Szara Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) a ja wczoraj jadąc sobie na działkę widziałem mistrza kierownicy. Gościu jechał zacną WSKą oczywiście z racji na pogodę w krótkich spodniach i t-schircie, kask raczej mu nie pasował do stroju to go nie założył. Prawą ręką sprawnie kontrolował prędkość i tor jazdy a lewą odpowiadał na sms-a !!!! Muszę powiedzieć że byłem pod wielkim wrażeniem, jak można w krótkim czasie zadeptać niemal wszystkie zasady rozsądnej jazdy Po prostu zazdrościsz mu "kozackich" umiejetności. Ostatnio widziałam takiego rodzyna, tylko z dzieckiem z tyłu. Na wsiach kaski są nie modne. Co z tego ze jedzie ponad 60. Dali mu ładną drogę to jedźta i rozbijajta się. Edytowane 7 Maja 2013 przez Szara (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Jestem mila i uprzejma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 to się nazywa prawo frajera rozwiniesz jakoś bardziej swoją wypowiedź ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Najgorsze jest chyba wyprzedzanie na skrzyżowaniach. Ze dwa razy widziałem skutki dzwona, jak moto wybiło się w skręcające w lewo auto... Mój numer 2, to przeświadczenie, ze motocykl hamuje na krótszym odcinku niż robi to samochód:( 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Najgorsze jest chyba wyprzedzanie na skrzyżowaniach. Ze dwa razy widziałem skutki dzwona, jak moto wybiło się w skręcające w lewo auto... Dlatego trzeba zawsze mijać z prawej... ch** że nieprzepisowe, ale ratuje życie 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lampart42 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam i pozdrawiam. W100% prawda w artykule.Ja jestem po czterdziestce ale nie oto chodzi miałem długą przerwę w jeździe i zanim przesiadłem się na gpz500 wolałem coś mniejszego by przywyknąć.Wiec popieram takie artykuły polecam by je rozpowszechniać wszędzie gdzie się da. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote-76 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Hmmm ... no to jestem grzesznikiem .. Moja Magna to moje pierwsze moto, jakby nie było 750 i prawie 90 kucy drugi to ubiór czasem zdarza się T-shirt i jeansy ... ... niestety ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Aidekk auto skręcające w lewo omijamy lub wyprzedzamy zawsze z prawej strony i to jest jak najbardziej zgodne z przepisami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike1976 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 no ja też ta 8 zreszta w autku to samo..... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Aidekk auto skręcające w lewo omijamy lub wyprzedzamy zawsze z prawej strony i to jest jak najbardziej zgodne z przepisami Tylko jest jeden warunek: Trzeba najpierw zauważyć ze auto skręca :-D 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Tylko jest jeden warunek: Trzeba najpierw zauważyć ze auto skręca :-D Warunek konieczny wiem o jakie sytuacje chodzi że w trakcie wyprzedzania komuś nagle zaświta myśl że skręca i w trakcie manewru włączy łaskawie lub nie- kierunek i nie patrzy w lusterka na domiar złego takich akcji niestety jest sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ewentualnie sytuacja taka: taksiarz szuka adresu, dostrzega ulicę, włącza lewy kierunek, zwalnia, nagle spostrzega że decyzja o skręcie w lewo była chybiona, nie wyłączając lewego kierunku szybciutko skręca w prawo, motocykliste który akurat był po jego prawej opier....la że ten śmiał go wyprzedzać z prawej Muszę powiedzieć że najpierw byłem zaskoczony tym że skręcił w prawo, potem tym że nie przeprosił, a najbardziej tym że mnie obsobaczył 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ewentualnie sytuacja taka: taksiarz szuka adresu, dostrzega ulicę, włącza lewy kierunek, zwalnia, nagle spostrzega że decyzja o skręcie w lewo była chybiona, nie wyłączając lewego kierunku szybciutko skręca w prawo, motocykliste który akurat był po jego prawej opier....la że ten śmiał go wyprzedzać z prawej I dlatego ja takich nie wyprzedzam z żadnej strony bo jak jedzie dziwnie to wiem. że coś odpier.. ale zdarzają się sytuacje niezauważenia kierunku u takiego co to chciał skręcić. Muszę powiedzieć że najpierw byłem zaskoczony tym że skręcił w prawo, potem tym że nie przeprosił, a najbardziej tym że mnie obsobaczył Na to że ktoś się przyzna do winy to nie masz co liczyć 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 I dlatego ja takich nie wyprzedzam z żadnej strony bo jak jedzie dziwnie to wiem. że coś odpier.. ale zdarzają się sytuacje niezauważenia kierunku u takiego co to chciał skręcić. Na to że ktoś się przyzna do winy to nie masz co liczyć Pod warunkiem że uznasz wcześniej że dziwnie jedzie -w takich okolicznościach też nie wyprzedzam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 No właśnie, pod warunkiem że uznasz, że dziwnie jedzie. Prawdę mówiąc też zazwyczaj mówię że nie wyprzedzam, a jednak .... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi