Skocz do zawartości

Wymiana Oleju W Automacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakiś serwis automatycznych skrzyń biegó w okolicy Łodzi gdzie zrobią dynamiczną wymianę oleju?

I tak, ma być dynamiczna, nie jestem zainteresowany statyczną w ogóle.

działkowy emeryt
Opublikowano

zobacz serwis automatycznych skrzyń Norbi na Szczecińskiej

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

zmuszony byłem skorzystać z ASO i musiałem się rozstać z 415 złociszami, no ale trudno. Chcę natomiast powrócić do wątku - co ile wymieniać olej? Tam gdzie wymieniałem olej powiedzieli, że należy to robić co 110 000km lub 7 lat. W drugim ASO z kolei stwierdzili, że nie ma takiej potrzeby, jedynie gdy skrzynia uzywana jest w ciężkich warunkach ( góry, jazda z przyczepą) .

iluminaciónled edificios

- Pozdrowienia Mart1k4a

działkowy emeryt
Opublikowano

a co to za wehikuł? i jaka w nim skrzynia?

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Opublikowano

Takie ASO co twierdzi ze nie ma potrzeby wymieniania oleju w skrzyni automatycznej to bym omijał z daleka,olej w skrzyni sie zużywa i trzeba go wymieniać łącznie z filtrem a co ile to przeważnie podaje producent skrzyni biegów.

Opublikowano

nawet nie w ASO zawolali ode mnie 300zł na dzien dobry wiec to 415 nie jest zle

pytanie jaka wymiane ci zrobili (za taka cene to pewnie tylko statyczna)

no i zgadzam sie z kolega powyzej - najlepiej sprawdzic co zaleca producent

Opublikowano

zmuszony byłem skorzystać z ASO i musiałem się rozstać z 415 złociszami, no ale trudno. Chcę natomiast powrócić do wątku - co ile wymieniać olej? Tam gdzie wymieniałem olej powiedzieli, że należy to robić co 110 000km lub 7 lat. W drugim ASO z kolei stwierdzili, że nie ma takiej potrzeby, jedynie gdy skrzynia uzywana jest w ciężkich warunkach ( góry, jazda z przyczepą) .

No ciekawe bo np w W211 musimy zmieniać co zimę, bo się tkj rzadkość zmienia i szarpie skrzynia, zmieni się i jest dobrze.
Opublikowano

No ciekawe bo np w W211 musimy zmieniać co zimę, bo się tkj rzadkość zmienia i szarpie skrzynia, zmieni się i jest dobrze.

Bo Mercedes zszedł na psy i już nie robi tego co kiedyś. Kolega wymieniał całą skrzynię w 3-letnim W220.

wolę dwieście po mieście

Opublikowano

Jedrzej ok w 3 letnim Mesiu :woot:  A ile zrobił kilometrów i jaki styl jazdy preferuje ? jrden prze 3 lata zrobi 10 tys km a drugi 200 tyś daje przykład /oraz tez jest ważne jak jeździ /jak istyl jazdy preferuje itd B)

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Opublikowano

Nieważne jaki styl jazdy. Skrzynia prawie cały czas pracowała w trybie sport ale skoro była taka możliwość to dlaczego nie. Zauważ, że w 20-letnich Mercedesach albo BMW katowanych przez młodych "drifterów" nie ma takich problemów. Mercedes bardzo się zepsuł. Na własne oczy widziałem wycieki z silnika w prawie nowym W212 350 CDI Coupe. Na gwarancji jeszcze był.

wolę dwieście po mieście

Opublikowano

wszystko co nowe to kaszana  :disgusted:  :disgusted:  nie ma to jak Japonia  :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Opublikowano

wszystko co nowe to kaszana  :disgusted:  :disgusted:  nie ma to jak Japonia  :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:

Zwłaszcza z ich elektryką.... Niemce to niemce;D