Skocz do zawartości

Klejenie owiewek

Lili

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Szukałem informacji na forum, nie znalazłem i postanowiłem się tu podpiąć. Chciałem się dostać do instalacji kierunkowskazów tyłu i zacząłem zdejmować tylną owiewkę. Pozdejmowałem oba siodła i odkręcałem od baku do tyłu. Jak byłem w połowie zobaczyłem niewielkie pęknięcie na owiewce między siedzeniami ;( . Nie odkręcałem dalej tylko przykręciłem z powrotem. Starałem się odkręcać bardzo delikatnie ale i tak dość mocno były osadzone. Pękniecie malutkie, ale się przestraszyłem. Macie jakieś pomysły jaka przyczyna? Czy zimno? Ale moto nie stoi pod chmurką. W garażu jest z 5' na plusie. Czy źle odkręcałem, nie ta kolejność śrub... Sam nie wiem Help ...  :wacko:

Rescuer, eksploatacja i wibracje jak sądzę...Spokojnie do zrobienia... jak pęknięcie małe, to i problem mały, tylko czasem przez małe pęknięcie trzeba lakierować cały duży element...

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

• 2 tygodnie później...

byłem u gostka w wiśniowej, za poklejenie chyba z 8 fragmentów wziął 50 pln wyszło git, jak ktoś potrzebuje mu zawieźć owiewki to mogę zabrać bo codziennie przejeżdżam koło niego.

• 1 miesiąc temu...

Jeżeli będziecie chcieli spawac plastiki dajcie znać mam spawarke i spoiwa. Spawalem i dorabialem zaczepy u siebie i świetnie się trzyma. Niestety minusem jest to, że rz lakierowania nie obędzie się. Obróbka abs w przypadku spawania to 350 stopni i lakier idzie w pył.

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj odebrałem od Pana z Wisniowej owiewkę, pospawana pancernie, koszt 40 zł (jedno duże pęknięcie, wyrwany kierunkowskaz i poprawki w mocowaniach)

Tylko jedna uwaga, trzeba z góry zaznaczyć, czy się będzie malować czy nie, w drugim przypadku spawa tylko od spodu, standardowo zrobi zgodnie ze sztuką piękne blizny rózwnież z wierzchu

poprzedni właściciel moto kleił żywicą i patrząc jak mi się to w czasie demontażu do reszty rozpadło, myślę, że szkoda tracić czas

Lepiej na bitumice niż w botanice.

• 8 miesięcy temu...

U Pana z Wiśniowej kleiłem wiele lat temu całego grila i zderzak do ibizy. Wykonał to idealnie. Naprawdę polecam tego człowieka, bo niewielu już takich fachowców pozostało.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Ten dziadek znany jest w calym wojewodztwie mieszkam 5 min jazdy od niego i kiedys pojechalem z polamanym plastikiem to za wszyszystko wzial 2zl! Az mi sie glupio zrobilo i dalem mu 5 :biggrin:

kolego podaj adres lub telefon dzieki

• 1 rok później...

"Telefon 515291966 adres Zubrzyckiego Wiśniowa Góra." Czy ktoś wie czy ten pan nadal działa z plastikami? Mam pęknięta czache w zx6r i chciał bym to naprawić.

• 2 lata później...

Odświeżę temat jeśli można bo w sumie Pan z Wiśniowej warty polecenia według wielu, ale ja mam trochę inne pytanie... Czy da się naprawić urwane zaczepy z szyby? Po małej przygodzie Puig stracił dolne zaczepy i bez nich lata i wpada w wibracje.

Szkoda mi tej szyby i Puig już takich nie robi do mojej VFR'ki, w necie same Loostery i chińczyki albo szyby ponad 400 PLN :/

szyba.png