Skocz do zawartości

Suzuki Sv 650S - 2003R.

kramer

Rekomendowane odpowiedzi

Racja z tym olejem. Jakiejś zaćmy dostałem :(Chociaż 20W to twardo ją na wiosnę zalewane 15WJą się przymierzam do większego serwisu SV na wiosnę i m.in. ma być sprawdzony luz i inne takie tam

i gdzie będziesz z tym działał ?

No i wolna sobota wykorzystana na 100%

Olej i uszczelniacze w lagach zmienione, filtr powietrza również. 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na moje nieszczęście okazało się, że jeden nit na tarczy hamulcowej puścił i tarcza hamulcowa ma delikatny luz, objawiający się puknięciem. 

Jakieś pomysły czy czeka mnie zmiana tarcz ?

Ja do swojej dałem sprężyny progresywne i olej 15W. Jak dla mnie - jest twardo. Zwłaszcza w porównaniu do tego co było na początku. Guma od majtek jest twardsza. Masz oplot? Jak nie to zainwestuj. Warto. Zwłaszcza w sv. Ew, zaciski od f4i lub gsxr 600, 750 k1 k2 k3. Ja się właśnie do tego przymierzam.

Suzuki SV650S 2007 icon1.png

Apropo tej mocy i momentu z wykresu. Wartości maksymalne sa wyzej od podanych przez producenta o ponad 1000 rpm. W przypadku wzrostu obu parametrów mogłbym to zrozumiec. Albo sfingowany ten wykres, albo ta hamownia do bani jest.

HONDA CBR 929RR icon3.png

KAWASAKI ZX10R   icon3.png

• 1 miesiąc temu...

Przyszły tarcze więc zabraliśmy się za montaż, w sobotę, skręcam wszystko do kupy i czekam na wiosnę kilka fotek :

Dołączona grafika

stary klej został usunięty zarówno z śrub, jak i gwintów w feldze. 

Dołączona grafika

nowy klej na nie wiecej niż 3 zwoje, wg. zaleceń ;] 

Dołączona grafika

montujemy po przekątnej :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

kółeczko czeka na ścięcie kleju ;] 

• 3 tygodnie później...

Temat dotyczący akumulatora jest do zamknięcia, Zuśka otrzymała dzisiaj nową baterię, dziękuje wszystkim za podpowiedzi, ale tym razem zadecydowała stosunkowo niska cena. Chętnie poznam opinie : 

Dołączona grafika

• 4 miesiące temu...