Skocz do zawartości

Zmiany W Egzaminach Na Prawko A I Inne Takie

pawulon182

Rekomendowane odpowiedzi

heeee... wkurzył się i odwinął, czy tak się zmartwił, że mu ręka drgnęła i odwinął? niezła ciekawostka... :mellow:

ps. "dzięki ochraniaczom, które każdy od nas dostaje przed egzaminem" - to takie cuda się teraz dostaje? ja musiałem zużywać swoje kilka ładnych lat temu.. :smile:

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

No na to czekałam. Przecież to do przewidzenia było.

Edytowane przez Szara (wyświetl historię edycji)

Jestem mila i uprzejma :laugh2:

nie zazdroszczę tym którzy są przed egz.

Bez przesady. Nie licząc burdelu jaki się zrobił to sam egzamin nie jest zły. Może cześć kalek, która nigdy nie powinna prowadzić nawet taczki nie dostanie prawka.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

• 2 tygodnie później...

Od dzisiaj w łódzkim WORD ruszyły egzaminy na kat. A1/A2/A. Na większe kategorie zdaje się na gladiusach i niestety na smutnej. Teraz to nie będzie takie łatwe, bo wprowadzili jeden kierunek na Smutnej a ludzie jak krowy jeżdżą jak po swoim pod prąd a poza tym jeszcze zmiana pierwszeństwa po drodze.

Taka tam informacja ;)

Edytowane przez Tolo (wyświetl historię edycji)

Od dzisiaj w łódzkim WORD ruszyły egzaminy na kat. A1/A2/A. Na większe kategorie zdaje się na gladiusach i niestety na smutnej. Teraz to nie będzie takie łatwe, bo wprowadzili jeden kierunek na Smutnej a ludzie jak krowy jeżdżą jak po swoim pod prąd a poza tym jeszcze zmiana pierwszeństwa po drodze.

Taka tam informacja ;)

Z tego co czytałem na stronie word to od 16 maja

09.05.2013

Informujemy iż z dniem 16 maja 2013r. zostaje wznowiona realizacja egzaminów praktycznych w zakresie kategorii AM, A1, A2, A prawa jazdy.

Z tego co czytałem na stronie word to od 16 maja

09.05.2013

Informujemy iż z dniem 16 maja 2013r. zostaje wznowiona realizacja egzaminów praktycznych w zakresie kategorii AM, A1, A2, A prawa jazdy.

Fakt ;) Miałem na myśli, że od dzisiaj wiadomo, że będzie można zdawać a napisałem, że od "dzisiaj" można zdawać. Sorry za błąd :blush:

Hmm ja jak zdawałam żadnych ochraniaczy nie dawali kask był tak luźny że szok ale pan powiedział nie mamy mniejszego niestety :wacko: to i tak nic w porównaniu  do tego że sprzęgła też już prawie nie było ale kto by się przejmował drobiazgami!!!Problem w tym że zdawalność była za duża :whip:

Tak sobie czytam te pytania i na pierwszy rzut oka część jest beznadziejnie prosta ale jak się człowiek zastanowi to mało kto się stosuje do niby oczywistych zasad  bo albo ich nie zna albo nie rozumie.

To tak jak z udzielaniem pierwszej pomocy. Każdy niby wie i się zna ale jak przychodzi co do czego to ludzie umierają w otoczeniu ludzi wszechwiedzących :sad2:

Może dlatego zrobili testy dla debili bo może mamy więcej przygłupów  niż tych rozgarniętych?? (statystycznie by się zgadzało)

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Ciekaw jestem czy da się zdać tą nową teorię z jakimś sensem czy znowu będzie "co autor miał na myśli". :unsure:

Już niedługo będę to wiedział na podstawie wyniku egzaminu :huh:

To tak jak z udzielaniem pierwszej pomocy. Każdy niby wie i się zna ale jak przychodzi co do czego to ludzie umierają w otoczeniu ludzi wszechwiedzących

No ja sam przyznaję, że nie jestem w tej sprawie ekspertem i trzeba by się doedukować...

Ciekaw jestem czy da się zdać tą nową teorię z jakimś sensem czy znowu będzie "co autor miał na myśli".

Lansl prowadzi szkołę jazdy i mówił, że pytania są logiczne i nie są debilne. Jako że w tym biznesie pracuje to na pewno ogarnia ;)

Powodzenia na egzaminie ;)

Hmm ja jak zdawałam żadnych ochraniaczy nie dawali kask był tak luźny że szok ale pan powiedział nie mamy mniejszego niestety to i tak nic w porównaniu  do tego że sprzęgła też już prawie nie było ale kto by się przejmował drobiazgami!!!

Skąd ja to pamiętam... rok 1999 zdawanie na MZ ETZ 250, przedni hebel był równy jak asfalt na gminnej drodze, silnik na gaźniku tak zduszony, że ledwo szedł, kask typowy orzech na skuter, gdzie gąbka sama odlatywała ze starości a egzaminator tylko liczył na kopertę a jak nie dałem to patrzył za co by uwalić. Jakbym się zastanowił to bym dużo więcej sobie tego przypomniał...

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

To daj znac czy wiedziales co autor mial na mysli :biggrin:

Lansl prowadzi szkołę jazdy i mówił, że pytania są logiczne i nie są debilne. Jako że w tym biznesie pracuje to na pewno ogarnia ;) Powodzenia na egzaminie ;)

No to mam nadzieję, że ma rację, bo te niektóre na kat.B to już jest jakaś kpina.

A tak do prawa jazdy to nie wiem jak w innych szkołach to się odbywa i czy wgl są już szkolenia, ale ja zacząłem kurs w WOCIE w listopadzie i nie zdawałem sobie sprawy z tego jak to będzie wyglądać w praktyce i teraz żałuję. Plac na którym wymaga się omijania przeszkody z min. 50km/h złożony jest z dziurawych jak ser płyt układanych na budowach, które mijają się między sobą jak jezdnia z krawężnikiem. No i jak tu robić prawo jazdy ???

Cel jest niczym. Podróż wszystkim.

Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Albania, Ukraina, Rumunia, Bułgaria, Turcja, Gruzja, Armenia, Azerbejdżan, Rosja, Białoruś, Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Luksemburg, Francja, Włochy+Sycylia, Hiszpania, Maroko, Sahara Zach., Mauretania, Mali, Burkina Faso, Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Togo, Benin, Szwecja, Litwa, Łotwa

Bo żeby w Polsce zdać to trzeba jeździć jak japońskie policjantki:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

uuupss... a przy okazji znacie już jakąś moto-szkołę, która posiada odpowiednią infrastrukturę do prowadzenia takich kursów??

Bo żeby w Polsce zdać to trzeba jeździć jak japońskie policjantki:

Jaaaa, ale szacun dla tych Pań!

ooo kurcze 

niesamowite są

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

No to jest ta różnica między uczymy się jeździć a jeździmy na wycieczki ;)

Trzeba pojechać parę razy na gymkhane (brać u dział a nie mieć zaciesz z uczestników), naszykować sobie tor do trenowania i się uczyć ;)

Nawet na seryjnej maszynie można się tak pobawić, szczególnie na tych mniejszych pojemnościach

nie jadę na gymkhanę bo rozwalę sobie kawkę :biggrin:

nie jadę na gymkhanę bo rozwalę sobie kawkę :biggrin:

W poradach jaki motocykl jest dobry do takiej zabawy:

Jaki motocykl jest najlepszy?

• Twój własny,
  • którym jeździsz, na którym ćwiczysz,
  • który skręca :smile:
  • który hamuje
  • który NIE JEST ZBYT MOCNY
  • na którym jesteś w stanie utrzymać płynność jazdy,
  • którego się nie boisz,
  • do którego się nie modlisz,
  • który umiesz szybko podnieść w razie upadku,
  • na który Cię stać,
  • którego naprawa w razie upadku nie powoduje, że przez najbliższe pół roku pracujesz za darmo lub spłacasz kredyt...

I dlatego wypadałoby nauczyć się na mniejszych, tańszych motocyklach by tych droższych nie rozbijać w głupi sposób :P

problem w tym, że spełniam wszystkie te punkty ;)

i tak nie jadę, bo.. rozwalę i mi przykro będzie (brakuje punktu: nie będzie Ci przykro jak go rozwalisz) :biggrin:

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)