Fatum Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Mam takie pytanie czy ktos z forum ma w swoim moto założony Rollgaz? Jak to się sprawadza? Po ostatnich wycieczkach zastanawiam się nad zakupem tego dodatku Edytowane 2 Października 2012 przez Suchy-wolk - zmiana tematu. (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Rollgaz to to ustrojstwo, które powoduje, że dodajesz gazu. Manetka (czyli ten gumowy chwyt) jest naciśnięta na rollgaz. Czyli każdy motocykl ma rollgaz. Tobie chyba chodzi o tempomat motocyklowy: TEMPOMAT MOTOCYKLOWY UNIWERSALNY NAJTANIEJ WYGODA (2676794602) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Edytowane 2 Października 2012 przez Tomi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Mam takie pytanie czy ktos z forum ma w swoim moto założony Rollgaz? Jak to się sprawadza? Po ostatnich wycieczkach zastanawiam się nad zakupem tego dodatku http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif hahahahaha !!! ja myślę, że ... wszyscy... mają rolgaz w swoich motocyklach... u jednych chodzi lepiej u innych gorzej, ale... rolgaz to potoczne określenie manetki gazu To co pokazał Tomi w linku z alledrogo widziałem u kogoś na dryndzie - jak dla mnie, badziew. Układasz dłoń na rolgazie tak, żeby było Ci wygodnie i dalej do przodu ... aha, jak gaz ciężko chodzi, obejrzyj linki, sprężynę dźwigni przepustnicy, posmaruj linki w pancerzach i wyreguluj luz manetki... albo kup GoldWing'a z prawdziwym tempomatem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif ... ale odpowiadając na Twoje pytanie ... kiedyś dawno jeździło się z linką gazu owiniętą na paluchu, jednak poducenci motocykli zdecydowali i poszli masowo w kierunku rolgazu i dziś stosują go powszechnie... a jak się sprawdza? ... no szału jakiegoś nie ma, ale generalnie działa ... przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif Edytowane 2 Października 2012 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif hahahahaha !!! ja myślę, że ... wszyscy... mają rolgaz w swoich motocyklach... u jednych chodzi lepiej u innych gorzej, ale... rolgaz to potoczne określenie manetki gazu To co pokazał Tomi w linku z alledrogo widziałem u kogoś na dryndzie - jak dla mnie, badziew. Układasz dłoń na rolgazie tak, żeby było Ci wygodnie i dalej do przodu ... aha, jak gaz ciężko chodzi, obejrzyj linki, sprężynę dźwigni przepustnicy, posmaruj linki w pancerzach i wyreguluj luz manetki... albo kup GoldWing'a z prawdziwym tempomatem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif Albo najnowszego R1200GS(2013) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi66 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Logan: Nie potrzeba najnowszego GSa, żeby bawić się w tempomat, choc jak dla mnie to ustrojstwo ( mówię o prawdziwym tempomacie a nie tym, jak to słusznie nazwał "działkowy emeryt" badziewiu) troche przerost treści nad formą. Jak już jest to jest, ale specjalnie zakładać w polskich warunkach drogowych to szkoda kasy, moim wypraktykowanym zdaniem mało się z niego korzysta . No chyba, że Fatum jeździsz tylko i wyłącznie po autostradach ( najlepiej włoskich lub niemieckich) i to w dalekie podróze. 1 Cytuj Cel jest niczym. Podróż wszystkim. Czechy, Słowacja, Węgry, Serbia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Albania, Ukraina, Rumunia, Bułgaria, Turcja, Gruzja, Armenia, Azerbejdżan, Rosja, Białoruś, Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Luksemburg, Francja, Włochy+Sycylia, Hiszpania, Maroko, Sahara Zach., Mauretania, Mali, Burkina Faso, Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Togo, Benin, Szwecja, Litwa, Łotwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipul Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Kawałek plastiku... "tempomat" 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ja mysle ze chodziło o zmiane rolgazu na krótki... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie wiem, jak w moto, ale widziałem cienkasa z linką przywiązaną do gazu, przweleczoną, przez oczko wmontowane w podłogę i zawiązane przy nawiewie 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie wiem, jak w moto, ale widziałem cienkasa z linką przywiązaną do gazu, przweleczoną, przez oczko wmontowane w podłogę i zawiązane przy nawiewie Jak się nie ma nogi to takie rozwiązanie jest ok... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 znalazłem ostatnio fajny tempomat na forum motocyklistów ktoś opisywał jak znajdę to wrzucę linka pzdr no i jest http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/154260-tempomat-motocyklowy/page__hl__tempomat__fromsearch__1 cytuję " Witam Chwale się !!!!!!!!! Namówił mnie na ten projekt kolega Luis71, prawda chciał on typowy mechaniczny tempomat typu breakaway na co się nie zgodziłem i wymyśliłem swój patent. Po długich miesiącach pracy udało się wprowadzić w życie i nawet wykonać w metalu i przetestować tempomat motocyklowy. Całkiem nowy pomysł, niezawodny i bezawaryjny. Działa bardzo prosto. Odkręcasz gaz, wciskasz guzik i manetka trzyma się jak przyklejona, wciskasz hamulec nożny lub ręczny - manetka powraca do swojej pozycji. Żadnych blokad, zacisków, mechanizmów - po prostu działa, a jeżeli się zepsuje (nie ma prawa ale zakładam taka możliwość) to przestanie działać bez żadnych negatywnych skutków dla manetki gazu lub hamulców. Zdjęcia tutaj: https://picasaweb.go...feat=directlink https://picasaweb.go...feat=directlink https://picasaweb.go...feat=directlink Przetestuje po drodze na zlot . W mieście z włączonym tempomatem długo nie pojeździsz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatum Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Dziekuję za wasze odpowiedzi i ciesze się, że dostarczyłam niektórym forumowiczom odrobinę humoru Podczas rozmowy pewnych motocyklistów usłyszałam takową nazwę i myślałam, że taką się stosuję (o ja biedna, głupia blondynka ) Generalnie chodziło mi o to że jak lecę traske około 600 km to nak*wia mnie nadgarstek i szukałam rozwiązania 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Hehe, ja mam takie rozwiązanie jak podali wyżej. Kupiłem w korando za ok 30 zł. Musiałem sobie coś takiego sprawić ponieważ przy dłuższych przelotach niestety mój kontuzjowany wielokrotnie nadgarstek bardzo bolał. I owy kawałek plastiku rozwiązał całą sprawę. Jestem mega zadowolony z tego gadżetu i jak coś to polecam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kpt. Bomba Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) ... kiedyś dawno jeździło się z linką gazu owiniętą na paluchu gaz to frajer. ja kiedys zrobilem chyba z 60 km ze sprzeglem przywiazanym do patyka bo mi linka przy koncowce pekla Edytowane 2 Października 2012 przez kpt. Bomba (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 gaz to frajer. ja kiedys zrobilem chyba z 60 km ze sprzeglem przywiazanym do patyka bo mi linka przy koncowce pekla na patyku to frajer, paluch ze stali to było coś 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dziekuję za wasze odpowiedzi i ciesze się, że dostarczyłam niektórym forumowiczom odrobinę humoru Podczas rozmowy pewnych motocyklistów usłyszałam takową nazwę i myślałam, że taką się stosuję (o ja biedna, głupia blondynka ) Generalnie chodziło mi o to że jak lecę traske około 600 km to nak*wia mnie nadgarstek i szukałam rozwiązania polecam, wracałem z tempomatem z Chorwacji - zrobiłem około 1500km i widzę dużą różnice. Więc na bolący nadgarstek powinno być ok. Obecnie mój tempomat używa Smooth i też sobie bardzo chwali. Tylko ustaw tak by przy ruszaniu nie przeszkadzał.. 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weelkoo Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja właśnie się przymierzam do tego "tempomatu" bo w weekend mam długą traskę. Gdzie można to w Łodzi dostać od ręki? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja właśnie się przymierzam do tego "tempomatu" bo w weekend mam długą traskę. Gdzie można to w Łodzi dostać od ręki? ...Kupiłem w korando za ok 30 zł. ... Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weelkoo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Pożyczyłem od kolegi na weekend. Przekonam się czy jest to przydatny gadżet... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 takie cudo na allegro 690zł. dziękuję, pojeżdżę z manualnym (ręcznym) tempomatem zresztą, jeździć trzeba trzymając manety, a nie drapać się w tyłek 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 ... i te chromy rodem z łazienki... mam podobne przy wannie dobre dla hamburgerów na hajłeje, u nas jakoś nie widzę zastosowania podczas jazdy(*) (*) jazdy - nie popierdywaniu prawym pasem w tempie ciężarówki z naczepą... 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi