Skocz do zawartości

Porady Rs 50

ClearWater

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, miałem do zmiany lampę w mojej rs 50.

1. Kupiłem lampę wraz z kablem i żarówkami, podłączyłem i po włączeniu silnika na światłach mijania świeci mi tylko prawa żarówka. Kiedy właczane jest długie prawa gaśnie, a zapala się lewa. Czy tak powinno być? A jak Wy macie w swoich maszynach.

2. W mojej Apce po glebie nie było lampy ani zadnego innego elementu z przodu. Była tylko połamana czacha, która nadaje się do ****. Kupiłem lampę z dziuplą czy okularem nie wiem jak to się nazywa( takie coś w czym siedzi lampa).Czego jeszcze mi tam brakuje oprócz szyby, która mam ale mi się nie chcało zakładać. Teraz to wygłąda tak :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

3. Od czego jest ta wystająca kostka ze środka kabla?? Do czego ją podłączyć. Dodam, że lampa z odłączoną tą kostką działa.

Dołączona grafika

Edytowane przez ClearWater (wyświetl historię edycji)

są to żarówki H8 ( dwa włókna )

Tylko nie napisz że się ciebie czepiam ale H8 dwa włókna to nawet fabryka nie wymyśliła http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

albo tak jest albo coś masz skopane

Edytowane przez SOBOL (wyświetl historię edycji)
http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

A jak Wy macie w swoich maszynach ?

Jakie to ma znacznie? Trzymaj się tematu, jak nie wiesz jaką masz żarówkę, to niech to oceni ktoś bardziej doświadczony.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Pewnie coś źle podłączył, albo poprzedni właściciel był takim samym geniuszem warsztatu i przeróbek, włożył swoje genialne łapki w kable i teraz jest problem... Jak lampa jest dzielona na dwie, to na długich powinny świecić obie.

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

Pewnie coś źle podłączył, albo poprzedni właściciel był takim samym geniuszem warsztatu i przeróbek, włożył swoje genialne łapki w kable i teraz jest problem... Jak lampa jest dzielona na dwie, to na długich powinny świecić obie.

Ale kabel jest nowy, a nie wiesz od czego moze byc ta kostka na zdj nr 4 ? Edytowane przez ClearWater (wyświetl historię edycji)

Już ci Młody kiedyś pisałem, żę jak chcesz, to ci pomogę zrobić, ale lecieć 60 km na jakąś wólkę podłódzką to mi się niebardzo chce... Ty w ogóle dobrze żarówki założyłeś chociaż ?? Skąd mam wiedzieć od czego jest ta kostka... ludzkość wymyśliła internet, a internet stworzył wujka Google, może byś po prostu schemat elektryki sobie ściągną i sam popatrzył wtedy ?? To że kabel jest nowy nie znaczy żę jakiś mądry grzebacz garażowy już tam łapek nie wpakował... możesz mieć jakiś kabel w kostce luźny i dla tego ci się nie włącza długie... a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem...

P.S. A te twoje kable są takie nowe, jak ja murzyn...

Edytowane przez Regis (wyświetl historię edycji)

- Regis-

a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem...

Jest już taka technika, że z jednego źródła światła mamy światła mijania i drogowe. Jest specjalna przesłona która zmienia strumień światła :smile:

ClearWater, w RS'ce raczej nie masz tego rozwiązania bo musiał byś mieć reflektor z soczewką lub z odbłyśnikiem parabolicznym

Jest już taka technika, że z jednego źródła światła mamy światła mijania i drogowe. Jest specjalna przesłona która zmienia strumień światła :smile:

Tak teraz o soczewkach będzie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Olo, ty już Młodego nie motaj bardziej, bo biedny już nawet nie wie którą stroną żarówkę wkręcić, a ty mu o soczewkach parabolicznych opowiadasz.... Hehehehehehe...

- Regis-

Dobra już nie motam http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

Popatrzyłem trochę w necie i znalazłem na filmiku, że w RS świeci się jedna żarówka. Oddzielne od świateł drogowych i mijania

żeby się 2 żarówki na raz świeciły raczej jest mało prawdopodobnie, bo zasilanie świateł w RS idzie z magneta i na 2 żarówki nie było by tyle prądu, bo jedna na niskich obrotach ledwo co świeci :biggrin:

Olo... a to o tym nie wiedziałem... Ty, niebieskoniebiasty, po pierwsze coś mało wiesz o motoryzacji Młody, a poza tym to był żart z CzystejWody, którego wiedza i umięjętności dłubania przy swojej rs-ce urosły już do rangi legendy na forum.... :biggrin:

- Regis-

mam nadzieję, że rs-ki przetrwają przeróbki zimowe i zobaczymy te legendy pod centralem na wiosnę :riding:

włókna nie włókna, gwinty nie gwinty ale powodzenia chłopaki :biggrin:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Niebieski, przestań z siebie głupa robić, bo akurat ta wypowiedź której usiłujesz się dalej czepiać, nie dotyczyła super motoroweru jakim jest RS-ka, czyli superturbozaiwaniacz uliczny :P Popieram Martę, do zobaczenia na wiosnę pod centralem, niestety nie mam RS-ki ani innego sprzętu w tak potężnym kalibrze, ale też przyjadę się "pobłaźnić" i "polansować" przy tym twois super sprzęcie dzieciaku... :biggrin: Heheheheheheheeee...

- Regis-

Już ci Młody kiedyś pisałem, żę jak chcesz, to ci pomogę zrobić, ale lecieć 60 km na jakąś wólkę podłódzką to mi się niebardzo chce... Ty w ogóle dobrze żarówki założyłeś chociaż ?? Skąd mam wiedzieć od czego jest ta kostka... ludzkość wymyśliła internet, a internet stworzył wujka Google, może byś po prostu schemat elektryki sobie ściągną i sam popatrzył wtedy ?? To że kabel jest nowy nie znaczy żę jakiś mądry grzebacz garażowy już tam łapek nie wpakował... możesz mieć jakiś kabel w kostce luźny i dla tego ci się nie włącza długie... a jeżeli masz jedno włóknowe żarówki, to i tak nie ma opcji żeby ci się włączało długiekrótkie na żarówce z jednym włóknem...

P.S. A te twoje kable są takie nowe, jak ja murzyn...

Wiem że jest inetrnet, ale szukałem długo na wielu forach np. senda.pl . W serwisówce nie było schematu elektryki rs 50. Nie mówie, że jestem mechanikiem, ale zdaje mi się potrafię "wkręcić" zarówkę. I to nie jest tak, że nie uda mi się czegoś zrobić i od razu płacze na forum , tylko najpierw szukam w serwisówkach potem na forach, a na końcu pytam ludzi, którzy mogą posiadać taką wiedzę. Edytowane przez ClearWater (wyświetl historię edycji)