Patrycja Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Nie wiem czy właściwy dział, ale jest to jakieś doszkolenie.W jednym z tematów dziewczyny opisywały problemy z podniesieniem moto. Jeszcze tego nie ćwiczyłam, ale mam zamiar kiedyś (z czyjąś pomocą, jakbym nie dała rady) to poćwiczyć na trawniczku. 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka
bleft-style Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Z tego co słyszałem to kucając tyłem trzymajac jedną rekę za kierownice a druga nie wiem za co z boku moto jakos sie podnosi ale wiem ze po wywrotce zawsze miałem tyle adrenaliny w sobie ze podnosiłem normanie nawet moją suke 240kg http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/strong.gif 0 Cytuj Bleft-Style
Czarna_750 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Tez mnie to ciekawi ostatnio jak z miejsca spadlam to w dwie nie dalysmy rady jej podniesc dobrze ze byl trawnik i nic jej sie nie stalo ale ciezko bylo w sumie duzo zalezy od wagi moto moja wazy 250 kg http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/tomato.gif wiec sama napewno nie dalabym rady 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Enter Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 zobaczcie że ten sposób jest dobry jedynie jak moto leży na prawym boku. Tylko wtedy można wystawić boczną i podnosić. Jak leży na lewym to już inna bajka się z tego robi. 0 Cytuj Group of Franc
Czarna_750 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Dla mnie obojetnie ktora strona ... i tak nie daje rady http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Mawet Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Dlaczego? po prostu musisz bardziej uważać i nie przechylać motocykla w drugą stronę, a jak przechylisz to się położy na tą lepszą stronę i będzie można patent z nóżką zastosować:PJa ostatnio położyłem moto na trawie, żeby zobaczyć czy uda mi się go podnieść. Złapałem za kierę i podniosłem go bez problemu. GSX waży ok 230kg. 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 No moze wyprobuje ten patent... najlepiej zeby wgl sie nie przewracal 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Lili Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Na youtube jest filmik jak babka podnosi w ten sposób moto, ale ona jest wyższa i zdecydowanie potężniej zbudowana niż ja. ;/ Mała waży 188 kg i ja jej nie podniosę sama. Pozostaje mi wiec szukanie jakiegoś silnego mężczyzny. Ewentualnie dzwonienie po kolegach z wołaniem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/help.gif 0 Cytuj
ffojtus Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 albo wyjmujesz telefon, wchodzisz na forum i prosisz żeby szybko ktoś z forum przyjechał pomóc ;] Horneta byłem w stanie podnieść z trawy tak jak Mawet, po prostu od tak za kierownicę - bez żadnych problemów. Tyle że to niecałe 200kg, tak więc żaden ze mnie strong man ;] W autoszkole też podnosiłem na różne sposoby motocykl, ale tam nie leżały one aż tak płasko na ziemi - bo miały bardzo wystające gmole ;] 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Ogolnie co by nie bylo to i tak jest ciezko go podniesc :)szkoda ze jest tak malo osob ktore idac obok chca pomoc http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Mawet Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Zdejmiesz kask, zobaczą że dziewczyna to od razu zbiegnie się grupka facetów gotowych pomóc. Poważnie. 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 no w sumie jeszcze tego nie praktykowalam jak tak nie bedzie jak mowisz to Cie znajde 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Mawet Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 No ewentualnie będziesz musiała się trochę bardziej rozebrać 0 Cytuj
Gość Kmicic Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 T. Kulik, też tego uczy w w swojej szkole. http://vod.onet.pl/motocyklicznie,motocyklicznie,1464,1,1473,odcinek.html 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Hah a widzisz ... latwo sie mowi ze jak dziewczyna i zdejmie kask to juz wszyscy leca na pomoc to nie te czasy Malo juz tych gentelmenów 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
gosiamil Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Czarnulka - dokladnie, z mojego doswiadczenia - panowie raczej nie rzucaja sie na pomoc... 0 Cytuj
Lili Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Ale jak się poprosi to nie odmawiają 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Lili oby bylo tak jak mowisz.... aczkolwiek malo w to wierze 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
ffojtus Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 skąd tak mała wiara w mężczyzn ? Mawet dobrze mówi... zdejmujecie kask i od razu masa chętnych 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 heh jak ja się ostatnio przeszlifowałem ze skodą i upadłem i mnie przygniotła co prawda mało ważąca nsr ale lewą noge miałem pod nią to nawet policja mnie ominęła nikt się nie zatrzymał. dopiero gościu z chodnika wybiegł i mi noge wyciągnął bo w kostke mi sie set wbił. i powiedział że gdyby nie to że jeździ sam na motorze to bym palcem nie ruszył 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Nie chodzi mi o to ze nikt nie pomoze wiekszosc tylko spojrzy i przejdzie...bo jak sami wiecie nie jestesmy do konca uwielbiani na polskich drogach dlatego umiesz liczyc licz na siebie.... ) Jak cos dzwoncie do mnie ja pomoga 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
ffojtus Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 ta opowieść o przejeżdżającej obok policji mnie odrobinę wk***wiła... 0 Cytuj
Mawet Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Czarnulka - dokladnie, z mojego doswiadczenia - panowie raczej nie rzucaja sie na pomoc...Tacy "panowie" to nie są faceci. 0 Cytuj
Czarna_750 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Sa ludzie i ludziska 0 Cytuj Too fast to live...too young to die Nie traktuj życia zbyt poważnie,,,, przecież nie bedzie trwało wiecznie
Kejt Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Z tego co wiem, najlatwiej jest podnieść motocykl trzymając go za punkty najniżej przy ziemi. Czyli jedną ręką za manetkę, a drugą gdzieś z tyłu- w zależności od motocykla. Ja parę razy podniosłam mojego Horneta- nie mam pojęcia skąd miałam tyle siły!I zgadzam się z dziewczynami, nie zawsze faceci pomogą. Spotkałam się z komentarzami typu: 'jak kobieta jeździ na takiej maszynie, to niech sama sobie z nią radzi'... Nie mam pytań. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi