Skocz do zawartości

Kamera Na Moto

zciwo

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny ten zestaw do goPro. Może na nowy sezon zamontuje tez coś na moto.

Aktualnie tylko mam contourHD na kasku.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Znalazłem coś co byłoby fajne

Kawasaki ZX-6R ZX-9R ZX-6RR ZX-10 ZX-14 Camera Mount | eBay

tylko kwestia rozmiaru do śrub

ten uchwyt może ujdzie , ważne żeby był z grubej blachy żeby neutralizowało drgania

samemu zrobić takie coś to żadna filozofia tylko trzeba mieć jakiś profil , i jakąś blachę , wyciąć na kwadrat ew koło lub 6kąt powierić otwory na bak , zespawać z wygiętym profilem zeszlifować ew pomalować czarnym sprayem

wiercisz dziurę w profilu wkręcasz śrubę z odpowiednim gwintem (taki jaki masz w aparacie ) dajesz ze 2 nakręti ( tak żeby było coś kontrującego )

ale najlepszym i ( najdroższym niestety też ) jest GoPro , nie koniecznie 2 , jedynka też daje radę

• 2 tygodnie później...

Na stronie producenta podstawowa wersja gopro3 kosztuje 199$.

Ta wypaśna która może nagrywac 120fps przy 720p 399$

Ja bym rozważył możliwość sciągniecia z usa bo u nas będą chore ceny.

Pewnie jak będę na miejscu to w przyszłym roku sobie strzele bo moje kamerki jutro trochę wiekowe :sad2:

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

U nas cena bedzie 200 ojro plus drugie tyle cel i podatkow :P

Tutaj troszke wiecej o nich

http://twojepc.pl/news27861/GoPro-wypuszcza-nowa-kamere-Hero3-z-trybami-4K-i-720p100fps.html

Jestem prawie pewien, ze nie beda sie niczym roznily oprocz softu

i w koncu znajdzie sie jakis magik, ktory bedzie potrafil wgrac soft od najmocniejszej do najslabszej.

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Patrząc na to co jest w specyfikacji to nie koniecznie.

Dopiero różnice pojawiają sie na poziomie video faetures więc Bulba może mieć rację.

Poza tym poczekamy zobaczymy.

Felix skakał z tymi kamerkami 4K ;)

To zrob i mnie ;)

Umyje Ci motorek :biggrin:

Wlasnie pojawila sie ciekawa propozycja dla ludzi z cienszym portfelem

http://twojepc.pl/news27882/Wyczynowa-Kamera-Goclever-DVR-Sport-10-krotnie-tanszy-klon-GoPro.html

Nie spoczne dopoki jej nie stestuje.

Edytowane przez Bulba (wyświetl historię edycji)

Wlasnie pojawila sie ciekawa propozycja dla ludzi z cienszym portfelem http://twojepc.pl/ne...klon-GoPro.html Nie spoczne dopoki jej nie stestuje.

http://www.groupon.p...4Kraft/11882660

jest na grouponie. Filmik poglądowy dość naiwny, większość ujęć robiona na bank inną lepsza kamerą :smile: Chociaż 200 zł to nie dużo.

Edytowane przez rooland (wyświetl historię edycji)

199PLN zamiast 359PLN

Niezla chujnia, za takie robienie wala z ludzi powinni zamykac

Oszczedzasz 45% !!! Wow

To ja mam lepsza oferte, u mnie te kamery beda za 1000PLN

ale na haslo "motocykle lodz pl" znizka 80%

OSZCZEDZASZ 800PLN !!!

Mozesz im wyslac maila z gratulacjami poczucia humoru.

• 1 miesiąc temu...

Święta idą, czas prezentów przed nami i mam dylemat... Czy GoPro HD Hero2 (nowe można jeszcze kupić, niestety trzymają cenę) jest trochę używek ale to też wydatek ok 800-1000 pln w naszym pięknym kraju.. na ebay'u można nową już za ok 200$ kupić + 40$ za wysyłkę. Hero3 Silver to już wyższy wydatek Wszyscy też znamy Contour'a a czy testował ktoś nową JVC GC-XA1 Adixxon (999pln w euro rtv agd, na allegro po testach 850) czy też Drift Innovation (wersja HD 720 już poniżej 600 pln na allegro) niby tylko 720p ale na trasę w teorii wystarczy, czy Sony Action Cam HDR-AS15 - nowa też w necie ok 1050 pln.

Czy ktoś miał okazję testować którąś z ww wymienionych? Czy pozostaje do oceny prasa i filmy na youtube ;)

motorcycle.gif

Czy ktoś miał okazję testować którąś z ww wymienionych? Czy pozostaje do oceny prasa i filmy na youtube

Od niedawna posiadam GoPRO HD 2 - powiedz jakie interesują Cię informacje, natomiast część odpowiedzi znajdziesz tu: http://motocykle-lodz.pl/blog/1-suchy-wolkblog/

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Głównie chodzi o to czy z GoPro to nie jest tak , że ma najlepszy marketing, najwyższą cene a ma godnych konkurentów... a może i nie. Po prostu jestem analitycznym typem konsumenta :smile: (czasmi impulsywny;)) i szukam, pytam..

Edytowane przez elfeti (wyświetl historię edycji)
motorcycle.gif

Głównie chodzi o to czy z GoPro to nie jest tak , że ma najlepszy marketing, najwyższą cene a ma godnych konkurentów... a może i nie. Po prostu jestem analitycznym typem konsumenta (czasmi impulsywny;)) i szukam, pytam..

Rafał to skieruj w końcu jakieś konkretne pytanie, bo nadal nie wiem co chcesz się dowiedzieć nt. GoPRO. Nie mam porównania z innymi producentami tego typu kamerek, ale w tym przypadku wiedziałem za co płacę i nie chodzi mi tylko o nagrywanie, ale też o zestawy mocujące, czyli tzw. extrasy, które są niezbędne. Bardzo łatwo jest dokupić jakiegokolwiek akcesoria do tej kamerki, więc sądzę, że jest to inwestycja na przyszłość.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Marcinie właśnie o to chodzi o porównanie i czy ktoś miał doświadczenie z czymś innym niz GoPro czy Contour? Parametry na "papierze" mogłe łatwo zestawić sobie na excalu ;) Twoje filmiki widziałem i to pewnie kwestja kompresji ale ze squosza jakoś nie powala ;) nie to co dopieszczone reklamówki wszystkich ww kamer (ale ufać im nie można ) Taki Contour+2, czy Hero 2 /3 to spory wydatek ale czy warto oszczędzać...tak jak mówisz to inwestycja... za to taki JVC ma plus , ze nie ma dodatkowej obudowy, czyli jak zapomnę jej założyć - jak na gopro - to nie zniszczę kamery... do 5 m trzyma. Z tego co szukam to Hero 2 wersję outdoor można kupić już poniżej jednego "patyka" countur +2 też kilka "okazji" na allegro... i w tym dylemat co wybrać. Jak by go nie było to bym się nie pytał czy ktoś ma doświadczenie z w/w kamerami. A gdyby babcia miała wąsy a ja mieszkał za oceanem to nie miał bym dylematu... hero2 motorsport za 200$, silver hero3 za 300$ itp... szkoda gadać. A no i kamera ma być na moto, na wodę (kajaki) na rower i pod wodę :biggrin:

"zamiast uczyć się na własnych błędach, warto spytać się o radę"...

Myślałem nad wideo rejestratorem samochodowym Rejestrator samochodowy F400H 2.5 TFT cena 249.00 PLN

to bym sobie odpuścił, niby niewiele kosztuje ale niewiele daje... z tego co szukam to drift hd 720 w rozsądnej cenie (allegro) i jakoś znośna. Tu link z poglądowy:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=6eO0Xgn0v3s

Edytowane przez elfeti (wyświetl historię edycji)
motorcycle.gif

Suchy-wolk , a testowałeś GoPro na kasku ? Jak się sprawuje ? Jak to jest z tym szumem? Rzeczywiście przy dużych prędkościach , wietrze bardzo go słychać przy nagrywaniu ? I... takie pytanko jeśli montowałeś GoPro na kasku to... po której stronie ? :biggrin: Bo na 99% będę brał GoPro 2 ale zastanawia mnie właśnie ta kwesita ; p Gdzie ona najlepiej pasuje na kasku? Może po środku na samej górze ? :biggrin: Ja co prawda będę jej używał głownie w terenie na moto ale ciekawi mnie bardzo ta kwestia ;)

Pozdrawiam ;)

you will never know me, you can only follow me.

Na kasku nie testowałem, ale wybieram się na snowboard i będę właśnie montował kamerkę na kasku. Niestety na moto nie testowałem z przymocowaniem na kask, ze względu na różne prędkości poruszania się :riding:

gopro 3 w wersji white można już kupić za niecałego patyka. 999zł.

np. tu:

GoPro HERO3: White Edition - sklep nurkowy - fotografiapodwodna.pl

czy tu:

http://www.gohd.pl/kategoria/gopro-hero-3/kamery?gclid=COCogvSUlbQCFUON3godIQgAnA

oczywiście nie jest to wersja silver czy black, ale jak kupować, chyba lepiej 3 zamiast 2.

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

gopro 3 w wersji white można już kupić za niecałego patyka. 999zł.

Z matrycą 5MP zamiast 11MP... Jak już brać HD 3, to w wersji Silver lub Black.