Massi Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Dziś postanowiłem wyprać wnętrze i przy demontażu wyściółki zauważyłem że "sturopianowa szczęka" lekko się rusza i od tak poprostu sobie ją wyciągnąłem. To normalne że można to wyjąć i że nie siedzi tam równie mocno co styropian na który otacza czachę? Edytowane 11 Lutego 2013 przez Massi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Broto Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 To chyba nie powinno tak być. A mam do Ciebie pytanie bo mam HJC cs14 zapięcie chyba mamy podobne, nie wbija Ci się w gardło? mnie to strasznie irytuje ;/ 0 Cytuj
Massi Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 wbija się jak dociągnę tak jak być powinno dlatego przeważnie zostawiam lekki luz i jest ok... czasem pomaga jeszcze po zapięciu całkiem mocne pociągnięcie zapięcia do przodu (od gardła). Po sezonie się już do tego przyzwyczaiłem 0 Cytuj
Broto Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 ja noszę na szyi golf, bez całej reszty. Sama ochrona na szyje, i to mi powstrzymuje żądne gardła zapięcie... ciekawe czy da się to jakoś wymienić? 0 Cytuj
Massi Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 mam rozebrany kask i jak tak patrze to się nie da bo jest przynitowany no chyba że igła i nitka 0 Cytuj
MOTORWINGS Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 To chyba nie powinno tak być. A mam do Ciebie pytanie bo mam HJC cs14 zapięcie chyba mamy podobne, nie wbija Ci się w gardło? mnie to strasznie irytuje ;/Pokombinuj z zapięciem, tzn. przedłuż/skróć i dopnij mocniej/słabiej samym microlockiem. Zazwyczaj to pomaga, tylko trzeba trochę pokombinować i samo zapięcie też się trochę z czasem inaczej ułoży. Ale największe znaczenie ma przesunięcie zapięcia. Jak Mateusz jeździł w Airohu Force, to po miesiącu prób i blędów dopasował dokładnie tak jak chciał. Generalnie problem dotyczy większości zapięć microlock-trzeba je dokładnie wyregulować w przeciwieństwie do DD, które reguluje się samo. Tyle, że zapięcie DD nie każdy potrafi opanować Dziś postanowiłem wyprać wnętrze i przy demontażu wyściółki zauważyłem że "sturopianowa szczęka" lekko się rusza i od tak poprostu sobie ją wyciągnąłem. To normalne że można to wyjąć i że nie siedzi tam równie mocno co styropian na który otacza czachę?Normalne. Jeżeli jest ten element wykładany( w sensie ma wypełnienie z miękkiego tworzywa), to jest zawsze demontowalny. W części kasków w ogóle nie ma wyłożenia szczęki i wtedy nie ma demontażu. 0 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings
Broto Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 bawiłem się z tym zapięciem tak długo, że mi się znudziło chyba znalazłem najlepsze ułożenie dla tego zapięcia. Zobaczymy podczas jazdy 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Dziś postanowiłem wyprać wnętrze i przy demontażu wyściółki zauważyłem że "sturopianowa szczęka" lekko się rusza i od tak poprostu sobie ją wyciągnąłem. To normalne że można to wyjąć i że nie siedzi tam równie mocno co styropian na który otacza czachę? Też mam IS-16, jak wrócę dziś z gokartów to aż zobaczę z ciekawości. To chyba nie powinno tak być. A mam do Ciebie pytanie bo mam HJC cs14 zapięcie chyba mamy podobne, nie wbija Ci się w gardło? mnie to strasznie irytuje ;/ Mam IS-16 i nic mi się nie wpija, nawet jak mocno ściskam to jest ok, chociaż na ogół mam trochę luzu, tak na grubość kciuka. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Rekomendowane odpowiedzi