Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy mogą miedz Tor do szkolenia motocyklem? Dlaczego i my nie nie możemy?! Nie jesteśmy gorsi od innych miast. Stwórzmy nasz własny Łódzkiego kluby moto motocyklowego TOR !!!!!!!!!!!!

Opublikowano

no łatwo powiedzieć ale trudniej z realizacją takiego projektu... wydaje mi się, że w województwie łódzkim będzie problem ze stworzeniem toru.

Opublikowano

W LDZ wszystko co ma zostac stworzone z mysla o ludziach mieszkajacych w tym miescie wydaje sie niemozliwe do zrealizowania :smile: .... Zawsze mozna podzialac i zobaczyc czy cos z tego wyjdzie

Opublikowano

A jak Ty chcesz stworzyć tor? Nie bardzo rozumiem... Mamy go sobie wybudować czy może jakąś petycję machnąć żeby nam zbudowali?

Opublikowano

Ja nie mowie o torze z prawdziwego zdarzenia,bo to jest nierealne u nas w Łodzi ale chociaż cos w podobie.Potrzebny nam jest tylko duży plac,opony stare i sami go tworzymy.Mały ale własny ludzie trochę wyobrazni.Nie mowie o takim torze jak w Poznaniu tylko o takim gdzie byśmy mogli poćwiczyć składanie i doskonalić się wchodzenie w zakręty.. A przy okazji miedz jakaś frajdę do spotkań. :riding:

Opublikowano

Wpadajcie na motodrom na Drewnowskiej tam jest taki mały tor gdzie można trochę poćwiczyć ;)

Opublikowano

Wpadajcie na motodrom na Drewnowskiej tam jest taki mały tor gdzie można trochę poćwiczyć ;)

kiedy, za ile?
Opublikowano

na lotnisku coraz mniej lotów z Łodzi i do Łodzi :smile: więc poczekajcie jeszcze trochę i będzie gdzie jeździć :P....(już szykujcie stare opony)

Opublikowano

kiedy, za ile?

Z tym torem to jest tak że w każdy piątek o 17:00 łódzka grupa skuterowa robi sobie tam spot. Za ile to ciężko powiedzieć, warunek jest taki że grupa może korzystać z toru pod warunkiem że będziemy o niego dbali :0
Opublikowano

a na motocyklu da się pojeździć trochę na tym torze?

Opublikowano

Czytam ten wątek i nie wiem do końca co on ma na celu Dołączona grafika Rozumiem, że tor w Łódzkim brzmi "fajnie", ale pisanie typu : zbierzmy opony, jedźmy na parking, zróbmy hałas, nauczmy się składać na zakrętach - w ogóle do mnie nie przemawia, a jak przystało na autora wątku, wypadałoby dać przemyślane opinie i wypowiedzi, a nie takie przysłowiowe "lanie wody".

Nie jestem negatywnie nastawiony do powstania toru, ale trzeba mieć na to pieniądze, plac, ludzi i towar. Na pierwszy rzut oka, to nie ma gdzie postawić takiego toru nawet z samych opon, bo tereny prywatne (parkingi pod marketami) wymagają kasy za wynajem placu, jak znajdziemy plac za darmo (to będzie w lipnym stanie, dziura za dziurą), stare opony nie każdy ma, jak mamy je wozić (wynająć dostawczaka?) - proszę o konkrety, bo marzyć każdy może Dołączona grafika

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Wszyscy mogą miedz Tor do szkolenia motocyklem? Dlaczego i my nie nie możemy?! Nie jesteśmy gorsi od innych miast. Stwórzmy nasz własny Łódzkiego kluby moto motocyklowego TOR !!!!!!!!!!!!

Jutro skocze do papierniczego po kartony :smile: Będzie piękna makieta :whistling:
Opublikowano

a na motocyklu da się pojeździć trochę na tym torze?

Da się, ja nawet na tym torze pierwsze miejsce zdobyłem w klasie 50ccm 4t na zawodach :riding: Ten tor można powiedzieć że jest wynajęty w piątki o 17:00 dla łódzkiej grupy skuterowej. Na pewno jak przyjedziecie to nikt was chyba nie przegoni. Możecie też porozmawiać z szefem toru żeby można ustalić jakiś dzień gdzie będziecie mogli na moto pośmigać ;)

Dołączona grafika

Opublikowano

A ja zawsze myślałem że takim torem jest okolica Della, tu codziennie gumują, albo auta, albo moto, na zmianę - aż spać nie dają :)Fakt, brakuje tylko starych opon...

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

Ojj nie dają spać nie dają :P ja w linii prostej mieszkam 200 metrów od Della także ciągle tylko słyszę odcinkę :P Nawet teraz, gdy pisze tego posta:P Wczoraj sobie ćwiczyłem składanie się na rondach :smile: myślę, że to dobre miejsce do tego. A opony to nie problem - jedziemy do wulkanizatora i mamy, oni przecież płacą za ich wywóz, z chęcią się ich pozbędą.

Opublikowano

Muszę się w końcu pod tego Della wybrać xD

Opublikowano

No jak będziesz miała zamiar się wybrać gdzieś w okolice Dell'a to możesz dać znać :smile:

Opublikowano

Na motordomie na motocykl było by dosyć ciasno, motorower to trochę co innego, po za tym asfalt tam pozostawia wiele do życzenia. Tak sobie myślę o tym dellu, może tam by przenieść miejsce naszych spotkań? Można tam troszkę pośmigać bo jest gdzie :smile: Co wy na to?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co do motodromu zgadzam się z Radzikkk'iem kiedyś, dawno temu zdawałem tam na kartę motorowerową i pamiętam, że uliczki były wąskie i w kiepskim stanie a z tego co wiem nic tam nie remontowali więc raczej się nie poprawiło. A co do 'toru' i ćwiczeń myślę, że nie głupim pomysłem było by zorganizowanie nawet we własnym gronie czegoś na kształt gymkhany... Wystarczy znaleźć jakiś pusty plac/ parking(np. przy lublinku) trochę opon, czy nawet jakichś pierdół jako słupków i znaczników i pojeździć....

Opublikowano

Jestem za pomysłem Dżerego można było by znaleźć miejsce skombinować opony jakiegoś gościa znajomego się na temacie i robić takie spotkania doszkalające było by to dla wszystkich z pożytkiem i dla początkujących i dla osób które jeżdżą już jakiś czas mamy na to cała zimę coś można wykombinować do tego dobra reklama dla forum :smile:

Opublikowano

w zwiazku z wykonywanym zawodem zapewniam kazda ilosc opon na tor a plac zupelnie fajny kawalek asfaltu jest w kanzasie droga do nikat dluga i w miare szeroka a i nie uczeszczana jak co to szlifujemy oklanka ;)

007.gif

Opublikowano

Kuba sprzedaje wszystko co jest zwiazane z motoryzacja :P No pomysł przedni panowie ;)

MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podpowiem Wam coś, bo widzę, że temat umarł. Okolice Gilette :smile: Proste drogi bez wylotu (auta nie przeszkadzają), niedlaeko toru motocrossowego, nowy asfalt. Pomiędzy Gilette a ul. Konstantynowską. Zobaczcie sobie na zumi- myślę, że teren się Wam spodoba.http://www.zumi.pl/,,,19.35629,51.7432376,3,2,namapie.html?userMapPointText=Tutaj+jest+teraz+asfalt&userMapPointX=19.354676&userMapPointY=51.744488Może nie widać asfaltu bo są stare mapy, ale musicie mi uwierzyć na słowo:)Nie wiem czy chłopaki na torze nie mają jakiś opon (na miejscu) to może byście się z właścicielami dogadali to by wam pożyczał, jakbyście je odkładali na miejsce :smile: W razie czego kontakt jest do nich.