Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Gdzie często 'suszy' policja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca wiedziałem w który dział to wcisnąć, mam nadzieje że wyszło nieźle :biggrin: Tutaj opisujemy miejsca w Łodzi i okolicach w których często widujemy policjantów z suszarkami czyhających na nierozważnych uczestników ruchu :)Kilka miejsc ode mnie:- Stacja BP zaraz za zjazdem z wiaduktu na ul. Włókniarzy (pod Mickiewicza) jadąc ze strony Zgierza- Rzgowska przy wylocie na Tuszyn, kawałek za szpitalem Matki Polki, tuż przed zjazdem na osiedle i krańcówkę autobusów linii 70 i 75- Rydza Śmigłego między ulicami Dąbrowskiego a Przybyszewskiego - często stoją po obu stronach, częściej jednak jadąc w stronę północy- Rzgowska zaraz za wiaduktem (z ulicą Śląską) jadąc na Tuszyn. Często tam łapią - ograniczenie do 50, a ludzi ponosi sporo więcej :P- Stacja Statoil na Piłsudskiego przed wiaduktem i wjazdem na parkingi Tesco- Przybyszewskiego przy zjeździe z wiaduktu przed ulicą Lodową

Opublikowano

1. Zgierz - przy VW Idczak (zaraz za lasem wjeżdżając do Zgierza z Łodzi ulicą Zgierską), bardzo często.2. Trasa Konstantynów Łódzki - Pabianice:- Porszewice (tam płaciłam za porażającą prędkość 69 km/h, mój złom się dużo więcej nie rozpędzi, było chyba -30 stopni rano, więc uważałam, że nie będą stać),- Świątniki - tam chowają się z fotoradarem,- za Górką Pabianicką, w stronę Pabianic (to już z chyba Pabianice są, za budową obwodnicy) po prawej stronie jest duży plac przed bazą MPK, ograniczenie 60 km/h3. Pabianice - ul.Partyzancka (to ta "obwodnica Pabianic" w kierunku z Łodzi do Łasku), jadąc od strony Ksawerowa, za pierwszymi światłami w Pabianicach, po lewej stacja Orlen (zakaz skręcania na stację jadąc od Ksawerowa - linia ciągła podwójna), a po prawej plac - parking, tam nawet po 2, 3 radiowozy stoją i łapią hurtem. ;)4. Zgierz - wjeżdżając z Łodzi od ul. Szczecińskiej, za lasem, po prawej przy jednostce wojskowej Straż ustawiała się z fotoradarem (chyba też łapie od tyłu), chociaż już dawno ich nie widziałam w Zgierzu, albo kawałek dalej za torami, po lewej jest pętla autobusowa, tam policja czasami się ustawia. 5. Łódź - Zgierska, przy zajezdni Helenówek - łapią objeżdżających korek na Zgierskiej, przejeżdżających prosto do Zgierza pasem dla lewoskrętów.6. Łódź, Szczecińska przed cmentarzem od strony Zgierza, ograniczenie 40 km/h, parę razy widziałam policję.7. Ksawerów, jadąc w stronę Łodzi, od czasu do czasu, kawałek za światłami, po prawej stronie ustawia się policja.8. Pabianice - jeszcze raz ul. Partyzancka, przy zakładzie Philips (tzw. żarówka) - Straż ustawiała się z fotoradarem po prawej stronie jadąc w kierunku Łodzi.

„A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.”

M.Konopnicka

Opublikowano

Ostatnio nie widzialem, ale pamietam ze czesto stawali tez:1. Pomorska, zaraz za Lumumbowem, na nasypie przy zjezdzie w Poronińska (do szpitala)2. Kopcińskiego, między Narutowicza a Pilsudskiego, w strone Dąbrowy, zaraz za wiaduktem, za wystajacym budynkiem (przed hurtownia Herkules)3. Rokicińska, w strone centrum, kolo Widzewskiej, za wiaduktem, paredziesiat metrow za radarem, tuz przed stadionem Widzewa4. Brzezinska, w strone Brzezin, przed M1, zaraz za wiaduktem5. czasem widze, jak stoja na rogu Pilsudskiego/Kopcinskiego lub Pilsudskiego/Nowa i lapia tych, ktorzy zawracaja na Pilsudskiego na swiatlach na skrzyzowaniu marszalkow, zeby zawrocic w strone Centralu - a tam nie wolno zawracac :>

https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group

http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6
http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR

http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long

Opublikowano

Na wjeździe do Ozorkowa od Łodzi (przy zjeździe do centrum), często stoi Alfa i strzela przód jak i tył (działa jak fotoradar stacjonarny), ostatnio nawet na motórach tam stacjonują.

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

Opublikowano

Jak się wjeżdża do Konstantynowa to na mostku widziałem ze 2 razy i trochę dalej się też chowają za szynami na przeciwko co są restauracje ze 3 razy tam ich widziałem.

Opublikowano

na Strykowskiej przy wyjeździe z Łodzi w kierunku Łowicz/Warszawa (14):1. za ostatnimi światłami (skrzyżowanie Strykowska/Inflancka) przy cukierni Jaś i Małgosia2. przy salonie peugeota za charakterystycznym (jak na Strykowską) stosunkowo ostrym zakrętem (ograniczenie do 50 km/h)3. na wysokości stacji benzynowej Preem (Strykowska 208)4. na obwodnicy Strykowa (po zjeździe z autostrady ograniczenie do 70, a potem 50 km/h) - najczęściej auta nieoznakowane5. miejscowość Krępa - przystanek autobusowy

Erst wenn du laut bist, wird man dir zuhören.

Und wenn sie taub sind, dann lass sie spüren.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, wczoraj to stali prawie wszędzie bo mieli jakąś akcję, nawet kolczatki odrdzewili.Pozdrawim Gazela.

Opublikowano

Wczoraj był "Dzień bez samochodu". Tych co się nie dostosowali - łapali ;)

„A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.”

M.Konopnicka

Opublikowano

niby z jakiej paki ^^ W ogóle ocb, z kolczatkami latali? kogo oni na to chcieli łapać? Myślałem że łódzka ośmiornica już jest rozbita :P

Opublikowano

Na wylocie z Konstantynowa w stronę Lutomierska na górce i zaraz za nią bardzo często stoją w weekendy, prawie w każdy weekend jakiś patrol się tam ustawia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Są jeszcze 2 stałe miejsca w Pabianicach: - ul Świetlickiego, śmietnik stoi na wysokości myjni samochodowej jak się jedzie od strony Bełchatowa - ul Moniuszki, od rynku do ul Wiejskiej co chwile jest ograniczenie do 30!! Stoją z fotoradarem codziennie na wysokości szkoły w obu kierunkachOczywiście miejsca wskazane przez Patrycję również bardzo często są obstawiane przez stróżów prawa :biggrin:

Opublikowano

Na trasie Gałków Duży - Andrespol/ Stacja Notex jest sporo miejsc gdzie się ustawiają.Zaczynając od okolic mojego domu:Gałków Duży - ul. LudowaGałków Mały - okolice ul. Wojska Polskiego - tartak - opuszczając las pomiędzy Justynowem i Gałkowem MałymLas pomiędzy Justynowem i Gałkowem Małym, przy torach jest uliczka prowadząca do magazynów wojskowychJustynów - przy samym lesie w drodze do Gałkowa MałegoJustynów - jadąc od Andrespola za mostkiem pierwsza uliczka w prawo lub na przeciwko nowych domków przed wzniesieniemTo są najczęściej odwiedzane lokalizacje chyba, jeśli ktoś zna jeszcze jakieś w tym rejonie to proszę o dopisanie....

128330.png
Opublikowano

często stoją z laserem na drodze ze Zgierza do Jedlicz (ul.Wiosny Ludów)...

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

na Łagiewnickiej w dołku przy lesie (ograniczenie 40km/h)na trasie Zgierz-Stryków wylatując od strony Łagiewnik czają się na przystanku autobusowym (wcześniej również ograniczenie do 40km/h)