super auto, ale sa 2 rzeczy kt na maxa wqrzaja, to przednie aluminiowe zawieszenie, ktore leci jak porabne na polskich drogach i diesle z pompowtryskiwaczami (porazka). Wiec jezeli takie auto to tylko benzyna, ewntualnie gaz zeby bylo taniej. Edytowane 13 Marca 2013 przez musi88 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 działkowy nie to ze nie chce diesla tylko boje się kosztów związanych z osprzetem. działkowy a ile paliła Ci ta vectra przy normalnej jeździe? 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 yyy nie jestem miarodajny :confused: ... dychę... na trasie 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
AndrzejCBR Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 o to spory apetyt albo mocno ja ganiałeś ewentualnie do tego zestawienia mogę dodać audi a6 c5 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi