Kozulec Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ostatni nabytek został dziś odpalony. Mimo 15 lat przerwy w pracy odpalił za 3 kopnięciem. Sukces Duuużo pracy jeszcze mnie czeka aby wyglądało to chociaz odrobinę jak motocykl 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziś oficjalnie rozpocząłem sezon Kilka kilometrów na początku marca się nie liczy Jawa po wymianie nakrętki w zawieszeniu uzyskała całkowitą pełnosprawność CZ czeka na częsci... 15 kwietnia. CBX wszedł do regularnej eksploatacji. Mimo moich początkowych obaw wszystko jest w najlepszym porządku. Jawa już przygotowana do piątkowego wyjazdu do Kamieńska Mimo deszczu zlot w Kamieńsku 19-21 kwietnia zaliczony. Miałem małe problemy taktyczne z tylnym kapciem W sumie 210 km przybyło na zegarze w trakcie wyjazdu CZ w trakcie renowacji, częsci już są. Trochę to potrwa zanim będzie to wyglądało jak motocykl Na Jawę i Hondę nie mam co narzekać Albo jedną albo drugą jeżdzę do pracy. Szybciej i przyjemniej Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Kozulec (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Tygodnie minęły od ostatniego wpisu. Rewolucyjnych zmian nie ma. Poza padnięciem simmeringa i kopceniem jak parowóz innych awarii brak Dokładne złozenie i wymiana wszystkiego co niezbędne zaowocowało w miarę bezstresową jazdą w sezonie Honda dalej zużywa więcej oleju niz powinna ale odpala bez zarzutu i ma dobre odejscie jak na 27 letni moto. Hondą tą też czasem jeździ moja dobre kumpela o nicku Demonia i ma podobne zdanie. Jezdzi "babcią" nawet na dosyć długie trasy. Na koniec kupiona w marcu w stanie kompletnej ruiny CZ 350 rocznik 1982. Obecnie już praktycznie ukończona. Z brzydkiego kaczątka stała się motocyklem. Wszystko co mozliwe zostało w oryginale. Silnik z przebiegiem 7182 km. Hmm... 7187 km. nie był nigdy rozpoławiany. Jako,że nie musialem tez tego nie uczyniłem. Pięknie odpala i mechanicznie jest w jak najlepszym porządku Postaram się wrzucić pare zdjęć do galerii Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Kozulec (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Sezon ma się ku końcowi i rewolucyjnych zmian nie ma. Wszystkie sprzęty jak na razie sprawne. Hondą bez zmian porusza się głownie Demonia i mimo tego,że honda kopci okrutnie, nieco się grzeje i gdy się przegrzeje ma problemy z odpaleniem to sobie ją chwali Dokupiłem do niej oryginalna owiewkę ktorą zalożę gdy tylko uporam się z kopceniem, czyli zimą. Jawa za to całkowicie sprawna i pełni funkcję mojego głównego środka lokomocji. Jak na staruszkę przystalo bywa często marudna ale nigdy jeszcze nie zmusila mnie do powrotu do domu na sznurku. Zawsze do tej pory z każdej wyprawy wracala na wlasnym napedzie Utrzymuję ją w stanie zawsze gotowynm do drogi CZa za to jest ukończona i poza drobnymi detalami calkowicie oryginalna. Silnik jeszcze nie byl nigdy rozpolawiany. Te 7000km z malym haczykiem to prawda Trzy moto to nieco za duzo i szykuję ją do sprzedania. Samo opłacenie OC za 3 sztuki to wyzwanie 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Przy takiej zimie jak jest jeżdze dalej, nawet w sylwestra Silnik powoli domaga sie remontu czym nieuchronnie muszę się zimą zająć. Jeszcze zachowuje się normalnie ale slyszę już klekocący wał Poza tym Jawa nie sprawia mi problemow. Odpala i jeździ normalnie nawet w temperaturze ponizej zera. Jakieś drobiazgi, jak np. wymiana padającego akumulatora lub regulacja sprzęgła to normalka w 30 letnim moto Gnębi mnie problem cieknącego baku. Szukam kogoś kto jest w stanie porzadnie zalutować uszkodzone miejsce. Nie mam na razie pomyslu gdzie się z tym udać Bak ktory mam w zapasie jest klejony a klejowi na dłuzszą metę raczej nie ufam Hondy się pozbylem, cieszy (?) się z niej koleżanka Demonia, Niech jej służy CZ dalej spokojnie stoi w garazu i wiosną będzie raczej sprzedana, Na 2 moto na raz nie jezdze Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Kozulec (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Ponad miesiąc temu bak został pospawany MIGiem, oczywiście po uprzednim dokładnym wyplukaniu . Działa bez zarzutu i nie cieknie Silnik po miesiecznym postoju na zimnie zaskoczył bez problemu, chyba trochę przesadzilem z tą koniecznością remontu Mimo,że oficjalnie zima to zdarza mi się kawałek się przejechać CZ wystawiona na sprzedaż, 2 motocykle to nadmiar luksusu tym bardziej,że kiepsko z miejscem w garażu. Trochę mi jej szkoda sprzedawać ale sila wyższa 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Fajnie że z tym bakiem się udało bo teraz nie wiem gdzie szukać takich części Trzeba zrobić w końcu zlot jawy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Na takom 83 roku wyrwałem żone to były czasy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Na takom 83 roku wyrwałem żone to były czasy Jawa to prawdziwy piczomagnes 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Coś w tym jest 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładki Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Jawa to prawdziwy piczomagnes ETZ-eta wcale nie gorsza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Trochę czasu minelo a Jawa wciąz jeździ. Ostatnio nawet codziennie Sprzęglo mi się powoli kończy i w wolnej chwili prosi się o interwencję Z racji bezobsługowego elektronicznego zapłonu nie mam z nią problemow. Ostatnio wymieniłem tylko tylne amory bo po tłumieniu zostało wspomnienie 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2000335 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Pokazałbyś tą Hondę na kilku zdjęciach xd 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek911 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Czy wiecie gdzie można dokupić części silnikowe do jawy 360?? Szukałem trochę w googlach ale albo używane albo droższe jak do Yamahy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Jutro i pojutrze na motobajzlu ? 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozulec Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Hondy już od paru miesięcy nie mam. Jeździ nią teraz koleżanka o niku demonia. Jakieś zdjęcia w galerii są. Co do bazaru to jadę dziś po 15. Co do części do Jawy 360 nie mam bladego pojęcia gdzie kupić. Wątpię żeby gdzieś na bazarze trafić ale szukać trzeba 0 Cytuj Moc i satysfakcja, bez kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foner Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Było sporo części na bajzlu do Zjawy 0 Cytuj www.facebook.com/motoschron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi