Domi Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Hej Czy moglibyście polecić mi jakieś książki na temat jazdy crossem lub enduro (lepiej crossem)? Szykuję się do kupna i chciałabym wiedzieć, co mnie czeka i jak się zabrać do jeżdżenia. Do tej pory jeździłam tylko jako pasażer na motocyklu szosowo - turystycznym, więc moje doświadczenie można określić jako żadne. 0 Cytuj
Aras Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Andrzej Kwiatkowski - Technika wyczynowej jazdy motocyklem. Książka z lat 70, ale podobno warta uwagi. 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 idziesz do najbliższego kiosku - bierzesz najnowszy październikowy numer Świata Motocyki do ręki - otwierasz... i ... O JENY! http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif stała się światłość... aha - konia z rzędem temu, kto napisze w książce jak jeżdzić motocyklem terenowym... chyba, że to będą porady typu wrzuć jedynkę, dużo gazu i sprzęgło od razu, i trzymaj się mocno kieratu 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Domi Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Znalazłam - "Motocross i offroad. Terenowa jazda motocyklem" Degelmann Rene A wypowiedź powyżej nic nie wnosi do dyskusji (w sumie nawet nie jest śmieszna). Edytowane 9 Października 2012 przez Domi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 bo nie miała być śmieszna - to szydera, ale nie wyłapałaś... przeczytaj książeczkę zatem... a jak już wywalisz paciaka buzichną w błotnistą laksę, wyjmij ją wtedy jeszcze raz z plecaczka, usiądź wygodnie na pobliskim pniu drzewa i przewertuj jeszcze raz uważnie, szukając "co robię nie tak"... moim skromnym zdaniem tego typu książeczki to maszynka do zarabiania pieniędzy dla wydawcy i autora, nie można nauczyć się jeździć (ani w terenie ani nigdzie indziej czytając książeczki...) jest tylko jedna metoda - jeździć i ćwiczyć, a wiara w słowo pisane w tym konkretnym przykładzie to teoretyzowanie w papuciach z miękkiego fotela przy kominku... wsiądź na motocykl enduro - a jeszcze lepiej crossowy - może zrozumiesz wtedy o co mi chodzi.. a ponieważ to forum, pozwoliłem sobie zamieścić wypowiedź... jeśli Ci nie odpowiada, nie zadawaj pytań albo załóż sobie prywatne forum i zapraszaj do odpowiadania tylko tych, którzy będą pisać to co chcesz przeczytać - anyway... Powodzenia! 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Domi Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Zastanawiałam się czy odpuścić temat. Nie więcej nie pisać. Po co zaśmiecać forum? Jednak może lepiej nie zostawiać tego postu bez odpowiedzi. Pytanie było konkretne - czy zna ktoś jakieś książki na temat jazdy na crossach? Tak - proszę o tytuł. Nie - trudno, dziękuję. I to dokładnie chcę przeczytać. Naprawdę potrzebne do tego jest osobne forum? Nie rozumiem skąd nagle jakaś filozofia i osobiste docinki. Pytając o wiedzę teoretyczną stałam się nagle jakąś idiotką, która oczekuje, że po przeczytaniu książki stanie się mistrzem nad mistrzami. Jeżeli tak to witam w swojej grupie "plecaczkowych teoretyków" także osoby, które przeczytały "Doskonałego motocyklistę" albo "Strategi uliczne" 0 Cytuj
działkowy emeryt Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 stałam się nagle jakąś idiotką a to już Twoja samoocena, skoro tak uważasz... ... niemniej jednak - niepotrzebnie także osoby, które przeczytały "Doskonałego motocyklistę" albo "Strategi uliczne" no... a teraz przejdź do wątku "wypadki w okolicy", pół ekranu niżej - to w dużej mierze czytelnicy... 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest...
Frager Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Nie jest to żadna reklama ani nic ale polecam forum www.forum.motox.com.pl jest tam między innymi dział " Piaskownica " oznaczony jako - Dział dla początkujących riderów. Niebanalne rozwiązania banalnych problemów. Ogólnie polecam to forum można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć bądź zadać pytanie na które na pewno się uzyska odpowiedź. Pozdrawiam : ) P.S Jak coś na tamtym forum ukrywam się pod nickiem Fragerenduro9 ; ) 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Rekomendowane odpowiedzi