Skocz do zawartości

Czyszczenie Gaźnika Z Osadu Parafiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam stary gaźnik od simsona w którym przez kilka lat stało paliwo. Wytrącił się taki zielony osad. Tu się nasuwa pytanie, czym mogę to wyczyścić? Możecie polecić jakiś środek czyszczący?

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

Opublikowano

Myjka ultradźwiękowa....

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

działkowy emeryt
Opublikowano

Myjka ultradźwiękowa....

dokładnie - to najlepsze rozwiązanie. WYjmiesz gaźnik jak... z fabryki. No i ... nieutyrasz się, ani nie uszkodzisz niczego.

Czyściłem tak kolektor ssący po eko-rurce EGR'u w dużym dieslu - kolektor wyszedł jak... nowy, z fabrycznego opakowania.

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Opublikowano

A kto w Łodzi ma taką myjkę i DOKŁADNIE myje gaźniki?

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Opublikowano

Boje się, że takowa wizyta na myjce ultradźwiękowej może więcej kosztować niż nowy gaźnik do simqa  :woot:  W nim i tak wszystkie dysze, zaworki i iglica jest do kupienia, więc tak dokładnie nie musi być. Chodziło mi o bardziej domowy sposób wyczyszczenia. Może jakiś rozpuszczalnik, który rozpuszcza parafinę.Dzięki chłopaki ! :cheers:

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

Opublikowano

Kup aceton i wymocz go albo daj mu zmywacz przemysłowy(w sprayu) taki jak się czysci  np. tarcze hamulcowe w samochodach przed montażem-do kupienia w motoryzacyjnym np, Bremtec koszt od 20 -40 zł.W simku nie masz membran więc nic nie rozpuscisz a oringi to wytrzymają(bądź je zdemontujesz)

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

każdy mechanik zwykle ma myjkę 

ekstrakcyjną też możesz wyczyścić 

Opublikowano

Niestety, swojej myjki używam do czyszczenia sprzętu do tatuażu, więc żadnych gaźników tam nie wtykam :P Praktycznie każdy serwis motocyklowy ma swoją, jedź po prostu i oddaj do któregoś na czyszczenie... 

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-