Skocz do zawartości

Tabliczka Znamionowa

Massi

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety w moim motocyklu nie ma tabliczki znamionowej na ramie i w sumie to nigdzie jej nie ma, są tylko numery na główce i silniku zgodne ze sobą i z dokumentami.

1) Tabliczka musi być?

2) Jak ja zdobyć, w jakim urzędzie i ile taka przyjemność kosztuje

działkowy emeryt

weź słuchawę i wydzwoń jakąś stację diagnostyczną wykonującą przeglądy okresowe - tam się dowiesz DOKŁADNIE.

Sprawa oprze się o Wydział Rejestracji i Ewidencji Pojazdów, ze dwa razy o diagnostę, który finalnie, na podstawie kwitka z WRiEP nabije na tabliczkę znamionową numery.

Czy jest obowiązkowa? Yhym, niestety... mam taką nawet na 40 letnim motorowerze...

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ichniezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.)

4. Pojazd powinien być ponadto wyposażony w:

1) numer rozpoznawczy lub numeridentyfikacyjny pojazdu (VIN), umieszczony w sposób trwały na ramie lubinnym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym oraz tabliczkęznamionową;

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Swego czasu niezła jazdę z tym miałem. Nie przerejestrowałem motocykla na siebie, okazało się, że nie ma tej tabliczki i nie chcieli mi podbić przeglądu, bez ważnego przeglądu nie mogłem zarejestrować motocykla by wyrobić nową i tak w kółko... tak więc jeśli moto jest na Ciebie idź do wydziału i wyrób... tylko uważaj przy mocowaniu jej by Ci nie zrobili dziur przypadkiem nowych bo jak w monsterze jeden spec chciał mi zrobić dziury w ramie i zanitować to go postukałem tą nitownicą w jego pustą głowę... skończyło się na naklejce, która po dniu zaczęła odpadać :smile:

Kosztu nie pamiętam, jakieś grosze chyba w 60zł ze wszystkim, albo i mniej..

Edytowane przez Jerry (wyświetl historię edycji)
icon3.png