Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkryłem że w cbr mam filtr K&N i jest trochę brudny. Widziałem w Feu Vert zestaw do czyszczenia i olejenia filtrów sportowych firmy jacky auto sport za 29zł. Nie wiem czy dołożyć 20zł i kupić zestaw K&N czy to nie ma różnicy?

Opublikowano

Czy jest znaczna różnica pomiędzy tymi dwoma zestawami do czyszczenia filtru - nie chcę Cię okłamać, bo nie wiem. Ja kupiłem ten zestaw K&N'a i nie żałuję. Osobiście złego słowa na niego nie powiem i mogę go polecić.

działkowy emeryt
Opublikowano

z jednej strony słowo klucz - "marketing", z drugiej "prawie" czyni wielką różnicę...

FeuVert to francuski sklepik ze szwaksem wszelakim, a Jacky to wrocławska marka od "tjunigu" - głównie z ChRL - niektóre produkty mogą mieć dobre, inne to chłam - kup, przetesuj i podziel się wrażeniami - będziemy wiedzieć... szczególnie ciekawi mnie jakość/moc płynu czyszczącego i trawłość/płynięcie oleju

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Opublikowano (edytowane)

"stożek" w aucie czyściłem i nasączałem zestawem K&N i działał idealnie. Pięknie czyścił, a olej ładnie się trzymał.

Taki zestaw wystarczy Ci na klika, jeśli nie kilkanaście razy (jeśli filterek jest mały), więc czy warto oszczędzać 20 zł i eksperymentować z chińszczyzną?

Poza tym produkty Jacky to zwykle tania, "tjuningowa" tandeta.

Edytowane przez piotreklodz (wyświetl historię edycji)

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Opublikowano (edytowane)

K&N kupiony tylko nie wiem czy za bardzo nie pośpieszyłem się z olejeniem. Nasączyłem z dwóch stron, to bardzo źle? :/

Edytowane przez Olo (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Nowy KN jest juz nasaczony :smile:

Czyszczenie filtra K&N

Zaczynamy ... oczywiście pamiętamy o bhp ;)

1.CZYSZCZENIE WSTĘPNE

Rzucamy okiem na ogólną kondycje filtra (tak wyglądał mój po przejechaniu 6 tyś) Dołączona grafika Dołączona grafika

i przystępujemy do "ostukania" filtra w celu pozbycia się nagromadzonego luźnego dużego syfu,

Dołączona grafika

można wspomóc się pędzlem o delikatnym włosiu ewentualnie pensetą w celu wyjęcia upierdliwych drobinek.

Dołączona grafika

I gotowe

Dołączona grafika

P.S. nie dmuchamy kompresorem!!

nie używamy pary

nie używamy preparatów do mycia silnika

nie rozcieńczamy acp

nie myjemy "karchere-m"

2. CZYSZCZENIE ZASADNICZE

Po pozbyciu się dużych drobin syfu przechodzimy do naniesienia środka czyszczącego(dedykowanego) żadne rozcieńczone ACP czy inne ludwiki.

Dołączona grafika

Teraz nanosimy preparat na obie strony i nie żałować chemii po czym zostawiamy filtr na 10 min żeby chemia zadziałała.

Dołączona grafika

3. PŁUKANIE

W moim przypadku wiązało to się z wycieczka do łazienki w celu opłukania filtra

(WAŻNE PŁUKAĆ STRUMIENIEM WODY OD STRONY CZYSTEJ W KIERUNKU BRUDNEJ) woda letnia nie ciepła nie zimna , ma być w sam raz i płuczemy Dołączona grafika

[Dołączona grafika

I cały syf spływa Dołączona grafika

4.SUSZENIE

Suszymy umyty filtr, i żeby nikomu do łba nie przyszło rzucić go na kaloryfer, do piekarnika czy używać suszarki. Po prostu zostawiamy go w temp pokojowej do momentu wyschnięcia.

5.NASĄCZANIE

Nasączenie w moim przypadku olej z butelki i jedziemy. Nakładamy na grzbiet jedna warstwę czekamy a później druga (dwie naraz się rozlewały).

I gotowe, cieszymy się własnoręcznie wykonanym czyszczeniem filtra Dołączona grafika

Opublikowano (edytowane)

Nowy KN jest juz nasaczony :smile:

Filtr z mojego moto był brudny po czyszczeniu na oleiłem go od strony wlotu powietrza oraz gaźnika i nie wiem czy to dobrze? Edytowane przez Olo (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Bedzie ok,ale jeszcze cos

Nie dmuchamy kompresorem bo możemy uszkodzić włókna bawełny co w efekcie powoduje "sito" i nie zatrzyma syfu.

Bo bawełna ma to do siebie, że potrafi się zbiec i pozamiatane Dołączona grafika Miałem ten olej w sprayu ale osobiście mi nie podchodził, tu sobie nanoszę na grzbiet i elegancko zasysa go bawełna i wiem że wszędzie jest tyle ile powinno być, ale co kto lubi Dołączona grafika

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

w necie mozna znaleźć intr. obsługi K&N w jęz PL   pamiętaj DR Google dobry prawie na wszystko

Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.

Artur Jastrzębski
Dyrektor Generalny woj. Łódzkie
Europejskie Centrum Odszkodowań S. A.
606-342-812

Opublikowano

kupta ten duży zestaw za chyba 50 czy 60 dych i masz spokój na parę sez