Skocz do zawartości

10 Grzechów Początkujących Motocyklistów

ridrick

Rekomendowane odpowiedzi

a ja wczoraj jadąc sobie na działkę widziałem mistrza kierownicy. Gościu jechał zacną WSKą oczywiście z racji na pogodę w krótkich spodniach i t-schircie, kask raczej mu nie pasował do stroju to go nie założył. Prawą ręką sprawnie kontrolował prędkość i tor jazdy a lewą odpowiadał na sms-a !!!! :smile:

Muszę powiedzieć że byłem pod wielkim wrażeniem, jak można w krótkim czasie zadeptać niemal wszystkie zasady rozsądnej jazdy

Po prostu zazdrościsz mu "kozackich" umiejetności. :laugh2:

Ostatnio widziałam takiego rodzyna, tylko z dzieckiem z tyłu. Na wsiach kaski są nie modne. Co z tego ze jedzie ponad 60.

Dali mu ładną drogę to jedźta i rozbijajta się.

Edytowane przez Szara (wyświetl historię edycji)

Jestem mila i uprzejma :laugh2:

• 2 tygodnie później...

Najgorsze jest chyba wyprzedzanie na skrzyżowaniach. Ze dwa razy widziałem skutki dzwona, jak moto wybiło się w skręcające w lewo auto...

Mój numer 2, to przeświadczenie, ze motocykl hamuje na krótszym odcinku niż robi to samochód:(

• 3 tygodnie później...
Najgorsze jest chyba wyprzedzanie na skrzyżowaniach. Ze dwa razy widziałem skutki dzwona, jak moto wybiło się w skręcające w lewo auto...

Dlatego trzeba zawsze mijać z prawej... ch** że nieprzepisowe, ale ratuje życie  :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Witam i pozdrawiam. W100% prawda w artykule.Ja jestem po czterdziestce ale nie oto chodzi miałem długą przerwę w jeździe i zanim przesiadłem się na gpz500 wolałem coś mniejszego by przywyknąć.Wiec popieram takie artykuły polecam by je rozpowszechniać wszędzie gdzie się da.

• 2 miesiące temu...

Hmmm ... no to jestem grzesznikiem ..

Moja Magna to moje pierwsze moto, jakby nie było 750 i prawie 90 kucy  drugi to ubiór czasem zdarza się T-shirt i jeansy ...  ... niestety ... 

• 3 miesiące temu...

Aidekk auto skręcające w lewo omijamy lub wyprzedzamy zawsze z prawej strony i to jest jak najbardziej zgodne z przepisami :P

Tylko jest jeden warunek:

Trzeba najpierw zauważyć ze auto skręca :-D

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Tylko jest jeden warunek:

Trzeba najpierw zauważyć ze auto skręca :-D

Warunek  konieczny wiem o jakie sytuacje chodzi że w trakcie wyprzedzania komuś nagle zaświta myśl że skręca i w trakcie manewru włączy łaskawie lub nie- kierunek i nie patrzy w lusterka na domiar złego takich akcji niestety jest sporo :blush:

Ewentualnie sytuacja taka: taksiarz szuka adresu, dostrzega ulicę, włącza lewy kierunek, zwalnia, nagle spostrzega że decyzja o skręcie w lewo była chybiona, nie wyłączając lewego kierunku szybciutko skręca w prawo, motocykliste który akurat był po jego prawej opier....la że ten śmiał go wyprzedzać z prawej :smile:

Muszę powiedzieć że najpierw byłem zaskoczony tym że skręcił w prawo, potem tym że nie przeprosił, a najbardziej tym że mnie obsobaczył

Ewentualnie sytuacja taka: taksiarz szuka adresu, dostrzega ulicę, włącza lewy kierunek, zwalnia, nagle spostrzega że decyzja o skręcie w lewo była chybiona, nie wyłączając lewego kierunku szybciutko skręca w prawo, motocykliste który akurat był po jego prawej opier....la że ten śmiał go wyprzedzać z prawej :smile:

I dlatego ja takich nie wyprzedzam z żadnej strony bo jak jedzie dziwnie to wiem. że coś odpier..   ale zdarzają się sytuacje niezauważenia kierunku u takiego co to chciał skręcić.

Muszę powiedzieć że najpierw byłem zaskoczony tym że skręcił w prawo, potem tym że nie przeprosił, a najbardziej tym że mnie obsobaczył

Na to że ktoś się przyzna do winy to nie masz co liczyć :P

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

I dlatego ja takich nie wyprzedzam z żadnej strony bo jak jedzie dziwnie to wiem. że coś odpier..   ale zdarzają się sytuacje niezauważenia kierunku u takiego co to chciał skręcić.

Na to że ktoś się przyzna do winy to nie masz co liczyć :P

Pod warunkiem że uznasz wcześniej że dziwnie jedzie -w takich okolicznościach też nie wyprzedzam :smile:

No właśnie, pod warunkiem że uznasz, że dziwnie jedzie. Prawdę mówiąc też zazwyczaj mówię że nie wyprzedzam, a jednak ....