Skocz do zawartości

Moto Mikołaje 2012

wojtekf313

Rekomendowane odpowiedzi

Mała śnieżynka :biggrin: bez nie mikołajów nie będzie :biggrin:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Nie wiem co wy na to, ale może Moto Mikołaje (i Śnieżynki) połączyliby siły z innymi motocyklami (małe grupki z różnych częsci PL) i osobami nieśmigającymi ? Więcej osób = więcej funduszy = lepsze prezenty i więcej zabawy.

Ogólnie to np. możnabyłoby podzielić się kto co załatwia i powiedzmy, że grupa ode mnie odegrałaby jakąś bajkę dla dzieciaków, motocykliści i motocyklistki w przebraniach rozdaliby prezenty (kasę zebralibyśmy wspólnie a z kupnem to do uzgodnienia), można byłoby ogarnąć jakichś..powiedzmy... szczudlarzy ? Dla dzieciaczków jakieś zabawy, malowanie twarzy, czy coś takiego. Może jakby śnieg spadł to kulig (podkarpacie chyba zrobiło w 2011r.).

I zrobić z tego akcję mikołajkowo-świąteczną i wspólnie z maluchami ubrać choinkę czy coś. No ale to tylko taka moja sugestia. ; )

Szczudła, kaskaderzy, pokazy pirotechniczne i wspólne otwarcie jakiegoś nowego odcinka autostrady - ok, jestem za, ale póki co skupiłbym się na rzeczach bardziej osiągalnych i na tę chwilę bardziej palących: frekwencja i zaangażowanie!

Jeśli w delegacji do dzieciaków ruszą od nas 3 motocykle, to z MOTO Mikołajami nie wiele będzie to miało wspólnego. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/censored.png

Czas się określić !

ja z wami nie pojadę ale przelew w poniedziałek zrobię

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Niestety, prawdopodobnie nie będę mogła się stawić z Wami u dzieciaków, bo będę w pracy, ale mój przelew macie. Powodzenia! :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Jeśli w delegacji do dzieciaków ruszą od nas 3 motocykle, to z MOTO Mikołajami nie wiele będzie to miało wspólnego. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/censored.png

Czas się określić !

Właśnie o to chodzi, że mam osoby, które chętnie podleciałyby na moto i pomogły w Mikołajkach. : )

No to niech się składają, co to byśmy mogli dzieciakom zafundować fajne prezenty i niech z nami jadą. Im więcej nas tym lepiej, tym bardziej, że ta

m jest sporo chłopaków w takim wieku, że motorki będą dużym zainteresowaniem. Nie śmiem wątpić, że może i będą tacy co was wypytają o wasze maszyny itp o ile się nie będą wstydzili:)

CzaCza, Podkarpacie zrobiło kulig, ale nie dla dzieciaków, bo w 2011 dopiero pierwszy raz do DD w Łopuszcze Małej jechaliśmy, wcześniej ze szpitalem współpracowaliśmy w ramach akcji. A wizytę w stadninie zorganizowano w 2012 już, na Dzień dziecka, zresztą konkretnie w stadninie "Bask" w Albigowej pod Łańcutem, która to stadninka należy do mojej Siostry i dla tego dzieciaki dostały ją za darmo na cały dzień, razem z instruktorami, bryczką, ognichem... no.

Co do DD w Łodzi to plan ogólny jest, szczudlarzy sobie odpuszczamy, wiesz, trochę na to za nisko w świetlicy, co do malowania twarzy, to przedział wiekowy trochę nie ten :/ Co dzieciaki by chciały, to już wiemy wstępnie i myślę że taki celowany prezent będzie lepszy niż tona cukierków i czekoladek ... Wracając jeszcze do samej akcji, to nie chcemy robić tego jednorazowo, chcielibyśmy pozostać "przy" tym DD i coś robić cyklicznie. Jest jeszcze Dzień dziecka, wtedy też można coś zorganizować, będzie cieplej, więc raczej całość będzie można na zewnątrz zorganizować, no i szczudlarze też mogą wtedy przybyć, guzów sobie nie ponabijają o sufit :biggrin:

Co do śniegu, to jeżeli, odpukać, spadłby śnieg, to będziemy potrzebować dwa motocykle chętne do wrzucenia na auto i przywiezienia do DD, żeby je wstawić do świetlicy na czas rozdawania prezentów itp.

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

Z przyjemnością mogę ogłosić że "coś" zaczęło się dziać w kwestii zbiórki środków na Moto Mikołajów.

Na dzień dzisiejszy w akcję finansowo wspierają :

- Julka

- Macix

- Alpiszon

Stan konta zbiórkowego : 89

Dziękuję za zaangażowanie w akcję i zaufanie, działamy wspólnie w dobrej intencji.

Edytowane przez Alpiszon (wyświetl historię edycji)

Witam jeśli byłby potrzebne stroje mikołaja to mogę załatwic dowolna ilość sztuk. Rozmiar uniwersalny komplety stroj, spodnie czapka broda kurtka cena 25zł za komplet.

Z przyjemnością mogę ogłosić że dołączają kolejni do grona Moto Mikołajów.

Na dzień dzisiejszy w akcję finansowo wspierają :

- Julka

- Macix

- Alpiszon

- Piyok

- Boras

- TomaszVV

- Adamos

- Yumi

- Regis

Stan konta zbiórkowego : 329

Dziękuję za zaangażowanie w akcję i zaufanie, działamy wspólnie w dobrej intencji.

Witam

Śledzę temat od jakiegoś czasu nie udzielałem się bo czekałem na konkrety:)

Widzę że akcja ładnie się rozwija , wszystko w dobrym kierunki, motocyklistów i wpłat przybywa:)

PYSZNIE :biggrin: :D :biggrin: macie i mnie :smile:

p.s a reszta forum ruszyć tyłki... ;)

pozdrawiam

Pojawię się z małym Conieco dla dzieciaków :smile: Dajcie tylko znać kiedy i gdzie się spotykamy, żebym mógł to jakoś zaplanować.

Prośba do mod-a o podpięcie tematu bo ciężko tu trafić a sprawa jest konkretna :smile:

Edytowane przez Luki (wyświetl historię edycji)

drobny datek przekazany

PROŚBA DO ADMINISTRACJI O WRZUCENIE TEMATU NA GŁÓWNĄ, CHYBA WARTO PROMOWAĆ TAKĄ INICJATYWĘ :smile:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Spokojnie, spokojnie. Celowo jeszcze nie prosiliśmy administracji o podpięcie tematu, bo tutaj jest taki bałagan, że co chwila ktoś nowy pisze tutaj prośbę o szczegóły. Pojawiły się nowe informacje, które muszą się potwierdzić. Chodzi między innymi o ustalenie daty. Generalnie akcja ogólnopolska, jak i tradycja łódzka głosi, że akcja powinna odbyć się w niedzielę, a nie sobotę. Może dzięki temu będzie większa frekwencja.

Druga kwestia: dostaliśmy maila od dyrektorki placówki z dokładną liczbą (31) wiekiem i płcią dzieciaków. Z listy tej wynika, że kupno ławeczki mija się z celem, gdyż byłby to prezent tylko dla małej części podoopiecznych. Te wszystkie kwestie chcemy uwzględnić w jednym poście, najlepiej w nowym temacie, który będzie czytelniejszych, dla osób, które go do tej pory nie śledziły. Rezygnacja z kupna ławeczki nie oznacza rezygnacji z kupna prezentów, dalej zbieramy kasę i czekamy na pomysły dotyczące prezentów. Co do starszych dzieci nadal rozsądną opcją wydają mi się zestawy kosmetyków, a dla mniejszych może np bilety do kina? To luźny pomysł, rozważymy wszystkie.

Mimo, że się nie udzielałem w temacie - czytam go na bieżąco. Podpięcie na główną nie stanowi problemu, ale tak jak mówi Robert - niech wszystko zostanie ustalone, aby nowi użytkownicy mieli jasno opisany cel i działanie akcji.

Niestety nie mogę sam akcji zorganizować, ani wziąć czynnego udziału lecz jak najbardziej mogę pomóc w promocji i zbieraniu chętnych do zbiórki pieniędzy dla podopiecznych. Wystarczy PW.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Koper, widzę że wszystko ładnie do przodu idzie... U mnie też :biggrin: Jak tylko będzie chwila to pogadam z Przemem i dopniemy tę część..

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...