Olo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Odkryłem że w cbr mam filtr K&N i jest trochę brudny. Widziałem w Feu Vert zestaw do czyszczenia i olejenia filtrów sportowych firmy jacky auto sport za 29zł. Nie wiem czy dołożyć 20zł i kupić zestaw K&N czy to nie ma różnicy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqvader Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czy jest znaczna różnica pomiędzy tymi dwoma zestawami do czyszczenia filtru - nie chcę Cię okłamać, bo nie wiem. Ja kupiłem ten zestaw K&N'a i nie żałuję. Osobiście złego słowa na niego nie powiem i mogę go polecić. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 z jednej strony słowo klucz - "marketing", z drugiej "prawie" czyni wielką różnicę... FeuVert to francuski sklepik ze szwaksem wszelakim, a Jacky to wrocławska marka od "tjunigu" - głównie z ChRL - niektóre produkty mogą mieć dobre, inne to chłam - kup, przetesuj i podziel się wrażeniami - będziemy wiedzieć... szczególnie ciekawi mnie jakość/moc płynu czyszczącego i trawłość/płynięcie oleju 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) "stożek" w aucie czyściłem i nasączałem zestawem K&N i działał idealnie. Pięknie czyścił, a olej ładnie się trzymał. Taki zestaw wystarczy Ci na klika, jeśli nie kilkanaście razy (jeśli filterek jest mały), więc czy warto oszczędzać 20 zł i eksperymentować z chińszczyzną? Poza tym produkty Jacky to zwykle tania, "tjuningowa" tandeta. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez piotreklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) K&N kupiony tylko nie wiem czy za bardzo nie pośpieszyłem się z olejeniem. Nasączyłem z dwóch stron, to bardzo źle? :/ Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nowy KN jest juz nasaczony Czyszczenie filtra K&N Zaczynamy ... oczywiście pamiętamy o bhp 1.CZYSZCZENIE WSTĘPNE Rzucamy okiem na ogólną kondycje filtra (tak wyglądał mój po przejechaniu 6 tyś) i przystępujemy do "ostukania" filtra w celu pozbycia się nagromadzonego luźnego dużego syfu, można wspomóc się pędzlem o delikatnym włosiu ewentualnie pensetą w celu wyjęcia upierdliwych drobinek. I gotowe P.S. nie dmuchamy kompresorem!! nie używamy pary nie używamy preparatów do mycia silnika nie rozcieńczamy acp nie myjemy "karchere-m" 2. CZYSZCZENIE ZASADNICZE Po pozbyciu się dużych drobin syfu przechodzimy do naniesienia środka czyszczącego(dedykowanego) żadne rozcieńczone ACP czy inne ludwiki. Teraz nanosimy preparat na obie strony i nie żałować chemii po czym zostawiamy filtr na 10 min żeby chemia zadziałała. 3. PŁUKANIE W moim przypadku wiązało to się z wycieczka do łazienki w celu opłukania filtra (WAŻNE PŁUKAĆ STRUMIENIEM WODY OD STRONY CZYSTEJ W KIERUNKU BRUDNEJ) woda letnia nie ciepła nie zimna , ma być w sam raz i płuczemy [ I cały syf spływa 4.SUSZENIE Suszymy umyty filtr, i żeby nikomu do łba nie przyszło rzucić go na kaloryfer, do piekarnika czy używać suszarki. Po prostu zostawiamy go w temp pokojowej do momentu wyschnięcia. 5.NASĄCZANIE Nasączenie w moim przypadku olej z butelki i jedziemy. Nakładamy na grzbiet jedna warstwę czekamy a później druga (dwie naraz się rozlewały). I gotowe, cieszymy się własnoręcznie wykonanym czyszczeniem filtra 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Nowy KN jest juz nasaczony Filtr z mojego moto był brudny po czyszczeniu na oleiłem go od strony wlotu powietrza oraz gaźnika i nie wiem czy to dobrze? Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bedzie ok,ale jeszcze cos Nie dmuchamy kompresorem bo możemy uszkodzić włókna bawełny co w efekcie powoduje "sito" i nie zatrzyma syfu. Bo bawełna ma to do siebie, że potrafi się zbiec i pozamiatane Miałem ten olej w sprayu ale osobiście mi nie podchodził, tu sobie nanoszę na grzbiet i elegancko zasysa go bawełna i wiem że wszędzie jest tyle ile powinno być, ale co kto lubi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 w necie mozna znaleźć intr. obsługi K&N w jęz PL pamiętaj DR Google dobry prawie na wszystko 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 kupta ten duży zestaw za chyba 50 czy 60 dych i masz spokój na parę sez 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi