Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Rejestracja Motocykla Bez Dokumentów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie, wygląda to tak, mam stary mototocykl Ural M63 kwalifikujący się jako zabytek ale wolałbym go zarejestrować na zwykłych białych blachach.mam wiedzę głównie z netu i właśnie zwracam się do Was czy ktoś ma jakąś paktykę w tym temacie?.oczywiście mogę kupić kwity na mojego sprzęta, ale to na ostatnim etapie.więc proszę się wykazać:smile:

Pozdrawiam Was 

Opublikowano

Pytaj w Wydziale Komunikacji, tam ci dokladnie powiedza. Jak nie chcesz jechac jest infolinia dostepna i mozesz przedstawic sytuacje. To bedzie najpewniejszy sposob zalatwienia tej sprawy.

Opublikowano

może zarejestruj na SAMa?jeśli Ci nie zależy na dokumentach w ori to przy takiej procedurze to nowy kwit, pierwszy przegląd i wioo

Najważniejsze by nie nadużywać sosu

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki serdeczne WSZYSTKIM za porady, jak uda mi się zarejestrować sprzęta to sie pohwale i na piwo pojedziemy na motorach, całkiem legalnie:)

Opublikowano

Ja jak się pytałem WK to kazali mi przyjść z poprzednim właścicielem pojazdu  :blink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam udało się? :smile: ja kupiłem Jawę która nie miała tylko tablicy rejestracyjne i już były duże problemy WK ;/

Opublikowano

Grzesiu a ten Twój Ural był kiedykolwiek zarejestrowany? Bo to że nie ma dokumentów to da się odtworzyć.

Opublikowano

Hej, Ural nie był nigdy rejestrowany w Polsce.jak masz jakiś pomysł, jak go zarejestrować, to chętnie poczytam.ja postaram się go zarejestrować przez tzw."zasiedzenie".przy pomocy sądu.

Opublikowano

Dokument własności masz?

Jeśli chodzi i zasiedzenie to dobry pomysł. Ostatnio nawet pisałam taki wniosek do Sądu o zasiedzenie pojazdu. jeśli chcesz z chęcią Ci go wyślę jako wzór tylko będę musiała usunąć lub zakreślić dane osobowe.

Opublikowano

Temat który mnie interesuje jak diabli,czekamy na efekty :riding: ponieważ litr z 2010 roku  zarejstrowany jako SAM to jakoś do mnie nie przemawia<==== tak dla żartu :biggrin:

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

Jak uda mi się cała operacja z rejestracja, to pewnie ze poopowiadam, co i jak. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam , może troszkę odgrzeję temat :blink: , czy ktoś coś słyszał o zmianie przepisów w rejestracji zabytków ? czekam na rzeczoznawce ale nie wiem czy sie do nowego roku doczekam a podobno cos się zmienia ;)

Opublikowano

co sie dokładnie zmienia w sprawie rejestracji motocykli zabytkowych ? Mam mz250 z 82r i myślałem nad tym ale nie wiem czy warto . .