Massi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Niestety w moim motocyklu nie ma tabliczki znamionowej na ramie i w sumie to nigdzie jej nie ma, są tylko numery na główce i silniku zgodne ze sobą i z dokumentami. 1) Tabliczka musi być? 2) Jak ja zdobyć, w jakim urzędzie i ile taka przyjemność kosztuje 0 Cytuj
GrubY Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 30-50zł kosztuje ale chodzenia trochę 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 weź słuchawę i wydzwoń jakąś stację diagnostyczną wykonującą przeglądy okresowe - tam się dowiesz DOKŁADNIE. Sprawa oprze się o Wydział Rejestracji i Ewidencji Pojazdów, ze dwa razy o diagnostę, który finalnie, na podstawie kwitka z WRiEP nabije na tabliczkę znamionową numery. Czy jest obowiązkowa? Yhym, niestety... mam taką nawet na 40 letnim motorowerze... ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ichniezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.) 4. Pojazd powinien być ponadto wyposażony w: 1) numer rozpoznawczy lub numeridentyfikacyjny pojazdu (VIN), umieszczony w sposób trwały na ramie lubinnym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym oraz tabliczkęznamionową; 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Jerry Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Swego czasu niezła jazdę z tym miałem. Nie przerejestrowałem motocykla na siebie, okazało się, że nie ma tej tabliczki i nie chcieli mi podbić przeglądu, bez ważnego przeglądu nie mogłem zarejestrować motocykla by wyrobić nową i tak w kółko... tak więc jeśli moto jest na Ciebie idź do wydziału i wyrób... tylko uważaj przy mocowaniu jej by Ci nie zrobili dziur przypadkiem nowych bo jak w monsterze jeden spec chciał mi zrobić dziury w ramie i zanitować to go postukałem tą nitownicą w jego pustą głowę... skończyło się na naklejce, która po dniu zaczęła odpadać Kosztu nie pamiętam, jakieś grosze chyba w 60zł ze wszystkim, albo i mniej.. Edytowane 25 Lutego 2013 przez Jerry (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Olo Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Na moto weteran bazar są stoiska z nowymi tabliczkami, zapytać się może wyrobią dla Ciebie 0 Cytuj
Massi Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 aha no to zacznę mękę jak tylko śniegi zejdą, dzięki za informację 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi