Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

o, czyżby autoreklama? Nieładnie nieładnie, zakładać, że się z frajerstwem ma do czynienia..  :whip:

Serio, zarejestrowałeś się na forum, aby poinformować "internety" o serwisie, z którego korzystałeś?

Raczej cudzo reklama.

Nic nie mam kasy z tego.

Może inaczej oddałem moto do Motopubliki (z polecenia kolegi) zgarnęli jakąś tam kasę, ale motocykl jeździł tak samo jak do nich przyjechał, nie zajrzeli do głowicy.

Oddałem do kolesia z MotoManu (po prostu miałem najbliżej chaty) okazało się, że miałem pękniętą panewkę trzymającą wałek rozrządu w głowicy.

i na okazję pękniętej panewki postanowiłeś zarejestrować się na forum i napisać to w tym wątku? Qrcze, w zasadzie po co ja zgaduję. Czy nie prościej byłoby gdybyś zaczał od działu "Powitalnia" - jak nakazuje regulamin?

i na okazję pękniętej panewki postanowiłeś zarejestrować się na forum i napisać to w tym wątku? Qrcze, w zasadzie po co ja zgaduję. Czy nie prościej byłoby gdybyś zaczał od działu "Powitalnia" - jak nakazuje regulamin?

Przepraszam za zamieszanie

Gary nie bądźmy takimi faszystami.
Kojarzę miejsce, bo jezdzę do rodziców do Nowosolnej tamtędy czasem i faktycznie jest tam zawsze trochę motongów na terenie. Nawet lewą chłopaki machną jak jedziesz :smile: 

Nie znam, nie korzystałem, ale kojarzę :smile:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Ja u MotoMana robię moto od kilku lat. Obecnego FZS mam od brata właściciela.

o, czyżby autoreklama? Nieładnie nieładnie, zakładać, że się z frajerstwem ma do czynienia..  :whip:

Serio, zarejestrowałeś się na forum, aby poinformować "internety" o serwisie, z którego korzystałeś?

to na pewno nie jest autoreklama bo karp2000 to nie Krzysiek :P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Stunt-ex u Pawła w Alexie kolejny raz ;)

zdążyłem pójść na lodziaki do Alexa na spacer, a po powrocie moto już czekało z nowymi klocuchami i płynem :smile:

nie zostało nic innego jak uregulować rachunek, pogadać chwilę o wycieczkach, uścisnąć łapę, podziękować i jechać dalej :smile:

A, no i oczywiście nakleja stunt-ex'owa trafiła na kolejne moto (przy sprzedaży cena dzięki temu + kilka % w górę) :biggrin:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

I chyba na tę okoliczność zostałeś upolowany ok 12 na włókniarzy i ok 14'30 na aleksandrowskiej. Leciałeś z plecaczkiem

Sprawne oko widzę kolegi ;) plecaczek aż z Gdyni wieziony (siostra ;) )

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Polecam Pawla ...czysto ,szybko,sprawnie i bez lipy.Pomoze nawet jak stoisz w niedziele na gumie i rece ci opadly..bach..pawel z lawta sie zjawia ;) a na powaznie ..pelna profeska,jak do tej pory zlego slowa nie powiem choc mam strasznie dalwko do niego

Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam,

Mam problem z odpaleniem Suzuki Maradera 800 po tej zimie-akumulator albo rozrusznik?Potrzebuje pomocy jakiegos sprawdzonego dobrego serwisu w Łodzi,zrobił bym przy okazj jakis serwisik-dajcie znać jak macie jakiś sprawdzony serwis.

Dzięki

Masz dział gdzie poleca się serwisy. Ja od siebie polecę Grand Motorbike Garage w Konstantynowie

Live my life like I'm a beast.

Jesli chodzi o serwis i przeglad, to daje swoj glos na Grand Motorbike Garage u Łukasza. Sprzawdzony z poytywnym efektem nie tylko przez mnie. Jesli zas chodzi o odpalenie, to sprawdz naladowanie akumulatora, posluchaj, czy cyka Ci przekaźnik rozrusznika jak wciskasz starter, sprawdz dokrecenie klem - to tak na poczatek. Jak nadal bedziesz mial problem, to pisz. Zawsze lepiej dojechac na ten serwis wiosenny o wlasnych silach, niz na lawecie, nie? ;)

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Dzięki za rady muszę spróbować,zobaczymy czy coś ugram,ale akumulator naladowalem i prubowalem odpalić lucz gdy przelanczalem starter to kontrolki przygasaly jak by był za slaby,dam znać co dalej...

Sprawdz dokrecenie klem i kabla masowego a nastepnie wlacz stacyjke i kill switcha i zobacz czy jak zewrzesz jakims kluczem albo wkretakiem styki na przekaźniku rozrusznika to rozrusznika zakręci. Bedziesz mial odpowiedź czy problem lezy w rozruszniku, czy w przekaźniku, albo jego sterowaniu.

Edytowane przez KLOSZ (wyświetl historię edycji)
Zdrowko

KLOSZ

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

jak po naładowaniu przygasają kontrolki to znaczy że aku jest śmieć, nie trzyma już, prawdopodobnie zwarte cele, pożycz chociaż na chwile od kogoś i zobaczy czy zabangla 

To co napisał Kosmaty, to prawdopodobna hipoteza, chociaż nie jedyna. Nie zawsze przygasanie kontrolek świadczy tylko o awarii aku.

Słuszna uwaga też z elektrolitem, chociaż zakładam, że takie podstawowe podstawy ;) sprawdziłeś zanim napisałeś na forum?

Z rozruchem po kablach bywa różnie. Nie zapominajmy o tym jaki prąd zwarciowy daje akumulator motocyklowy, a jaki samochodowy, to raz, po drugie miejmy na uwadze warunki pracy regulatora w motocyklu przy takim odpalaniu i odłączaniu kabli po odpaleniu. Podlączanie motocykla pod akumulator samochodowy moim zdaniem trzeba traktować jako "ostateczną ostateczność". Wiem, wiem, zaraz mi kilka osób napisze, że robili tak wiele razy i nic sie nie stało ;) Ale, takie jest moje skromne zdanie, a każdy niech sobie robi jak chce ;).

Zdrowko

KLOSZ

Cześć,

szukam serwisu który wymieni mi soczewkę w przedniej lampie w suzuki SV 650s rok 2000.

Cała lampa jest ok, ale źródło światła jest do wymiany