Dawid Xrv Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Wiesz generalnie są dwie teorie rozmów z kobietami... I żadna nie działa Jest jeszcze jedna. I działa. Rozmowa po winie. Tyle że obydwoje muszą być dziabnięci 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 No nie wiem, ja po winie idę spać 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 No nie wiem, ja po winie idę spać i rozmowa jest spoko 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macix Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Przeczytałem cały temat nie które wpisy masakra. Ja wychodzę z założenia najpierw ciuchy potem moto . Mam już ciuchy inwestuje w moto bo najczęściej brakuje kasy na to pierwsze jesli zmienimy kolejność . Jeśli cos sie stanie nie ważne z czyjej winy to nawet nie chodzi o kasę ale robisz przykrosć i obowiazek dla bliskich . Ciuchy nie ochronią przed wszystkim ale zwiększają szanse cos o tym wiem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Odnośnie ubioru i twierdzeniu, że kombi jest niewygodne - dla mnie to trochę śmieszne mam kombi dobrze dopasowany, mogę w nim nawet chodzić i jakoś nie czuję dyskomfortu... Uważam, że trochę to takie gadanie aby usprawiedliwić siebie, jak ktoś woli założyć zwykłe jeansy i "ładnie" wyglądać Nie żebym miał coś przeciwko jeansom motocyklowym - wręcz przeciwnie - sam posiadałem 2 rodzaje takich spodni (POLECAM!) i obecnie na nowy sezon tez kupię jeansy z kevlarem ponieważ na dojazdy np. do pracy, krótkie dystanse jest to praktyczne, ale jazda w krótkich portkach czy dresach to już przegięcie. Ale każdy ubiera się jak lubi W zeszłym roku miałem fajną sytuację w hipermarkecie (podjechałem na chwilę wracając z traski po piwko ) - sobota, lato, około 30 st. C. Idę alejkami, pot leje się po twarzy, po plecach Mija mnie mężczyzna z dzieckiem (około 5 lat) Dzieciak mówi do ojca - Tato ten pan wygląda jak rycerz Ojciec do dziecka - Tak synek. Zobacz i zapamiętaj. Ten pan jest odpowiednio ubrany, widać, że to motocyklista. I coś w tym jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ja trochę dorzucę do (pieca) poprzednich wypowiedzi, nie to żebym był zwolennikiem jeżdżenia bez odpowiedniego stroju (w 99% zakładam i nie marudzę), tylko w temacie ograniczania swobody dotyczącej własnego bezpieczeństwa... Skoro niektórzy, a nawet większość, z osób tu wypowiadających są za dodawaniem kolejnych nakazów, zakazów i bóg wie czego jeszcze, bo np. muszą płacić potem za czyjeś leczenie - to mam takowe zapytanie: "czy wszyscy Oni jeżdżą zgodnie z przepisami". Bo jeśli nie i mieli z tego powodu wypadek, to czy SAMI za to leczenie zapłacili. Jeśli nie, to nie bądźmy hipokrytami, i nie popadajmy w paranoję ustanawiania kolejnych ograniczeń. Po to są ubezpieczenia żeby chroniły w każdym przypadku i nie mieszajmy tych tematów. Pewnie że najlepiej by było, gdyby kwota ubezpieczenia zależała np. od tego z czyjej winy był wypadek, tak jak to jest w składkach OC, ale tak nie jest i kropka - taki mamy ustrój. Tak więc proponuję trochę pomyśleć przed wymyślaniem takich wspaniałych rzeczy, bo niedługo będą wystawiać mandaty za dłubanie w nosie podczas jazdy ps. od razu przyznaję rację wszystkim zatroskanym o bezpieczeństwo: "tak, jeśli chodzi o moto, dłubanie jest bardzo niebezpieczne" 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Jako urodzony optymista odświeżę wątek. Po wczorajszych widokach na mieście wierze, że niektórym powinno się przydać Edytowane 14 Maja 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazerro Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Fajne fotki, wyglądają jak po ugryzieniach jadowitych węży, wiem bo kiedyś w tym siedziałem 0 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Tez uzywam jeansow na moto, akurat sa to jeansy helda, jedynie do stroju brakuje mi butow ale na to serio juz brak funduszy nantanchwile i jezdze w dlugich glanach, lepsze to niz klapki kubota 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Podziwiam ludzi, ktorzy jezdza w takich strojach:) , raz ze wzgladow bezpieczenstwa, a dwa ze wzgledow zdrowotnych... Fotki, z tego sezonu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddim Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jezzuuuu, nie... Już w jakimś wczesniejszym temacie był wpis ile może zdziałać dobra kurtka przy glebie na motorze. Przecież to powinno być karane, tak jak nie zapinanie pasów w aucie. Ja nie mówie, że trzeba od razu wydać mase kasy, ale mieć ten stórj dostosowany do jazdy na motorze. Jakimkolwiek. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Przeczytałem wszystkie posty i będzie lepiej gdy posiedzę cicho ale przyznam że zdjęcia robią wrażenie i dają do myślenia ale czy to nie jest tak że wyobraźnia przede wszystkim bo co komu po super ubraniu skoro nie myśli nad tym co robi... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 To i ja się wypowiem.Przekona się tylko ten którego odzież ochroni bądź złagodzi skutki. 1 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 ...jak to mówi stare porzekadło: "mądry Polak po szkodzie"... i to jest prawda... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Przecież to powinno być karane, tak jak nie zapinanie pasów w aucie. A moim zdaniem każdy człowiek ma prawo decydować o sobie i własnym życiu i nie poparłbym takiego "ubezwłasnowolnienia" i kolejnej kary. W Grecji np jeżdżą bez kasków, bez świateł i wystarczy sprawdzić statystyki wypadów (oczywiście procentowo, bo tam motocykli i skuterów jest masa). Przekona się tylko ten którego odzież ochroni bądź złagodzi skutki. U mnie odzież wiele razy złagodziła skutki, ale wciąż jeśli jadę powoli i mały dystans zdarza mi się jechać w krótkich spodenkach i samych ochraniaczach na kolana, albo w podkoszulku. Zdaję sobie sprawę, że pomimo małej prędkości poobdzieram się grubo ale jest to wkalkulowane ryzyko, takie samo jak sam fakt wsiadania na motocykl zamiast na puszkę. Jeżdżenie w 30-35 stopniowym upale i moment zatrzymania i oczekiwania np zamkniętym przejeździe kolejowym albo w mieście na światłach nie jest przyjemny. Dlatego każdy powinien się zastanowić sam i jeździć tak jak uważa. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazerro Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 To i ja się wypowiem.Przekona się tylko ten którego odzież ochroni bądź złagodzi skutki. Racja ! Święta racja! Mi też zdarzało się jeździć w krótkich spodenkach ... Teraz po 4 szlifach wiem, że nie warto . Wole gotować się w kombi ... 0 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Teraz po 4 szlifach wiem, że nie warto . Oj coś wolno się uczysz Co do karania za brak odzieży to bym nie przesadzał. Zaraz za wszystko będziemy karać. 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthur Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Wczoraj widziałem gościa w krótkich spodenkach i rękawku ale za to miał buty skórzane mokasynki Jechał prawdopodobnie po kogoś , bo miał kask z tyłu, mam nadzieje , że potencjalny pasażer miał więcej rozumu w głowie. No , ale to skoro to nie jest karane... 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) Wczoraj widziałem gościa w krótkich spodenkach i rękawku ale za to miał buty skórzane mokasynki Jechał prawdopodobnie po kogoś , bo miał kask z tyłu, mam nadzieje , że potencjalny pasażer miał więcej rozumu w głowie. No , ale to skoro to nie jest karane... Arhur to jeszcze nic my wczoraj z Maniusiem pod Mc szczęki zbieraliśmy z ziemi na widok pary na motocyklu, tego się nie da opisać, to trzeb było zobaczyć i to powinno być karane bo wątpię że którykolwiek kierowca mógł się skupić na drodze mając przed oczami taki widok, niestety nic apetycznego to nie było Edytowane 20 Maja 2013 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Jechał prawdopodobnie po kogoś , bo miał kask z tyłu, mam nadzieje , że potencjalny pasażer miał więcej rozumu w głowie. Dobra ale to też jest w sumie problem. Bo teraz żeby kogoś zabrać to teoretycznie ten ktoś powinien mieć zakupiony komplet sprzętu, tylko że jak nie jeździ to ten sprzęt nie jest mu potrzebny. Zatem albo go nie zabieram albo wysyłam do sklepu na zakupy i to nie tanie, bo przecież ja co najwyżej mam jakiś "stary kask" bo reszty nie posiadam a sam kask rozmiarowo na 99% pozostawia wiele do życzenia. Zabierać czy nie zabierać ?? Szczególnie jak chcesz komuś pokazać, że temat wygląda inaczej niż mu się wydaje (nie sami szaleńcy i ryzykanci jeżdżą motocyklami). Ewentualnie jakaś fajna jednorazowa lala 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ewentualnie jakaś fajna jednorazowa lala tylko jak się jednorazowa fajna lalka trochę uszkodzi przez przypadek to potem trochę nieprzyjemności można mieć 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 tylko jak się jednorazowa fajna lalka trochę uszkodzi przez przypadek to potem trochę nieprzyjemności można mieć A jakie nieprzyjemności jak w ciąży będzie albo coś ma a skoro jednorazowa no to co się martwić. Za ewentualne urazy płaci ubezpieczyciel No przecież nie można odmówić 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazerro Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Oj coś wolno się uczysz 2 x wyskoczył mi pies, raz za głęboko wszedłem, a raz po odstawieniu z gumy mnie podcięło ... Życie, co Cie nie zabije to Cię wzmocni 0 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) A jakie nieprzyjemności jak w ciąży będzie albo coś ma No przecież nie można odmówić to trzeba założyć nowy topik: "DLACZEGO ZABEZPIECZENIE JEST WAŻNE. UWAGA DRASTYCZNE" bo za to ubezpieczyciel nie płaci raz za głęboko wszedłem Edytowane 20 Maja 2013 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 2 x wyskoczył mi pies, raz za głęboko wszedłem, a raz po odstawieniu z gumy mnie podcięło ... Już się nie tłumacz, chodziło raczej, że dopiero po czwartej glebie postanowiłeś ubrać się w kombi bo tak mniej więcej wyszła twoja wypowiedź 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi