ClearWater Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Siema, miałem do zmiany lampę w mojej rs 50. 1. Kupiłem lampę wraz z kablem i żarówkami, podłączyłem i po włączeniu silnika na światłach mijania świeci mi tylko prawa żarówka. Kiedy właczane jest długie prawa gaśnie, a zapala się lewa. Czy tak powinno być? A jak Wy macie w swoich maszynach. 2. W mojej Apce po glebie nie było lampy ani zadnego innego elementu z przodu. Była tylko połamana czacha, która nadaje się do ****. Kupiłem lampę z dziuplą czy okularem nie wiem jak to się nazywa( takie coś w czym siedzi lampa).Czego jeszcze mi tam brakuje oprócz szyby, która mam ale mi się nie chcało zakładać. Teraz to wygłąda tak : 3. Od czego jest ta wystająca kostka ze środka kabla?? Do czego ją podłączyć. Dodam, że lampa z odłączoną tą kostką działa. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez ClearWater (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Olo Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Sprawdź ile masz włókien w żarówkach 0 Cytuj
BlueSky Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 On ma włożone nowe żarówki, na pewno wszystkie włókna dobrze świacą. 0 Cytuj Po nieba błękicie za*******am przez życie.
ClearWater Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) są to żarówki H8 ( jedno włókno ) Edytowane 28 Stycznia 2013 przez ClearWater (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) są to żarówki H8 ( dwa włókna ) Tylko nie napisz że się ciebie czepiam ale H8 dwa włókna to nawet fabryka nie wymyśliła http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif albo tak jest albo coś masz skopane Edytowane 2 Grudnia 2012 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
ClearWater Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 A jak Wy macie w swoich maszynach ? 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 A jak Wy macie w swoich maszynach ? Jakie to ma znacznie? Trzymaj się tematu, jak nie wiesz jaką masz żarówkę, to niech to oceni ktoś bardziej doświadczony. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Regis Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Pewnie coś źle podłączył, albo poprzedni właściciel był takim samym geniuszem warsztatu i przeróbek, włożył swoje genialne łapki w kable i teraz jest problem... Jak lampa jest dzielona na dwie, to na długich powinny świecić obie. 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
ClearWater Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Pewnie coś źle podłączył, albo poprzedni właściciel był takim samym geniuszem warsztatu i przeróbek, włożył swoje genialne łapki w kable i teraz jest problem... Jak lampa jest dzielona na dwie, to na długich powinny świecić obie. Ale kabel jest nowy, a nie wiesz od czego moze byc ta kostka na zdj nr 4 ? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez ClearWater (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Regis Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Już ci Młody kiedyś pisałem, żę jak chcesz, to ci pomogę zrobić, ale lecieć 60 km na jakąś wólkę podłódzką to mi się niebardzo chce... Ty w ogóle dobrze żarówki założyłeś chociaż ?? Skąd mam wiedzieć od czego jest ta kostka... ludzkość wymyśliła internet, a internet stworzył wujka Google, może byś po prostu schemat elektryki sobie ściągną i sam popatrzył wtedy ?? To że kabel jest nowy nie znaczy żę jakiś mądry grzebacz garażowy już tam łapek nie wpakował... możesz mieć jakiś kabel w kostce luźny i dla tego ci się nie włącza długie... a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem... P.S. A te twoje kable są takie nowe, jak ja murzyn... Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Regis (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
Olo Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem... Jest już taka technika, że z jednego źródła światła mamy światła mijania i drogowe. Jest specjalna przesłona która zmienia strumień światła ClearWater, w RS'ce raczej nie masz tego rozwiązania bo musiał byś mieć reflektor z soczewką lub z odbłyśnikiem parabolicznym 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jest już taka technika, że z jednego źródła światła mamy światła mijania i drogowe. Jest specjalna przesłona która zmienia strumień światła Tak teraz o soczewkach będzie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Regis Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Olo, ty już Młodego nie motaj bardziej, bo biedny już nawet nie wie którą stroną żarówkę wkręcić, a ty mu o soczewkach parabolicznych opowiadasz.... Hehehehehehe... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
BlueSky Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Powodzenia Regis, że wkręcasz żarówki motocyklowe. 0 Cytuj Po nieba błękicie za*******am przez życie.
Olo Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Dobra już nie motam http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif Popatrzyłem trochę w necie i znalazłem na filmiku, że w RS świeci się jedna żarówka. Oddzielne od świateł drogowych i mijania żeby się 2 żarówki na raz świeciły raczej jest mało prawdopodobnie, bo zasilanie świateł w RS idzie z magneta i na 2 żarówki nie było by tyle prądu, bo jedna na niskich obrotach ledwo co świeci 0 Cytuj
Regis Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Olo... a to o tym nie wiedziałem... Ty, niebieskoniebiasty, po pierwsze coś mało wiesz o motoryzacji Młody, a poza tym to był żart z CzystejWody, którego wiedza i umięjętności dłubania przy swojej rs-ce urosły już do rangi legendy na forum.... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
BlueSky Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Sory, zapomniałem, że one mają gwint, Stary. 0 Cytuj Po nieba błękicie za*******am przez życie.
Thebestof78 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 mam nadzieję, że rs-ki przetrwają przeróbki zimowe i zobaczymy te legendy pod centralem na wiosnę włókna nie włókna, gwinty nie gwinty ale powodzenia chłopaki 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Regis Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Niebieski, przestań z siebie głupa robić, bo akurat ta wypowiedź której usiłujesz się dalej czepiać, nie dotyczyła super motoroweru jakim jest RS-ka, czyli superturbozaiwaniacz uliczny Popieram Martę, do zobaczenia na wiosnę pod centralem, niestety nie mam RS-ki ani innego sprzętu w tak potężnym kalibrze, ale też przyjadę się "pobłaźnić" i "polansować" przy tym twois super sprzęcie dzieciaku... Heheheheheheheeee... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-
ClearWater Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Już ci Młody kiedyś pisałem, żę jak chcesz, to ci pomogę zrobić, ale lecieć 60 km na jakąś wólkę podłódzką to mi się niebardzo chce... Ty w ogóle dobrze żarówki założyłeś chociaż ?? Skąd mam wiedzieć od czego jest ta kostka... ludzkość wymyśliła internet, a internet stworzył wujka Google, może byś po prostu schemat elektryki sobie ściągną i sam popatrzył wtedy ?? To że kabel jest nowy nie znaczy żę jakiś mądry grzebacz garażowy już tam łapek nie wpakował... możesz mieć jakiś kabel w kostce luźny i dla tego ci się nie włącza długie... a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem... P.S. A te twoje kable są takie nowe, jak ja murzyn... Wiem że jest inetrnet, ale szukałem długo na wielu forach np. senda.pl . W serwisówce nie było schematu elektryki rs 50. Nie mówie, że jestem mechanikiem, ale zdaje mi się potrafię "wkręcić" zarówkę. I to nie jest tak, że nie uda mi się czegoś zrobić i od razu płacze na forum , tylko najpierw szukam w serwisówkach potem na forach, a na końcu pytam ludzi, którzy mogą posiadać taką wiedzę. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez ClearWater (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi