Olo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Odkryłem że w cbr mam filtr K&N i jest trochę brudny. Widziałem w Feu Vert zestaw do czyszczenia i olejenia filtrów sportowych firmy jacky auto sport za 29zł. Nie wiem czy dołożyć 20zł i kupić zestaw K&N czy to nie ma różnicy? 0 Cytuj
darqvader Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czy jest znaczna różnica pomiędzy tymi dwoma zestawami do czyszczenia filtru - nie chcę Cię okłamać, bo nie wiem. Ja kupiłem ten zestaw K&N'a i nie żałuję. Osobiście złego słowa na niego nie powiem i mogę go polecić. 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 z jednej strony słowo klucz - "marketing", z drugiej "prawie" czyni wielką różnicę... FeuVert to francuski sklepik ze szwaksem wszelakim, a Jacky to wrocławska marka od "tjunigu" - głównie z ChRL - niektóre produkty mogą mieć dobre, inne to chłam - kup, przetesuj i podziel się wrażeniami - będziemy wiedzieć... szczególnie ciekawi mnie jakość/moc płynu czyszczącego i trawłość/płynięcie oleju 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
piotreklodz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) "stożek" w aucie czyściłem i nasączałem zestawem K&N i działał idealnie. Pięknie czyścił, a olej ładnie się trzymał. Taki zestaw wystarczy Ci na klika, jeśli nie kilkanaście razy (jeśli filterek jest mały), więc czy warto oszczędzać 20 zł i eksperymentować z chińszczyzną? Poza tym produkty Jacky to zwykle tania, "tjuningowa" tandeta. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez piotreklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Olo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) K&N kupiony tylko nie wiem czy za bardzo nie pośpieszyłem się z olejeniem. Nasączyłem z dwóch stron, to bardzo źle? :/ Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
renpa1971 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nowy KN jest juz nasaczony Czyszczenie filtra K&N Zaczynamy ... oczywiście pamiętamy o bhp 1.CZYSZCZENIE WSTĘPNE Rzucamy okiem na ogólną kondycje filtra (tak wyglądał mój po przejechaniu 6 tyś) i przystępujemy do "ostukania" filtra w celu pozbycia się nagromadzonego luźnego dużego syfu, można wspomóc się pędzlem o delikatnym włosiu ewentualnie pensetą w celu wyjęcia upierdliwych drobinek. I gotowe P.S. nie dmuchamy kompresorem!! nie używamy pary nie używamy preparatów do mycia silnika nie rozcieńczamy acp nie myjemy "karchere-m" 2. CZYSZCZENIE ZASADNICZE Po pozbyciu się dużych drobin syfu przechodzimy do naniesienia środka czyszczącego(dedykowanego) żadne rozcieńczone ACP czy inne ludwiki. Teraz nanosimy preparat na obie strony i nie żałować chemii po czym zostawiamy filtr na 10 min żeby chemia zadziałała. 3. PŁUKANIE W moim przypadku wiązało to się z wycieczka do łazienki w celu opłukania filtra (WAŻNE PŁUKAĆ STRUMIENIEM WODY OD STRONY CZYSTEJ W KIERUNKU BRUDNEJ) woda letnia nie ciepła nie zimna , ma być w sam raz i płuczemy [ I cały syf spływa 4.SUSZENIE Suszymy umyty filtr, i żeby nikomu do łba nie przyszło rzucić go na kaloryfer, do piekarnika czy używać suszarki. Po prostu zostawiamy go w temp pokojowej do momentu wyschnięcia. 5.NASĄCZANIE Nasączenie w moim przypadku olej z butelki i jedziemy. Nakładamy na grzbiet jedna warstwę czekamy a później druga (dwie naraz się rozlewały). I gotowe, cieszymy się własnoręcznie wykonanym czyszczeniem filtra 3 Cytuj
Olo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Nowy KN jest juz nasaczony Filtr z mojego moto był brudny po czyszczeniu na oleiłem go od strony wlotu powietrza oraz gaźnika i nie wiem czy to dobrze? Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
renpa1971 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bedzie ok,ale jeszcze cos Nie dmuchamy kompresorem bo możemy uszkodzić włókna bawełny co w efekcie powoduje "sito" i nie zatrzyma syfu. Bo bawełna ma to do siebie, że potrafi się zbiec i pozamiatane Miałem ten olej w sprayu ale osobiście mi nie podchodził, tu sobie nanoszę na grzbiet i elegancko zasysa go bawełna i wiem że wszędzie jest tyle ile powinno być, ale co kto lubi 0 Cytuj
JASTRZAB Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 w necie mozna znaleźć intr. obsługi K&N w jęz PL pamiętaj DR Google dobry prawie na wszystko 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812
Majka11 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 kupta ten duży zestaw za chyba 50 czy 60 dych i masz spokój na parę sez 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi