Skocz do zawartości

Rejestracja Motocykla Bez Dokumentów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie, wygląda to tak, mam stary mototocykl Ural M63 kwalifikujący się jako zabytek ale wolałbym go zarejestrować na zwykłych białych blachach.mam wiedzę głównie z netu i właśnie zwracam się do Was czy ktoś ma jakąś paktykę w tym temacie?.oczywiście mogę kupić kwity na mojego sprzęta, ale to na ostatnim etapie.więc proszę się wykazać:smile:

Pozdrawiam Was 

Opublikowano

Pytaj w Wydziale Komunikacji, tam ci dokladnie powiedza. Jak nie chcesz jechac jest infolinia dostepna i mozesz przedstawic sytuacje. To bedzie najpewniejszy sposob zalatwienia tej sprawy.

Opublikowano

może zarejestruj na SAMa?jeśli Ci nie zależy na dokumentach w ori to przy takiej procedurze to nowy kwit, pierwszy przegląd i wioo

Najważniejsze by nie nadużywać sosu

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki serdeczne WSZYSTKIM za porady, jak uda mi się zarejestrować sprzęta to sie pohwale i na piwo pojedziemy na motorach, całkiem legalnie:)

Opublikowano

Ja jak się pytałem WK to kazali mi przyjść z poprzednim właścicielem pojazdu  :blink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam udało się? :smile: ja kupiłem Jawę która nie miała tylko tablicy rejestracyjne i już były duże problemy WK ;/

Opublikowano

Grzesiu a ten Twój Ural był kiedykolwiek zarejestrowany? Bo to że nie ma dokumentów to da się odtworzyć.

Opublikowano

Hej, Ural nie był nigdy rejestrowany w Polsce.jak masz jakiś pomysł, jak go zarejestrować, to chętnie poczytam.ja postaram się go zarejestrować przez tzw."zasiedzenie".przy pomocy sądu.

Opublikowano

Dokument własności masz?

Jeśli chodzi i zasiedzenie to dobry pomysł. Ostatnio nawet pisałam taki wniosek do Sądu o zasiedzenie pojazdu. jeśli chcesz z chęcią Ci go wyślę jako wzór tylko będę musiała usunąć lub zakreślić dane osobowe.

Opublikowano

Temat który mnie interesuje jak diabli,czekamy na efekty :riding: ponieważ litr z 2010 roku  zarejstrowany jako SAM to jakoś do mnie nie przemawia<==== tak dla żartu :biggrin:

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

Jak uda mi się cała operacja z rejestracja, to pewnie ze poopowiadam, co i jak. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam , może troszkę odgrzeję temat :blink: , czy ktoś coś słyszał o zmianie przepisów w rejestracji zabytków ? czekam na rzeczoznawce ale nie wiem czy sie do nowego roku doczekam a podobno cos się zmienia ;)

Opublikowano

co sie dokładnie zmienia w sprawie rejestracji motocykli zabytkowych ? Mam mz250 z 82r i myślałem nad tym ale nie wiem czy warto . .