Olo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Jest jakaś różnica w ciężarkach kierownicy pomiędzy oryginalnymi, a jakimiś za ok.20zł albo 100zł akcesoryjnymi? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 waga, jest dość istotna bo to mają być jak zauważyłeś ciężarki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Mówiąc mi, że ciężarki są ciężarkami na pewno dużo wywnioskuje się z Twojej wypowiedzi... Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 oryginalne ciężarki mają lepszy, pewniejszy montaż poza tym wykonane są z trwalszego materiału, ale nie jest to reguła i często płaci się za logo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Być może mają wpływ na redukcję drgań na kierze, więc jeżeli założysz lżejsze podróby to zjawisko będzie mniej niwelowane. Ale przyzna się, że sam jeździłem bez i jakieś wielkiej różnicy nie zauważyłem. Na pewno dobrze sprawdzają się jako zabezpieczenie kiery przy położeniu moto. A btw, czy duża różnica w cenie jest między oryginałem a podróbą? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mówiąc mi, że ciężarki są ciężarki na pewno dużo wywnioskuje się z Twojej wypowiedzi... Kierownica jest stosunkowo lekka, nie wiem czy trzymałeś ciężarek w dłoni, motocykl lepiej się prowadzi przy oryginalnych ciężarkach, możesz kupić używane i pomalować, ja kupiłem używkę za 25 zł w brzezinach i malowanie 5 zł a nowy coś koło 100 zł albo i więcej już nie pamiętam dokładnie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czasem te z allegrogo za 25zeta są plastikowe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 "ciężarki" kierownicy to końcówki antydrganiowe, jak sama nazwa wskazuje, powieszone na długim ramieniu kierownicy zapobiegają niekontorlowanym drganiom harmonicznym, wykorzystując efekt żyroskopowy toczącego się koła i wzajemną interferencję czyli nakładanie a w efekcie znoszenie się powstających fali drgań harmonicznych - naprzemiennie - dlatego są dwa i dlatego są mocowane w jak najbardziej oddalonych punktach od siebie... rzuclaiście w szkołę kamieniami jak była fizyka...? :woot: 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) W mojej cbr wydaje mi się, że same ciężarki nie wpływają na drgania, bo są zamontowane do takiego jakby wkładu z gumami wchodzącego do manetki :confused: http://allegro.pl/mgf-cbr125-cbr-125-r-kierownica-wklad-ciezarek-i2976866943.html zmiana na oryginalne albo akcesoryjne nic nie zmieni? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) nie chodzi o sposób mocowania - chodzi o to że ten ciężarek tam jest, w ściśle określoniej symetrii i o określonej masie i nie chodzi o drgania kierownicy, które czujesz pod dłonią jako mrowienie, czy drgania przenoszone od silnika, ale o drgania o bardzo małej częstotliwości, które mają tendencję do kiwania kierownicą lewo-prawo itd, gdzie całe ramię kierownicy działa jak wahadło, a osią jego obrotu jest główka ramy, mocną odmianą tych drgań jest shimmy, a krańcową - tankslapper ale jeśli macie inne zdanie, a inżynierowie konstruujący motocykle powiesili to tam bo "było ładniej" to pozdejmujcie te ciężarki i problem z głowy Edytowane 31 Stycznia 2013 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Teraz mam zamontowane jakieś agrotuningowe, karbonowe :disgusted: średnio mi przypadają do gustu i tak właśnie nie wiem czy zamontować pierwsze lepsze http://allegro.pl/koncowki-ciezarki-kierownicy-rozne-kolory-lodz-i2917068386.html akurat w Łodzi czy poszukać, dołożyć i oryginalne kupić. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dołożyć i oryginalne kupić. oooo to... albo inne, tjuningowe, mogą być innego kształtu, ale o zblizoenj do oryginału masie 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dla przykładu moje w VStromie, oryginalne ważą po 120 gram każdy... to chyba dużo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) rzuclaiście w szkołę kamieniami jak była fizyka...? :woot: Miałem coś o tym w gimnazjum, równowaga dźwigni czy coś takiego Tylko że tam było przedstawione jakby kierownica się trzymała na samej główce ramy Dzięki za objaśnienie tematu :bye: Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dobrze kombinujesz ... i model taki jest, jakby kiera opierała się tylko jednym punkcie podparcia (główka ramy) - koło "nie waży", bo wiruje, więc jest żyroskopem 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 dobrze kombinujesz ... i model taki jest, jakby kiera opierała się tylko jednym punkcie podparcia (główka ramy) - koło "nie waży", bo wiruje, więc jest żyroskopemMaj gasz Ja tylko chciałam powiedzieć, że w mojej r6 są takie plastikowe... cosie... co wyglądają jak korki od szampana. Jak je zmienię na coś co waży trochę więcej niż ten ultralekki kawałek plastiku to mogę od przyszłego sezonu mianować się "królową shimmy"? 0 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Maj gasz Ja tylko chciałam powiedzieć, że w mojej r6 są takie plastikowe... cosie... co wyglądają jak korki od szampana. Jak je zmienię na coś co waży trochę więcej niż ten ultralekki kawałek plastiku to mogę od przyszłego sezonu mianować się "królową shimmy"? no nie - w drugą stronę ...teortycznie ciężej, mniej telepania... a shimmy... Jula... musisz zacząć wykorzystywać te 120KM... wtedy może się przydarzy 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi