Gość Kmicic Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jak w temacie. Nie dotyczy Tych, co mają domy i garaże. W jakich firmach, za ile i na jakich warunkach zimujecie swoje moto? 0 Cytuj
pecha Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 poszukaj dobrze wsrod znajomych, moto tak duzo miejsca nie zajmuje, moze ktos ma szopke na dzialce czy cos takiegoalbo dopytaj wsrod motocyklistow i moze jakies wspolne wynajecie garazu na zime w pare moto 0 Cytuj
bleft-style Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Dokładnie najlepiej po znajomosci albo wiem że w dolko na teofilowie można przechować motocykl w cenie normalnego parkingu i jeszcze spradzaja ci akumulator żeby nie siadł 0 Cytuj Bleft-Style
Lili Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 W off road na zarzewskiej zimują motocykle i w liberty motors chyba też, niestety nie wiem jak to wygląda od strony technicznej. Ja wynajmuje garaż. 0 Cytuj
Jerry Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Ja będę zimował niestety w niegrzanym ale garażu, albo u znajomego w podziemnym parkingu, tam zawsze jest powyżej zera... tym bardziej, że planuje zdjąć bak i porobić co nieco przez zimę :)Jakby ktoś potrzebował to słyszałem, że w Rut Mar zimują.Albo dogadać się z moim znajomym, opłata wynosi: 0,7 na miesiąc 0 Cytuj
lucas666 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 a jak przygotować moto do zimowania? 0 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 a jak przygotować moto do zimowania?Ogólnie to nie jest trudne. Wystarczy umyć dokładnie motocykl i go wysuszyć. Następnie go wstawiasz do garażu. Jeżeli masz metalowy bak to zatankuj do pełna ( uchroni to przed rdzewieniem baku od wewnątrz ), garaż nie musi by ogrzewany ale najważniejsze by nie było wilgotno i temp. większe od zera. Jeżeli będzie możliwość to 2-3 razy w miesiącu go przepalić. Motocykl postawić tak aby nie dotykał oponami podłogi ( np. na podnośnikach ) jeżeli nie ma takiej możliwości to np. raz w miesiącu go przestawić ( uchroni to nas od zniekształcenia się opon )Nasmarować też łańcuch by nie rdzewiał i wyjąć akumulator ( zabrać go do domu i co jakiś czas podładowywać ) w taki sposób akumulator będzie sprawny i wystarczy na dłuższy czas niż pozostawiony w motocyklu nie ruszany. I to chyba cała filozofia. 0 Cytuj
Jerry Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Jeżeli będzie możliwość to 2-3 razy w miesiącu go przepalić. na ten temat są różne opinie, niektórzy zalecają, żeby nie robić tego, jeśli nie ma możliwości nieco dłuższej przejażdżki. 0 Cytuj
crm Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 przepalać można pod warunkiem trochę dłuższej pracy i nagrzania się silnika a co za tym idzie i świec, czyli należało by wyprowadzić sprzęt z garażu żeby się nie truć spalinami 1 Cytuj
MateuszZR7 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 na ten temat są różne opinie, niektórzy zalecają, żeby nie robić tego, jeśli nie ma możliwości nieco dłuższej przejażdżki.Na każdy temat jest wiele szkół np. ( wiele osób twierdzi by po ostatniej jeździe wstawić do garażu i niech stoi całą zimę, nawet go nie myć ) HEHEHEJa jestem zwolennikiem odpalania i poczekania chwili by silnik się rozgrzał. 0 Cytuj
ffojtus Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 a słyszeliście kiedyś o patencie, żeby zostawić przywiązaną klamkę sprzęgła wciśniętą? Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem czemu miałoby to służyć i w ogóle po co to robić, ale pamiiętam, że 3-4 lata temu jak mój brat swój motocykl kupował to tak mu sprzedający podpowiadał odnośnie zimowania... W sumie bez różnicy, bo nie próbowaliśmy takiej sztuki, ale zastanawiam się czy ktoś z was o tym słyszał \ próbował w praktyce i ogarnia po jaką cholerę tak robić... MateuszZR7, zapomniałeś o ładnym przykryciu motunga 0 Cytuj
crm Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 chodziło pewnie o to żeby nie sklejały się tarcze sprzęgła, ale więcej z tego minusów niż plusów 0 Cytuj
Enter Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 ja jeszcze zmieniam olej przed zimą. Przed pierwszą zimą przydał mi się artykuł ze ścigacza: http://www.scigacz.pl/Zimowanie,motocykla,praktyczne,wskazowki,13740.html 0 Cytuj Group of Franc
Mawet Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 A co daje wg was przepalanie motocykla? Prócz katorgi dla silnika który musi pracować w bardzo niskiej temperaturze na niskich obrotach (mniejsza wydajność pompy olejowej- gorsze smarowanie)? Zobaczcie że nawet jak teraz odpalacie sprzęt to i tak silnik nagrzewa się dopiero podczas pierwszych kilometrów jazdy, nie na postoju. I takie jest zalecenie,nagrzewać silnik pod obciążeniem a nie na luzie. Przed zimą wymieniacie olej (niektórzy wlewają nowy olej pod korek, na wiosnę spuszczają ten olej i nalewają nowy już do odpowiedniego poziomu. Wg mnie jest to zbędne i wystarczy po prostu zmienić oliwę. )DO tego umycie, nasmarowanie co tego wymaga, przykrycie i ucałowanie na 6miesięczny sen zimowy naszej maszyny. Motorwings zimuje motocykle. 0 Cytuj
pablogit Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 jakby ktos chciał przezimować to zapraszam. Znajdzie się miejsce na kolejną maszynę, wskazany pokrowiec.Ul. Starorudzka, niedaleko przy Pabianickiej 0 Cytuj
JASTRZAB Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 a słyszeliście kiedyś o patencie, żeby zostawić przywiązaną klamkę sprzęgła wciśniętą? Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem czemu miałoby to służyć i w ogóle po co to robić, ale pamiiętam, że 3-4 lata temu jak mój brat swój motocykl kupował to tak mu sprzedający podpowiadał odnośnie zimowania... W sumie bez różnicy, bo nie próbowaliśmy takiej sztuki, ale zastanawiam się czy ktoś z was o tym słyszał próbował w praktyce i ogarnia po jaką cholerę tak robić... MateuszZR7, zapomniałeś o ładnym przykryciu motunga I SPRĘŻYNY SIĘ SZYBCIEJ ZUŻYWAJĄ :-)) I jeszcze jedna ważna kwestia , akumulator , zabrać do ciepłego pomieszczenia ładować raz w miesiącu , lub podłączyć na stałe pod automatyczną ładowarkę 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812
kosmaty Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 gdyby ktoś chciał to mogę udostępnić jeszcze 1 może 2 miejsca na maszynę okolice CZMP prywatny dom, garaż nie ogrzewany, psy na podwórku. 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
lupo1978 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 w moim garażu temp. spadaja ponizej zera i nigdy na nastepny rok nie mialem problemów z odpaleniem .Najważniejsze jest regularna wymiana płynów. 0 Cytuj
jaquzie Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 [...]Najważniejsze jest regularna wymiana płynów. nic dodać nic ująć nie ma nic lepszego, niż wpaść do garażu w zimę, usiąść na moto, chwilę pomarzyć, a do tego... wymienić płyny, czyli napić się piwka 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
jaca Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) Profi zimują motocykle. Edytowane 5 Września 2012 przez jaca (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kamyks Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 (edytowane) A gdzie? Jak oni ledwo na warszat miejsca mają I na salon również. Na + przynajmniej to, że ogrzewane wszystko mają. Apropo wszyscy się napalali na HONDA PARK a z tego co na stronie widzę to tam same auta. Edytowane 11 Września 2012 przez kamyks (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Luk@ Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Jeszcze jest opcja założenia kondoma na wydech żeby woda się nie skraplała i jakieś gryzonie nie wlazły, chociaż nigdy tego nie zrobiłem. 0 Cytuj
MistrzDariusz Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 moge przygarnac 2-3 moto jak posprzatam garaz moze 4 ul. piaseczna garaz na zamknietym podworku, ewentualnie jakas groszowa zrzutka ale nie upieram sie. 0 Cytuj
jaca Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Mogę przezimować komuś maszynę, garaż pod domem w zagęszczonym osiedlu domków rodzinnych, dwa psy na podwórku. W garażu temperatura pokojowa. 60 zł/ Miesiąc. Zgierz 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi