piotreklodz Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Sezon się zbliża, nie sądzicie że przydałoby się watek w którym na szybko moglibyśmy się zwoływać na wspólne latanko ? Jest nas chyba sporo na tym forum, może trochę się rozkręci ten nasz kącik "cross/enduro" i będzie możliwość się poznać. Na forum jest taki wątek ogólny, jednak głównie spotkań pod Delem, Centralem - raczej "średnio" interesujące dla offowców Edytowane 7 Marca 2013 przez piotreklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Bzyq Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Tak "na szybko" to ciężko się umawiać przez forum, nie każdy ma czas żeby ciągle pilnować tematu. To są dość spontaniczne ustawki przeważnie przez telefon.Z jakiej części Łodzi jesteś? Polecam żwirownię przy Brzezińskiej, w weekendy zawsze można tam kogoś spotkać.Ale oczywiście w miarę możliwości będę śledził temat, zawsze można kogoś nowego poznać 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/
Martini Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Co do sponatnów to jest dział http://motocykle-lodz.pl/topic/139-spontany-spotkania-nieoficjalne/?hl=spontany Edytowane 7 Marca 2013 przez Martini (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
piotreklodz Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Poprawiłem temat, żeby nie "mieszać" Na szybko - miałem na myśli 2-3 dni wcześniej, jasne że nikt nie będzie oczekiwał odzewu na komunikat "pojeździłbym za godzinę" ładniutki ten Twój trampek 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Bzyq Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 ładniutki ten Twój trampek a dziękuję, przekażę poza wyższą szybą wszystko jest w oryginale. dołożony tylko centralny kufer givi, stelaże pod sakwy i gniazdo zapalniczki na kierownicy. kupiłem go 2 lata temu i jak do tej pory jedyna awaria to spalona przednia żarówka ogólnie jestem bardzo zadowolony (no... mógłby być ten 6. bieg jednak...). 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/
Frager Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 piotreklodzi - a Ty śmigasz w terenie XR400 tak ? I w jakim rejonie mieszkasz tego pięknego miasta ? 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
piotreklodz Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Kurowice. Powiedzmy że zaczynam śmiganie bo mam ją dopiero od listopada i wiele się nie najeździłem. Wcześniej męczyłem Transalpa. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Frager Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 U...ła ; dd : / " kawałek " do siebie mamy... ja sama północ Łodzi 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Dawid Xrv Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Wstydźta się Pany. Kawałek jest jak mamy 100-200 km a nie naście czy dziesiąt Za długa ta zima i kilometry się wydłużają 0 Cytuj
Massi Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 tak w ramach ostrzeżenia pozwoliłem sobie wkleić wypowiedź z innego forum "błotnego" co byście nie wpadli "UWAGA - bardzo ważna informacja!Dostałem informację od znajomego, że rozpoczęła się szeroka akcja kontrolowania ( nagrywania ) rejonu Karolewa. Akcja dotyczy przejazdów przez rzekę Bzurę w okolicach Karolewa. Aby nikogo nie kusiło - z informacji jakie posiadamy wynika, że jest to szeroko zakrojona akcja mająca na celu zapobiegnięciu wjeżdżania przede wszystkim quadów do rzeki i niszczenia brzegów. Cała Bzura będzie minitorowana! Ostatnio jacyś qadowcy rozjeździli brzeg w okolicy Łowicza, który był robiony w tamtym roku. Dochodzenie i kombinacje z tym związane są podobno w toku, więc lepiej się pilnować, żeby niepotrzebnie nie napytać sobie biedy ( np. umieszczając zdjęcia autów w internecie z widocznymi tablicami rej. )" 0 Cytuj
Frager Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Całe szczęście ja narazie rzeczki , rzeczki inne wody omijam z daleka przypominając sobie sytuację z poprzedniego sezonu... ( czytaj: nieudany przejazd przez rzeke i cały motocykl zatopiony... ) 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Bzyq Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Wstydźta się Pany. Kawałek jest jak mamy 100-200 km a nie naście czy dziesiąt Za długa ta zima i kilometry się wydłużają Punkt widzenia zależy od punku siedzenia Jeśli mówimy o jeździe offroad w stylu Trampek czy Afryka to faktycznie takie odległości to spacerek. Problem się robi jeśli używamy bardziej hardkorowych sprzętów które palą bak w ciągu godziny/dwóch i do tego nie są dopuszczone do ruchu po drogach publicznych. 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/
Bzyq Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 A tak przy okazji... Generalnie w tygodniu nie mam czasu na moto ze względu na pracę. W miarę możliwości soboty przeznaczam na jazdę w terenie za to w niedziele przejażdżki na Trampku po drogach "drugiej kategorii". Jakby ktoś na sprzętach typu Trampek, Afryka, Tenere i wszelkie pochodne turystyczne enduro chciał dołączyć to czekam na odzew 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/
piotreklodz Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Długość kilometra zmienia się w zależności od sprzętu Jednym można zrobić 1000 dziennie i tego nie poczuć, a w innym po tysiącu może już być guma do wymiany i serwis do zrobienia Ja tam lubię jedno i drugie.... zarówno w jure na cały dzień jak i po żwirowni przez 2 godzinki. Co do tych quadów... właśnie dlatego mnie drażnią bo robią trzodę w lesie, a potem ludzie na nas klną... 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Bzyq Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Taa... pamiętne 1000km na raz powrót z okolic Karlobagu w zeszłym roku. Plecy mi już na Słowacji nie wyrabiały ale jakoś poszło. Przerwy tylko na tankowanie co +- 300km.Co do quadów... nie ważne czy quad czy enduro... jak ktoś rozjeżdża świeżo wyremontowany brzeg to jest debilem i tyle w tym temacie. Jedyny plus z mojego punktu widzenia to, że quady wyrównują trochę koleiny na podjazdach na żwirowni :)PS Ale nam się temat rozbujał Edytowane 8 Marca 2013 przez Bzyq (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/
Frager Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Nie ma co pisać! Trzeba się spotkać w terenie i pojeździć razem na maszynach 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Kapsel Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Z chęcią bym z wami pojeżdził ale najpierw musze kupić crossa 0 Cytuj
Frager Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Kupuj! Hehe, a tak serio ja też miałem swoje wątpliwości na co się zdecydować długo myślałem nad jakąś 125 na asfalt. Honda NSR , Cagiva Mito ciągle mi te motocykle chodziły po głowie ale... zdecydowałem się na crossa i na pewno nie żałuje 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Kapsel Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Wiem mialem crossa chińczyka ale małe mocy ale rakuje mi tego terenu poleć mi jakiś model tak do 4000zł jak kupie to napewno polatamy i to nie raz. 0 Cytuj
Frager Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Do 4k może być ciężko coś znaleźć. KTM EXC 125 , Husqvarna WR 125 - Hard Enduro w klasie 125, do tego można jeszcze dodać Suzuki DR 350, ale w kwocie 4k będzie bardzo ciężko coś znaleźć. 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
piotreklodz Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Jednak zwiększyłeś budżet do 4 tyś ? A przecież tyle sprzętów znalazłeś za 2 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Kapsel Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Tak ale postanowiłem znaleść coś z lepszego rocznika i wlepszym stanie. A coś takiego tyle że znalazłem w taniszej cenie http://otomoto.pl/kingway-lander-mocny-cross-250cm-zakliczyn-M3183830.html 0 Cytuj
Frager Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Powiem tak... miałem chiński skuter ( niby Romet ale i tak made in China ), brat ma chińskiego crossika 125 i... krótko i na temat : NIE POLECAM. Wole kupić coś firmowego i wiekowego niż nowego chińczyka 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Rekomendowane odpowiedzi