ridrick Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 BTLS z koleji dla laika może być juz zbyt "medyczny" Serdecznie polecam kursy kpp ktore zawieraja wszystko rozbudowane ale nie wchodzące w medycynę A to nie jest tak że w kpp jest zawarty BTLS ?? ja jak się szkoliłem z doktorkiem z WAMu jeżdżącym u was na eSce to miałem BTLS w KPP. Nawet mi certyfikaty dali. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dokładnie tak jest Tylko btls w kpp jest kursem okrojonym o medyczne czynnosci ale zawiera wszystkie najwazniejsze elementy A ztym lekarzem z WAMu pracuje wlasnie w tej firmie w ktorej sie szkoliles Kto wie, moze i ze mna zajecia miales 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Chyba nie bo tylko była jeszcze babeczka od bandażowania o ile dobrze pamiętam. Ale niebawem muszę znów się przeszkolić ewentualnie jak macie jakieś szkolenia/warsztaty dla takich niemedycznych jak ja to chętnie pracodawcę naciągnę 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Kursy sa prowadzone caly czas Rowniez recertyfikacyjne Zapraszam do siedziby albo na prv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caban Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Robiłam kurs pierwszej pomocy w Medicover i nie ma on nic wspólnego z tym podczas kursu na prawo jazdy. Dużo więcej godzin, praktyki, a dzięki temu ergonomii w postepowaniu z poszkodowanym. Nie wiem czy chciała bym być ratowana przez osobę jedynie po kursie na prawo jazdy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Nie wiem czy chciała bym być ratowana przez osobę jedynie po kursie na prawo jazdy Jan nie wiem czy byś chciała ale na szczęście przepisy mówią, że każdy ma obowiązek. Gdzieś policzono że lepiej jak ktoś cię ratuje nawet po podstawowym kursie niż jak ma zostawić na pastwę losu 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 wszak nie było jeszcze ani jednej reklamacji od pacjenta, którego reanimowano wg wiedzy nabytej w autoszkole ;P 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Art. 162 kk Kto osobie znajdującej się w stanie zagrożenia zdrwia lub życia nie udzieli pomocy, nie narażając siebie lub kogoś na utratę zdrowia lub życia podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Pamiętajcie, że najgorsza jest bezczynność i brak zdrowego rozsądku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia26 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Ja robiłam ostatnio kurs z pierwszej pomocy w firmie First-aiders. Robią specjalne kursy tylko dla motocyklistów ( o ile zbierze się grupę). W sumie spoko- dużo ćwiczeń i wszystko w kontekście wypadków na drodze. Nasze zajecia prowadził Mikołaj Łaski- bardzo fajnie, szybko i na temat. Korzystaliście jeszcze z jakichś firm? Będę wdzięczna za polecania. Edytowane 30 Maja 2013 przez Kasia26 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Kumpel podesłał mi takie coś. Ja dla mnie to mistrzostwo świata co tu zrobiono. Niestety wersja EN więc jak ktoś nie kuma to upsss (było się uczyć). http://life-saver.org.uk/ Miłej zabawy . rescurer - jak ci sie podoba ?? Korzystaliście jeszcze z jakichś firm? Będę wdzięczna za polecania. http://www.csmed.pl ja szkoliłem się u tych Państwa. Może nie robią tego szybko ale bardzo dokładnie. 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 rescurer - jak ci sie podoba ?? Jak wrócę z urlopu to sprawdzę, tu coś się nie chce ładować Odpaliło Bardzo fajny program. Szkoda, że po angielsku, ale da się to zrobić znając choć podstawy. Super, że jest to przedstawione w formie symulacji, można się wcielić w osobę ratującą. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Super, że jest to przedstawione w formie symulacji, można się wcielić w osobę ratującą. Są fajne wersje na telefony i tablety (Android i iOS). Nawet przed monitorem człowiek się stresuje by dobrze wypaść 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milowski Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam, nowy tutaj jestem, ale przejrzałem temat i widzę, że są chętni na kurs pierwszej pomocy. Mam odpowiednie kwalifikacje i jeśli ktoś chętny to mogę takie szkolenie przeprowadzić. Trzeba by tylko odpowiednie miejsce znaleźć i zgadać parę osób. Mogę to zrobić za free, ale papierka żadnego nie wystawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthur Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam, nowy tutaj jestem, ale przejrzałem temat i widzę, że są chętni na kurs pierwszej pomocy. Mam odpowiednie kwalifikacje i jeśli ktoś chętny to mogę takie szkolenie przeprowadzić. Trzeba by tylko odpowiednie miejsce znaleźć i zgadać parę osób. Mogę to zrobić za free, ale papierka żadnego nie wystawię Jak możesz , to zareklamuj się w Powitalni 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milowski Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Jak możesz , to zareklamuj się w Powitalni Już się witałem, a widzę temat to mówię "wypowiem się" 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam, nowy tutaj jestem, ale przejrzałem temat i widzę, że są chętni na kurs pierwszej pomocy. Mam odpowiednie kwalifikacje i jeśli ktoś chętny to mogę takie szkolenie przeprowadzić. Trzeba by tylko odpowiednie miejsce znaleźć i zgadać parę osób. Mogę to zrobić za free, ale papierka żadnego nie wystawię ja bym bardzo chętnie sie pisał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEDISMED Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Co prawda sezon motocyklowy powoli dobiega końca ale mimo to... Zapraszamy na szkolenia dla Motocyklistów na terenie całej Polski. Sami możecie zorganizować szkolenie w swoim mieście, wystarczy, że zbierzecie kilka osób i napiszecie do nas a my z wielką chęcią przyjedziemy i poprowadzimy dla was szkolenie. Prowadzimy kursy w małych grupach(8-12) dzięki temu mamy czas by poświęcić uwagę każdemu z uczestników szkolenia. Szkolenie dla motocyklistów jest prowadzone przez osoby które wiedzą co to motocykl i jak należy z nim postępować, gdyż jest to dobrana kadra która tak samo jak Wy kocha te maszyny ZAPRASZAMY NA NASZĄ STRONE INTERNETOWĄ www.medismed.pl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Z tego co widzę, to w Łodzi będziecie 27 września 2013? W którym miejscu, o której godzinie? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 i za ile? 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEDISMED Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Szkolenie najprawdopodobniej odbędzie się w szkole podstawowej przy ulicy Pomorskiej w Łodzi. Kurs trwać będzie 8h w godzinach popołudniowych 13-21. Jeśli są to dla was za późne godziny to prosimy o taką informację. Postaramy się zrobić wszystko aby spełnić wasze oczekiwania. Koszt kursu za osobę: 120zł przy grupie 6 osób 110zł przy grupie 8 osób 100zł przy grupie 10 osób Jeśli chodzi o szkolenia dla motocyklistów nie proponujemy grup powyżej 10 osób. Ponieważ szkolenie najlepiej jest odbyć w nie dużej grupie ze względu na spory zakres materiału oraz wiele ćwiczeń. Więcej informacji dotyczących miejsca i dokładnej godziny podamy na początku września.. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 jak ktoś potrzebuje papierek to polecam. Jak tylko wiedzę i umiejętności to na forum jest wiele równie kompetentnych osób 1 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskółka Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak chcecie mieć prawdziwe szkolenie to polecam KPP Po nim macie papier ratownika a poza tym sam kurs jest bardzo konkretny małe sprostowanie, papierów ratownika medycznego nie uzyska się po przejściu kursu.. musza to być ukończone studia. co do solidnych kursów z pierwszej pomocy mogę polecić centrum szkoleń medycznych - CSMED -> http://www.csmed.pl/bls_aed_erc.html Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez jaskółka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 jaskółeczko, ridick się nie pomylił. Nie mowa o ratowniku medycznym. Po ukończonym kpp jest się ratownikiem kwalifikowanej pierwszej pomocy. To bardzo rozbudowany kurs. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawulon182 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) jak ktoś chce to mogę zrobić wybitnie praktyczne szkolenie z BLS bez pierdół i innych wodotrysków. Ja - ratownik medyczny po medycynie ratunkowej po pracy mag. "Trudna intubacja" i na domiar złego ..motycyklista Zbierzcie grupę a damy czadu. Zapewnię fantoma, maski i inne takie. Ktoś chętny? Potrzeba referencji? http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1957905,smiertelny-wypadek-na-retkinskiej-w-lodzi-potracony-pieszy,2,id,t,nk.html#skomentuj Resuscytowałem tego pana. Może to mała cegiełka przeciw mocno zakłamanemu wizerunkowi motocyklisty. Niestety, praca u podstaw i ewolucja a nie rewolucja a może coś się zmieni w świadomości szaraków... Edytowane 20 Września 2013 przez pawulon182 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Najważniejsze by nie nadużywać sosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Art. 162 kk Kto osobie znajdującej się w stanie zagrożenia zdrwia lub życia nie udzieli pomocy, nie narażając siebie lub kogoś na utratę zdrowia lub życia podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Pamiętajcie, że najgorsza jest bezczynność i brak zdrowego rozsądku. mimo to najczęstszy scenariusz jest następujący oraz kiedy pracowałem w WSRM często właśnie wyjeżdżaliśmy na niebiesko z kodem 1 do wezwań typu "pijany, leży" - 2-3 razy okazało się, że to był zawał... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi