Zyygy Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ludzie ludziska przepraszam ale to jest szczyt wszystkiego http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif !Co 2 temat na forum to jakieś kłótnie ,głópie przepychanki słowne,itd nie obrażam nikogo i nie mam zamiaru ale czy nie da się bez tego http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/mad.gif http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/mad.gif ??Temat fajny, coś dobrego dla dzieci a tu jakieś ,,,hmmm wybaczcie ale szkoda czytać aż nie których postów.. :o Ehhh.... ktoś ma dobre intencje..ale wychodzi jak zawsze... http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png Daniel ale sobie Fajną dziarę motocykla strzeliłeś na klacie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 A ja npiszę tak , jak mam czytać jak pierdoły piszecie to skrzykniemy się w gronie sprawdzonych ludzi , zrobimy zrzutę w pare chwil , i max w połowie listopada bedzie wszystko załatwione .Nie będzie kłótni czy mają być to cukierki , czy kosmetyki tej czy innej firmy , czy misie , pysie czy cokolwiek innego . Domów dziecka jest niemało .... Dyrekcje nie kretyni potrafią się dogadać ...Ale mniejsza grupa = skuteczniejsza grupa . A wiecie czemu tak ??? Bo 80% forumowiczów (nicków) nie istnieje fizycznie a reszta osób potrafi pisać pierdoły na "skojarzeniach " , duperele na SB ...Mała garstka ludzi pisze konkretnie wykazując się wiedzą a nie tylko ochotą zabłyśnięcia ... . Niewiele osób ma chęć współpracy w takich akcjach Mnie pierdu pierdu kto był miły a kto nie w ub roku , lata generalnie koło 4 liter . NIE POTRAFICIE niczego zorganizować .... Ja się wypisuję , bo niekoniecznie chce patrzeć na porażkę .... Niemniej życzę powodzenia. Bardzo dobrze, że jest Elyta i że organizuje różne akcje, ale skoro nie chcecie się włączyć w to co tutaj jest organizowane i jednocześnie nie zaprosiliście do udziału w tym, co Wy organizujecie to jaki jest sens pisania tutaj o tym? Co do mediów i nieprzybiegających dziennikarzy... z takim podejściem to nic nigdy się nie zrobi. Jak nie napiszemy gotowej informacji prasowej to pies z kulawą nogą nie przyjdzie tego zobaczyć, obfotografować i opisać. 2 Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YumiiYuki Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Tu się z koleżanką wyżej zgodzę. Trzeba ustalić co i jak i wtedy z tymi ustaleniami iść do gazety/mediów, bo nie biorą się za sprawy które są niepewne. Co do reszty, to dogadamy to na spokojnie w niedziele w bierhalle, kto jest faktycznie zainteresowany zrobieniem czegokolwiek przyjedzie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Bardzo dobrze, że jest Elyta i że organizuje różne akcje, ale skoro nie chcecie się włączyć w to co tutaj jest organizowane i jednocześnie nie zaprosiliście do udziału w tym, co Wy organizujecie to jaki jest sens pisania tutaj o tym? Bo Elyta zbiera sie po jednym telefonie po ogólnym przedstawieniu sprawy i wiadomo kto będzie uczestniczył a kto nie. Krótko i na temat od razu wiadomo kto będzie, co zrobi i jaki bedzie jego udział a tak nawiasem też chce jeździć jako moto-Mikołaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpiszon Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Czytając to wszystko cieszę się że Regisowi udało się znaleźć firmy, które wesprą naszą akcję i czekam na dzisiejsze rozszerzenie informacji na ten temat. W temacie małego zainteresowania i obawy o niski budżet akcji mam pomysł, który nic nie kosztuje, a może się dołączyć nawet ten, kto w samej akcji nie będzie brał udziału. Jak każdy (mam nadzieję) wie, istnieje w Łodzi centrum krwiodawstwa gdzie za oddanie krwi każda osoba dostaje 8 czekolad. Jeśli zbierze się grupa choćby 10-15 osób będziemy mięli ok. 100 czekolad, co już w pewien sposób pozwoli nam symbolicznie obdarować dzieci z ok. 3 Domów Dziecka. Wtedy można wybrać jedno miejsce, gdzie dzieci otrzymają "lepsze" podarunki, a w kilku innych można po prostu małym giftem uradować dzieci 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsel Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Moi drodzy po raz kolejny pytam czy istnieje jakieś konto, na ktore mogą być wpłacane pieniadze, z racji tego iż może znalazło by się kilka instytucji, które by wsparły inicjatywę za tzw. reklame w formie podziękowania w lokalnej prasie itp. listy podziękowalne itd. Czy taka opcja istnieje, rozważał ktoś coś takiego ? http://www.babelkowy-swiat.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) jeśli chodzi o oficjalne konto, to takiego konta nie ma. Wstępnie jeden z organizatorów zgodził się użyczyć swoje, ale póki co zbiórki kasy nie robimy. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to pod koniec tygodnia będziemy Wam mogli przedstawić pewne konkretne informacje. Jeśli będziemy wiedzieli jakich kwot potrzebujemy, na co i co możemy w zamian ofiarować sponsorom natychmiast o tym napiszemy. Jeśli potrzebujesz konkretniejszych informacji lub masz konkretniejsze informacje, którymi nie chcesz się dzielić publicznie to wal na PW Edytowane 6 Listopada 2012 przez Koper (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 dajcie znać co konkretnie chcecie zaplanować z tego co ja pamiętam wszyscy razem z zakupionymi suwenirami spotykaliśmy się pod pomnikiem na placu i w kilku grupach jeździliśmy po domach dziecka www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad85 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 dajcie znać co konkretnie chcecie zaplanować z tego co ja pamiętam wszyscy razem z zakupionymi suwenirami spotykaliśmy się pod pomnikiem na placu i w kilku grupach jeździliśmy po domach dziecka dokładnie tak... napisałem już to wcześniej Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Koper z tym kontem to trzeba przyśpieszyć, tak żeby w Piątek jak już wszystko dopniemy, można było od razu wszystko wrzucić na forum. Aha, podpuściłem kumpla od gmoli i innych takich z kwasówy wyczynów i jak będzie miał trochę wolnego czasu to zrobi jakieś pamiątki dla DD i dla sponsorów... Sam może też coś fajnego namarzę w wolnym czasie, to też się do DD zawiezie - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 dajcie znać co konkretnie chcecie zaplanować z tego co ja pamiętam wszyscy razem z zakupionymi suwenirami spotykaliśmy się pod pomnikiem na placu i w kilku grupach jeździliśmy po domach dzieckaKubuś ja tak czytam to forum i widzę, że masakra się tu porobiła pod moja nieobecność. Jedyny fajny pomysł z 3 stron postów to pomysł użytkownika o nicku: Alpiszon. Ja chyba dziś do Ciebie zajadę i pogadamy a później się opisze na forum i kto chętny ten jedzie z nami a niechętni to nie i koniec tematu. Zbiórka pieniążków i zakup mile widziane. Ja sam piszę się na jazdę. Oby tylko śnieg nie leżał, w deszczu mogę jechać. Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Aidekk, dzisiaj będzie wiadomo co i jak i jakoś tak z popołudnia puźnego, opcjonalnie z wieczora, wrzucimy na forum info... o czym zresztą chyba nawet wcześniej było pisane, ale nie jestem pewny... - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Konkretne informacje: -Dziś byliśmy na rozmowie z dyrektorką Domu Dziecka nr 1 przy ul. Aleksandrowskiej 123. -W domu dziecka przebywa młodzież w wieku od 9 do 18 lat i jest ich maksymalnie 30stka. -Ze wstępnych informacji od dyrekcji wynika, że grono chłopców marzy o ławce do ćwiczeń, natomiast w sprawie najlepszego prezentu dla dziewczyn decyzja nie zapadła, ale na pewno gotówka też się przyda. -Dyrekcja jest chętna do współpracy i wspólnego spędzenia z podopiecznymi paru godzin. Jeśli więc są chętni do wsparcia tego przedsięwzięcia, to akcję planujemy na 8.12.2012, każdy grosz i każdy motocyklista się przyda Mam nadzieje, że te informacje spełniają oczekiwania głodnych wiedzy na temat konkretów i skłonią ich do sprawienia dzieciakom frajdy. PS- Numer konta niebawem zostanie wrzucony PS2- Jeśli odzew forumowiczów będzie duży, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby akcję rozszerzyć na jeszcze jedną lub dwie placówki. Dlatego im szybciej, tym lepiej 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpiszon Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tak jak to już było wcześniej opisane, cała akcja to prywatna zbiórka znajomych przeznaczona na zakup prezentów dla dzieci zamiast na inne przyjemności. W związku z tym zaakceptowane zostało, aby to moje konto przeznaczone było do gromadzenia pieniędzy ze zbiórki. Osoby chętne do dołączenia do akcji proszone są o wpłatę pieniędzy na konto : 78 1050 1937 1000 0022 8892 4182 Dane : Rafał Kałużny Tytuł przelewu : Moto Mikołaj oraz nick z forum Zgodnie ustaliliśmy, że co 3 wpływy będę aktualizował listę osób (nicków), które dołączyły do akcji oraz łączną kwotę zgromadzonych już środków. Każda osoba wpłacająca otrzyma również wiadomość prywatną z informacją, iż jego wpłata dotarła. Na indywidualne prośby mogę wysyłać potwierdzenia otrzymania przelewu, aby nikt nie miał wątpliwości co do otrzymanej/wpłaconej kwoty. Ustaliliśmy również, iż zbiórka trwa do 30.11.2012r., ponieważ po tym terminie zostanie nam czas na zakup prezentów. Celem uzupełnienia informacji Kopera : - Padła propozycja prezentu dla wszystkich dziewcząt w postaci Lampy do manicure, czy jak to się nazywa oraz nauka robienia paznokci. Natomiast jeżeli nie wymyślimy prezentu grupowego dla dziewczyn, Pani Dyrektor zaproponowała zakup kosmetyków (perfumy, żele pod prysznic, szampony do włosów, lakiery do paznokci). - Jeśli środki finansowe nam pozwolą każde dziecko ma otrzymać indywidualny prezent, aby każdy wiedział że przyjechaliśmy tam dla wszystkich. - Będzie zorganizowany konkurs rysunkowy z nagrodami dla dzieci Jeżeli coś pominąłem to przepraszam. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No i się wszyscy pytali, a teraz cisza... Koper, Alpiszon.. Kwasu już robi silniczki na półkę, razem ze zleceniem nowym, wysyła do wycięcia części do nich, więc ten temat ogarnięty P.S. Widziałem projekty, fajnie to będzie wyglądało ... - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Może powinno się to na głównej znaleźć? Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeśli pogoda pozwoli to się pisze, organizuje ubranie i czekam na szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Coś widzę mało kto wyraża chęć ruszenia d*py, niezależnie od ostatecznej formy MotoMikołajek. Właśnie przetrzepałem temat zeszłorocznych, choć Jakubko zapodał go na początku października wszystko "organizowane" było po łebkach na ostatnią chwilę. W praktyce z całego forum udział zadeklarowało wtedy ok 17 motocyklistów, z czego część z różnych przyczyn nie dotarła. W późniejszych komentarzach uczestnicy narzekali na brak organizacji, na to, że za dużo czasu poświęcone było na paradowanie po okolicy, a za mało z dzieciakami. W odnośni do obecnej edycji padały oczekiwania co do wcześniejszego i solidniejszego przygotowania wydarzenia, na co dobrą odpowiedzą jest ten temat, w którym każdy chętny może się wykazać. Żeby podnieść morale i wjechać na ambicje przeszło 1000 łódzkich motocyklistów zagnieżdżonych na naszym forum wrzucę kilka relacji z zeszłego roku: http://kasiajarek.we...emid=2#category http://imageshack.us...dsc00171tk.jpg/ http://www.mmlodz.pl...?category=video http://www.wiadomosc...ria_219466.html http-~~-//youtu.be/CsylA9p9Rcs Edytowane 12 Listopada 2012 przez Koper (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 bardzo ładnie koperek tylko co z tymi wszystkimi chętnymi ludzikami co to tak chcieli jechać ja tak jak napisałem mogę pomóc i dołożyć kilka zylków lub pomóc w innej formie o której rozmawialiśmy ,a czy tak czy inaczej, kawą lub psiakiem pojadę na moto mikołaje jest też chętna jedna śnieżka http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif więc razem z tobą mamy trzy maszyny ślę życzenia i czekam finału tematu a puki co 1 www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zidus Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 też pojade swoją kozą tylko musze czerwone futro ogarnąć jedź psiakiem, bedzie dym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 ziduś jak chcesz pojade k2 będzie dym i petardy AAA!!! a co do stroju to zawsze w markecie i to chyba w castoramie rano kupuje taśma przezroczysta i cheja co do ilości osób to im mniej tym mniej pogubionych a biorąc pod uwagę zdolności co po nie których to lepiej mniej niż de best http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif AAA!!! 1 www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Gratuluję w imieniu KMCO szczytnego przedsięwzięcia jak MotoMIkołaje ...pozwoliłem sobie słowo w trącić w tym temacie i doradzić a Wy i tak zrobicie jak uważacie ale jeśli nie jest to konieczne to może nie afiszujcie się z nr konta,ta oficjalna forma zbiórki pieniędzy nie jest zgodna z prawem a "życzliwych nie brakuje,mógłbym ich nawet wytknąć palcem" ...powodzenia w akcji życzymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpiszon Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Drogi Rutku dzwoniłem dzisiaj do Urzędu Marszałkowskiego w tej sprawie, czy jest to legalnie, czy nie. Zostałem poinformowany, że jeżeli robimy zbiórkę we własnym gronie osób znajomych (a za takich uważam członków forum, bo wcześniej czy później się spotkamy) to nie trzeba tego nigdzie zgłaszać i jest to jak najbardziej legalna zbiórka. Jeśli natomiast zbierali byśmy pieniądze od osób trzecich (przypadkowi przechodnie, oficjalni sponsorzy, itd), wówczas musieli byśmy to zgłosić, aby uniknąć nieprzyjemności i kar finansowych. Zatem jeśli nasza inicjatywa jest dla kogoś mile widziana i chce dołączyć do zrzucajacej się grupy znajomych to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Alpiszon po części masz rację ale nie do samego końca UM a US to dwa państwa i rządzą swoimi prawami...To co UM Ci mówiło to się tyczy albo organizacji prawnej (od osób trzecich) lub urzędowej (we własnym gronie) a forum takiej formy nie ma i bezpieczniej jest zrzutę robić w czapkę czego nikt nie zabroni aniżeli na czyjeś konto osobiste gdzie może kiedyś ktos zostać posądzony o przyjęcie korzyści majątkowej .... ale nie ma co odbiegać od tematu i jeszcze raz życzę udanej akcji Edytowane 13 Listopada 2012 przez Rutek (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mała Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 z chęcią dorzucę parę złotówek:) nie będę deklarowała się czy przybędę jako moto-mikołaj, bo niestety w tym czasie może mi wypaść finał innej akcji mikołajkowej, ale trzymam kciuki aby śnieg nie spadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi