Gość Kmicic Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jak w temacie. Nie dotyczy Tych, co mają domy i garaże. W jakich firmach, za ile i na jakich warunkach zimujecie swoje moto? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecha Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 poszukaj dobrze wsrod znajomych, moto tak duzo miejsca nie zajmuje, moze ktos ma szopke na dzialce czy cos takiegoalbo dopytaj wsrod motocyklistow i moze jakies wspolne wynajecie garazu na zime w pare moto 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleft-style Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Dokładnie najlepiej po znajomosci albo wiem że w dolko na teofilowie można przechować motocykl w cenie normalnego parkingu i jeszcze spradzaja ci akumulator żeby nie siadł 0 Cytuj Bleft-Style Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lili Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 W off road na zarzewskiej zimują motocykle i w liberty motors chyba też, niestety nie wiem jak to wygląda od strony technicznej. Ja wynajmuje garaż. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Ja będę zimował niestety w niegrzanym ale garażu, albo u znajomego w podziemnym parkingu, tam zawsze jest powyżej zera... tym bardziej, że planuje zdjąć bak i porobić co nieco przez zimę :)Jakby ktoś potrzebował to słyszałem, że w Rut Mar zimują.Albo dogadać się z moim znajomym, opłata wynosi: 0,7 na miesiąc 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas666 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 a jak przygotować moto do zimowania? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 a jak przygotować moto do zimowania?Ogólnie to nie jest trudne. Wystarczy umyć dokładnie motocykl i go wysuszyć. Następnie go wstawiasz do garażu. Jeżeli masz metalowy bak to zatankuj do pełna ( uchroni to przed rdzewieniem baku od wewnątrz ), garaż nie musi by ogrzewany ale najważniejsze by nie było wilgotno i temp. większe od zera. Jeżeli będzie możliwość to 2-3 razy w miesiącu go przepalić. Motocykl postawić tak aby nie dotykał oponami podłogi ( np. na podnośnikach ) jeżeli nie ma takiej możliwości to np. raz w miesiącu go przestawić ( uchroni to nas od zniekształcenia się opon )Nasmarować też łańcuch by nie rdzewiał i wyjąć akumulator ( zabrać go do domu i co jakiś czas podładowywać ) w taki sposób akumulator będzie sprawny i wystarczy na dłuższy czas niż pozostawiony w motocyklu nie ruszany. I to chyba cała filozofia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Jeżeli będzie możliwość to 2-3 razy w miesiącu go przepalić. na ten temat są różne opinie, niektórzy zalecają, żeby nie robić tego, jeśli nie ma możliwości nieco dłuższej przejażdżki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crm Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 przepalać można pod warunkiem trochę dłuższej pracy i nagrzania się silnika a co za tym idzie i świec, czyli należało by wyprowadzić sprzęt z garażu żeby się nie truć spalinami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 na ten temat są różne opinie, niektórzy zalecają, żeby nie robić tego, jeśli nie ma możliwości nieco dłuższej przejażdżki.Na każdy temat jest wiele szkół np. ( wiele osób twierdzi by po ostatniej jeździe wstawić do garażu i niech stoi całą zimę, nawet go nie myć ) HEHEHEJa jestem zwolennikiem odpalania i poczekania chwili by silnik się rozgrzał. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 a słyszeliście kiedyś o patencie, żeby zostawić przywiązaną klamkę sprzęgła wciśniętą? Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem czemu miałoby to służyć i w ogóle po co to robić, ale pamiiętam, że 3-4 lata temu jak mój brat swój motocykl kupował to tak mu sprzedający podpowiadał odnośnie zimowania... W sumie bez różnicy, bo nie próbowaliśmy takiej sztuki, ale zastanawiam się czy ktoś z was o tym słyszał \ próbował w praktyce i ogarnia po jaką cholerę tak robić... MateuszZR7, zapomniałeś o ładnym przykryciu motunga 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crm Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 chodziło pewnie o to żeby nie sklejały się tarcze sprzęgła, ale więcej z tego minusów niż plusów 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enter Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 ja jeszcze zmieniam olej przed zimą. Przed pierwszą zimą przydał mi się artykuł ze ścigacza: http://www.scigacz.pl/Zimowanie,motocykla,praktyczne,wskazowki,13740.html 0 Cytuj Group of Franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A co daje wg was przepalanie motocykla? Prócz katorgi dla silnika który musi pracować w bardzo niskiej temperaturze na niskich obrotach (mniejsza wydajność pompy olejowej- gorsze smarowanie)? Zobaczcie że nawet jak teraz odpalacie sprzęt to i tak silnik nagrzewa się dopiero podczas pierwszych kilometrów jazdy, nie na postoju. I takie jest zalecenie,nagrzewać silnik pod obciążeniem a nie na luzie. Przed zimą wymieniacie olej (niektórzy wlewają nowy olej pod korek, na wiosnę spuszczają ten olej i nalewają nowy już do odpowiedniego poziomu. Wg mnie jest to zbędne i wystarczy po prostu zmienić oliwę. )DO tego umycie, nasmarowanie co tego wymaga, przykrycie i ucałowanie na 6miesięczny sen zimowy naszej maszyny. Motorwings zimuje motocykle. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kmicic Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Dzięki za pomoc. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 jakby ktos chciał przezimować to zapraszam. Znajdzie się miejsce na kolejną maszynę, wskazany pokrowiec.Ul. Starorudzka, niedaleko przy Pabianickiej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 a słyszeliście kiedyś o patencie, żeby zostawić przywiązaną klamkę sprzęgła wciśniętą? Szczerze mówiąc, to nie bardzo wiem czemu miałoby to służyć i w ogóle po co to robić, ale pamiiętam, że 3-4 lata temu jak mój brat swój motocykl kupował to tak mu sprzedający podpowiadał odnośnie zimowania... W sumie bez różnicy, bo nie próbowaliśmy takiej sztuki, ale zastanawiam się czy ktoś z was o tym słyszał próbował w praktyce i ogarnia po jaką cholerę tak robić... MateuszZR7, zapomniałeś o ładnym przykryciu motunga I SPRĘŻYNY SIĘ SZYBCIEJ ZUŻYWAJĄ :-)) I jeszcze jedna ważna kwestia , akumulator , zabrać do ciepłego pomieszczenia ładować raz w miesiącu , lub podłączyć na stałe pod automatyczną ładowarkę 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 gdyby ktoś chciał to mogę udostępnić jeszcze 1 może 2 miejsca na maszynę okolice CZMP prywatny dom, garaż nie ogrzewany, psy na podwórku. 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo1978 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 w moim garażu temp. spadaja ponizej zera i nigdy na nastepny rok nie mialem problemów z odpaleniem .Najważniejsze jest regularna wymiana płynów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 [...]Najważniejsze jest regularna wymiana płynów. nic dodać nic ująć nie ma nic lepszego, niż wpaść do garażu w zimę, usiąść na moto, chwilę pomarzyć, a do tego... wymienić płyny, czyli napić się piwka 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) Profi zimują motocykle. Edytowane 5 Września 2012 przez jaca (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyks Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 (edytowane) A gdzie? Jak oni ledwo na warszat miejsca mają I na salon również. Na + przynajmniej to, że ogrzewane wszystko mają. Apropo wszyscy się napalali na HONDA PARK a z tego co na stronie widzę to tam same auta. Edytowane 11 Września 2012 przez kamyks (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@ Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jeszcze jest opcja założenia kondoma na wydech żeby woda się nie skraplała i jakieś gryzonie nie wlazły, chociaż nigdy tego nie zrobiłem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzDariusz Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 moge przygarnac 2-3 moto jak posprzatam garaz moze 4 ul. piaseczna garaz na zamknietym podworku, ewentualnie jakas groszowa zrzutka ale nie upieram sie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Mogę przezimować komuś maszynę, garaż pod domem w zagęszczonym osiedlu domków rodzinnych, dwa psy na podwórku. W garażu temperatura pokojowa. 60 zł/ Miesiąc. Zgierz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi