Skocz do zawartości

Lewa w gorze

Bajzel

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko fajnie z tym.machaniem, ale teraz to jakas pojebana moda wyszla ze ludziom nawet reki z kierownicy nie chce sie podniesc, tylko prostuja palce lewej dloni. Szczegolnie super zauwazalne jak ktos taki jedzie czarnym moto i ma czarne rekawice. Jak pierwszy machne i ktos tak odpowiada to mnie ch... strzela, jak on pierwszy to albo nie odpowiem bo nie zauwaze, albo z premedytacja nie odpowiem bo takie machniecie zniewazajace mnie irytuje.

HONDA CBR 929RR icon3.png

KAWASAKI ZX10R   icon3.png

Byc moze troche przesadzilem i unioslem sie zbyt bardzo... W kazdym razie jak sie macha to przynajmniej tak aby ktos to widzial, a nie tak na odpier**l. W koncu machamy do siebie by sie pozdrowic, by utozsamic sie z ta pasja itp. Ha no i przede wszyatkim po to by ta druga strona to zauwazyla i mogla odpowiedziec. Na dobra sprawe idac w tym kierunku to jak ktos ma palce prostowac to w ogole lepiej niech nic ni robi.

Edytowane przez Królu (wyświetl historię edycji)

troche racji masz ale pamietaj ze  nie zawsze mozna machnac chodz bys chcial 

w francji unosza noge :smile:

Nie mowie tu o takich sytuacjach, skrzyzowania, luki itp. Mysle o oczywistych sprawach. Teren niezabudowany, prosty odcinek, 90kmh, a tu bach prostowanie paluszkow.

to sie zatrzymaj i polam paluszki h.j im w dupe tez tego nie cierpie u mnie zawsze piacha w gore 

sorry ze tak ostro ale tez mnie to wk....a

ostatnio powiedzialem sobie ze wszystkim piacha w gore i co 250cm + tylko odpowiadaja

Z tym 250 ccm+ to chyba trochę przesada... Ja tam zawsze odmachuje, a przeważnie macham pierwszy. Oczywiście nie macham pierwszy skuterkom, ale to wszyscy wiedzą jak przeważnie wygląda przeciętny posiadacz skuterka. Ja tam zamiast na pojemność bardziej patrzył na ciuchy. Takimi np. 125ccm jeżdżą ludzie ubrani jak normalni motocykliście, a czasami panowie kraciastej koszuli i trampkach, traktujący taka 125tkę jak większy skuterek. I taki jegomość raczej nie wie nic o LWG.

Na fazerach też? Ja się absolutnie urażony nie poczułem. Pisałem, że sam nie macham skuterkom (mimo, mojej pojemności), ale zawsze odmachuję. I normalnie całą ręką, nie wspomnianymi wyżej paluszkami. 

Taka kwestia całego machania moim zdaniem nie jest skomplikowana. To tak jak z mówieniem "dzień dobry". Idziesz sobie np. po schodach, na klatce, wychodzisz od znajomych i spotykasz jakąś osobę pierwszy raz na oczy, mówi ci "dzień dobry". I co? Nie odpowiesz nic? kiwniesz tylko głową? Znaczy jesteś bucem i sam sobie wystawiasz takie świadectwo.

A tak na marginesie, to skoro było o podnoszeniu paluszków, to jak się zapatrujecie na kiwanie głową? Prosta droga, żadnych kompilacji, skrzyżowań itp.

ja też nie macham do skuterowców bo nie odmachują, a wiem bo często przypadkiem machnę :biggrin: teraz te skutery takie robią, że z przodu nie wiadomo co jedzie :P 

Taaa..i machaj tu takiemu w pelnym zlozeniu;) albo jak lapa cisnie sprzeglo..pany przesadzacie troche.. jak jak juz wyjade z garazu to podopier..lac a nie bulwarowym tempem ,zimnym lokciem,witac sie wszem i wobec..jak mam wolne lapska to machne .rozwala mjie jak koles sie mota w luku bo chce za wszelka cene machnac lapskiem

Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka

Taaa..i machaj tu takiemu w pelnym zlozeniu;) albo jak lapa cisnie sprzeglo..pany przesadzacie troche.. jak jak juz wyjade z garazu to podopier..lac a nie bulwarowym tempem ,zimnym lokciem,witac sie wszem i wobec..jak mam wolne lapska to machne .rozwala mjie jak koles sie mota w luku bo chce za wszelka cene machnac lapskiem

Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka

I tu się kolego zgadzamy w poglądzie np. na bezpieczeństwo i przyjemność z jazdy i wolności jaką daje motocykl. Miło spotkać kolegę ale przyjemniej poczuć "truskawki" :P. Pozdrawiam kolegę, któremu dziś nie zdążyłem odmachnąć na skrzyżowaniu Włókniarzy/Limanowskiego ok godz 18:00. Leciałem a włąściwie stałem na czerwonym do Aleksandrowa....

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.