pawulon182 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 test zbroi 661 presure suit, coś w ten deseń: 301 Moved 1. Zbroja na chłopa 182 cm, ok 80 kg winna mieć rozmiar L, ja kupiłem XL z 2giej ręki bo było tanio (sic!) i jest nieco za duża - szczególnie naramienniki są trochę za daleko i za słabo trzymają się w miejscu, a regulacje już się pokończyły (coś doszyję na rzepie i będzie ok). Miękki buzer lekko "pieje" na boki ale może to dlatego że ja tam nie rzucam klamotami na siłce Poza tym reszta ok, wszystkie pozostałe ochraniacze są w odpowiednich miejscach i nie przeszkadzają przy jeździe. Odpinany żółw wraz z pasem biodrowym to lichy pomysł bo nie ma szelek i nie da się go osobno nosić, a pozostała część zbroi przy odpiętym żółwiu jest pozbawiona pasa biodrowego. Wg mnie pomysł z d*py. 2. Zakładanie i zdejmowanie to pestka, z prawej strony buzera od szyi aż po pas jest konkretny suwak YKK co pozwala zaufać mocowaniu, zresztą wszystkie ekspresy sa YKK (te od żółwia). Mankiety są wyposażone w dulkę coby przewlec tamtędy kciuk a zapobiega toto podwijaniu się rękawów i, co najważniejsze, nie przeszkadza w jeździe na moto, nie wpływa na noszenie i używanie rękawic i w ogóle jest ok. 3. Żółw nie opiera się na siedzeniu ani nie bije w kark. Ot tyle. 4. Rękawy dość dobrze opinają kończyny górne wolne co pozwala zakładać, że nie obsuną się i nie przekręca w razie gleby. 5. Po 50 km w temp ok 20 stopni i pochmurno + bluza z kapturem na zbrojkę powiem tak - rewelacja Fajnie dmucha tu i tam ale bez przesady, nie ma tajfunu pod pachą i na pewno wietrzenie jest ok, nawet jak się jakiś bączal zawinie pod spód niechcący.. Zestaw koszulka z długim rękawem, jakaś sportowa + zbroja + bluza/lekka wiatrówka + dżiny moto i długie buty wydaje się być całkiem ok na letnie upały, no chyba że ktoś jeździ na zdrapkę. 0 Cytuj Najważniejsze by nie nadużywać sosu
Rekomendowane odpowiedzi