Massi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Niestety w moim motocyklu nie ma tabliczki znamionowej na ramie i w sumie to nigdzie jej nie ma, są tylko numery na główce i silniku zgodne ze sobą i z dokumentami. 1) Tabliczka musi być? 2) Jak ja zdobyć, w jakim urzędzie i ile taka przyjemność kosztuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 30-50zł kosztuje ale chodzenia trochę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 weź słuchawę i wydzwoń jakąś stację diagnostyczną wykonującą przeglądy okresowe - tam się dowiesz DOKŁADNIE. Sprawa oprze się o Wydział Rejestracji i Ewidencji Pojazdów, ze dwa razy o diagnostę, który finalnie, na podstawie kwitka z WRiEP nabije na tabliczkę znamionową numery. Czy jest obowiązkowa? Yhym, niestety... mam taką nawet na 40 letnim motorowerze... ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ichniezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.) 4. Pojazd powinien być ponadto wyposażony w: 1) numer rozpoznawczy lub numeridentyfikacyjny pojazdu (VIN), umieszczony w sposób trwały na ramie lubinnym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym oraz tabliczkęznamionową; 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Swego czasu niezła jazdę z tym miałem. Nie przerejestrowałem motocykla na siebie, okazało się, że nie ma tej tabliczki i nie chcieli mi podbić przeglądu, bez ważnego przeglądu nie mogłem zarejestrować motocykla by wyrobić nową i tak w kółko... tak więc jeśli moto jest na Ciebie idź do wydziału i wyrób... tylko uważaj przy mocowaniu jej by Ci nie zrobili dziur przypadkiem nowych bo jak w monsterze jeden spec chciał mi zrobić dziury w ramie i zanitować to go postukałem tą nitownicą w jego pustą głowę... skończyło się na naklejce, która po dniu zaczęła odpadać Kosztu nie pamiętam, jakieś grosze chyba w 60zł ze wszystkim, albo i mniej.. Edytowane 25 Lutego 2013 przez Jerry (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Na moto weteran bazar są stoiska z nowymi tabliczkami, zapytać się może wyrobią dla Ciebie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 aha no to zacznę mękę jak tylko śniegi zejdą, dzięki za informację 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi