Skocz do zawartości

Jawa typ20 (kaczka)

Olo

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne sprzęcicho ;) Pojeździłoby się :)PS. oczywiście w full stroju :biggrin:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Fajne sprzęcicho ;) Pojeździłoby się :smile:

PS. oczywiście w full stroju :biggrin:

Nie ma problemu jak doturlam się na jakiś zlocik czy inną okazję to mogę dać Ci się karnąć jawką :riding: Albo możemy się wymienić na chwilę motocyklami :P:biggrin:

Jeśli chodzi o strój to ostatnio sobie kupiłem taką fajną kurtkę z napisem JAWA :biggrin:

Dołączona grafika

Jeszcze tylko orzeszek by się przydał :decayed:

• 3 tygodnie później...

dostałem kiedyś od wujasa dwie takie na kołach i trzecią w skrzynkach. generalnie w efekcie ledwo udało skompletować jedną ale mimo wszystko bardzo miło wspominam te czasy.hmmm. wytrwałości życzę

O boze ten dzwiek... mmmmmmmmmm... :smile: Mialem ogara 200 kiedys i byl to jesten z najlepiej wspominanych sprzętow :smile: Przydała by sie jeszcze ta osłona "na nogi" to wygladal by jeszcze lepiej. I wyglada to tak jak bys mial duza rejstracje tak jak by od motocykla powyzej 50ccm?

MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!

Ogar 200 czy jawa 50 to są sprzęty do których po kilkudzisięciu latach ma się do nich sentyment :smile: Tylko żal patrzeć, na tych którzy uważają, że to kupa złomu :/

Ryjek, osłona na nogi będzie wkrótce zamontowana, po prostu przy remoncie trochę przeszkadzała. Rejestracja jest własnej roboty, bo w wydziale komunikacji nie chcieli dać nowej http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif Ale wymiary ma takie jak od motoroweru :smile:

Kontrola może być w każdej chwili :biggrin: Na wiosnę jeszcze raz przejdę się do WK, bo i tak muszę jawę przerejestrować. Mam nadzieję że jak dopiszę do umowy że pojazd był kupiony bez blachy to się uda :decayed:

Bardzo fajna Jawka. Na prawdę fajnie, że młody gość interesuje się nie tylko szlifierkami i doceni starą dobrą Jawkę. Pozdrawiam z Retkini i i czekam na jakieś filmiki z jazdy w sezonie 2012.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 1 miesiąc temu...

Kiedyś taką kupiłem i chciałem wyremontować...Rozkręciłem do ostatniej śrubki i po 3 latach sprzedałem w cenie paliwa, które miała w baku ;) Brak czasu i umiejętności mnie pokonały :sad2: Super sprzęt!

Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein

• 1 miesiąc temu...

Nadszedł sezon to wziąłem się za pracę na jawką :smile: Żeby dostać blachę musiałem skołować poprzedniego właściciela i musiał on osobiście stawić się do WK, że zgubił blachę. Teraz szykuję jawkę do przeglądu. Światła zrobiłem, pozostał jeszcze do zrobienia tylny hamulec i można jechać po stempel.

Filmik z przejazdu:

Dołączona grafika

• 1 rok później...

Jazda cbr jest już trochę nudna, to dla odmiany przesiadłem się na jawkę :smile: Więc mały UP

Regulacja zapłonu

3km3.jpg
i w drogę na przejażdżkę na grzyby :biggrin:

t2y0.jpg
4okp.jpg
mdee.jpg

W końcu znalazłem :biggrin:

3a7h.jpg
slyo.JPG

Bardzo miło się jeździ jawą jak na 39 letni motocykl i żałuje że na codzień się nią nie poruszam

W przyszłym roku na 40 lat zamierzam ją pomalować w prezencie :biggrin:

• 4 tygodnie później...