jakoob Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Hej. Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem prawka kat. A Od kilku miesięcy planuje zakup jakiegoś motocykla ( lubie wiedzieć dużo i dużo wcześniej przed zakupem:) ). Od 2 miesięcy jestem już prawie zdecydowany na v-stroma 650 z rocznika 2011. Wcześniej moim typem była nc700x ale ze względu na niskoobrotowy silnik a co za ty idzie małą elastycznośc i konieczność częstszej zmiany biegów np. przy wyprzedzaniu, stwierdziłem, że może mnie to lekko zniechęcić. ( jezeli sie myle proszę o poprawienie:) ) 2 typem był f650 gs ale cena z wyposarzeniem czyt. oslona silnika, gmole, podgrzewane manetki, handbary, stelarz pod kufry, kufry etc. przewyższa cene vstroma z takim samym wyposażeniem o ponad 12 k wiec go odpusciłem sobie. 1.Niedawno na naszły mnie jednak myśli dot. v-stroma tzn. Czy kupować nowy motocykl (mam odłożone pieniądze od kilku lat na zakup sprzęta) i ograniczyć ryzyko związane z zakupem używki.? Czy przy wzroście 173 moto może być dla mnie za duże ?? Silniki w układzie V szczególnie ten w v-stromie charakteryzuje wysoka dynamika już na niskich obrotach, czy to może być dla mnie na początku problemem przy ruszaniu? (wiem ze to moze głupie pytanie ale nurtuje mnie to strasznie) 2.Chciałbym was poprosić jeszcze o opinie nt. ubrań Modeki i kasków caberga. Znalazłem w przystępnej cenie spodnie oraz kurtkę z odpinaną podpinką( czyli opcja super na cały sezon, nie musze kupować 2 par tego i tego) Co do kasku muślałem nad cabergiem duke ( musze mieć szczękowca niestety, z pewnych powodów zdrowotnych) 3. Czy ktoś może mi polecić jakieś buty wysokie turystyczne ?? Z góry dziękza pomoc 0 Cytuj
szustys Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Poczytaj forum v stroma: www.vstromclub.fora.pl. Będziesz miał wszystko w temacie mniejszego brata łącznie z ofertami sprzedaży sprawdzonych sprzętów... 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Na pierwsze moto lepiej używane - pierwsza gleba mniej boli Wzrost nie powinien być przeszkodą, w marcu gdy wyciągnę swojego vstroma z zimowego schowka to jeśli jeszcze nie będziesz mieć swojego zapraszam na próbę. 0 Cytuj
elfeti Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 3. Czy ktoś może mi polecić jakieś buty wysokie turystyczne ?? Alpinestars Web Gore Tex albo model Tech Touring Co do V-Stroma znajomy miał na pierwsze moto, kupił prawię nówkę i przejechał na nim Norwegię, Pireneje, Chorwację, Albanie... i pasrę innych. Zmienione położenie chłodnicy, kupa dodatków.. (Była do kupienia jeszcze do niedawna ) Ogólnie z 60 tys km i zero problemów itp poza brakiem mocy jak był obłaodwany Pzdr 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 3. Czy ktoś może mi polecić jakieś buty wysokie turystyczne ?? ja swojego VStroma ujeżdżam w butach HELD HIGHLANDER II 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi