Olo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jakie są mnie więcej koszty wyważenia koła? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Samo wyważenie powinno kosztować ze 20 pln. Razem z montażem opony 50 pln. Wojtera jest niby spox, wyważałem tam koła wielokrotnie - jedyne, co mnie tam wkurza, to fakt, że nie mają podnośnika do motocykli i zawsze chcą mi podnosić moto zwykłym samochodowym podkładając go pod kolektor http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/nono2.gif Moglibyście coś napisać o serwisie koło Puszkina? Słyszałem, że trzeba im samo koło zawieźć, bo z moto nie zdemontują. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfillo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ostatnio odwiedziłem MotoPublice. Usługa natychmiastowa ( miałem fart) koszt 40 zł. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Słyszałem, że trzeba im samo koło zawieźć, bo z moto nie zdemontujątak faktycznie jest 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Samo wyważenie powinno kosztować ze 20 pln. Razem z montażem opony 50 pln. Wojtera jest niby spox, wyważałem tam koła wielokrotnie - jedyne, co mnie tam wkurza, to fakt, że nie mają podnośnika do motocykli i zawsze chcą mi podnosić moto zwykłym samochodowym podkładając go pod kolektor http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/nono2.gifMoglibyście coś napisać o serwisie koło Puszkina? Słyszałem, że trzeba im samo koło zawieźć, bo z moto nie zdemontują.Nie każdy lubi się pierdzielić z kołem od motoru. a w niektórych jednak trzeba się zabawić troszkę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Dzisiaj pojechałem na wymianę opony i wyważenie do Konstantynowa. Najpierw pojechałem do takiego serwisu na rogu to za 50zł wymiana z wyważaniem, ale muszę koło zdjąć i na kilka godzin zostawić. Z ciekawości pojechałem do wulkanizacji obok, powiedzieli żebym sam koło ściągnął to za 10zł wymienią oponę. 2h czekałem i założyli mi na nowo starą oponę oraz lekko porysowali felgę http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Dzisiaj pojechałem na wymianę opony i wyważenie do Konstantynowa. Najpierw pojechałem do takiego serwisu na rogu to za 50zł wymiana z wyważaniem, ale muszę koło zdjąć i na kilka godzin zostawić. Z ciekawości pojechałem do wulkanizacji obok, powiedzieli żebym sam koło ściągnął to za 10zł wymienią oponę. 2h czekałem i założyli mi na nowo starą oponę oraz lekko porysowali felgę http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gifTO nie wiem gdzie ty do tych ,,warsztatów'' jeździsz chyba do Henia z warsztatu pod gołym niebem rozrząd robi młotem i przecinakiem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Stunt-ex u MadPawła, ale to w Alexandrowie. Nie znam lepszego statycznego wyważyciela Moto po wyważeniu Pawła jeździ prosto jak strzała zacytuję powyższe i spacer można zrobić, i na pewno nie będziecie zawiedzeni 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja zakladalem oponke i wywazalem kolo u Jakubka w warsztacie ma do tego odpowiednia maszyne specjalnie dla motocykli wszystko jak nalezy i wiem ze juz nigdy nie bede lecial do jakis innych warsztatow bo wszystko mozna zrobic u znajomego ktory zna sie na rzeczy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Duży zakład oponiarski, jak się jedzie od Łodzi to za Kauflandem po lewej stronie jest. Chyba trzeba będzie się jednak do Jakubo wybrać tylko, że nie odpisuje na PW :/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Duży zakład oponiarski, jak się jedzie od Łodzi to za Kauflandem po lewej stronie jest. Chyba trzeba będzie się jednak do Jakubo wybrać tylko, że nie odpisuje na PW :/Dzwoń do niego. na pw ci nie odpowie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 poprostu podjedz do niego i tyle on zrobi od reki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 poprostu podjedz do niego i tyle on zrobi od reki Gorzej jak będzie dużo ludu;) więc lepiej zadzwonić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moo Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wyważał ktoś koła w Rut-Marze? Oni wyważają dynamicznie czy statycznie?Edit: dzwoniłem - statycznie. Ech.. lipa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Dobra, samemu wymieniłem oponę łyżkami i przerobiłem na bezdętkową http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/strong.gif Chcę dać koło do wyważenia, to mam dać z zębatką czy bez? Jak najlepiej? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylu Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja wymienialem opony z wyważeniem na Pogonowskiego 3. Mają wyważarkę z przystawką do motocykli. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 i kolejne pytanie: gdzie w Łodzi zmieniać opony i jakie są koszty? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Liberty 35 zł szt z wyważeniem dynamicznym...jak życzysz sobie to statycznie Wojter też 35 zł z wyważeniem dynamicznym Rutmar jeszcze... cen nie znam, bo dawno nie byłem. Generalnie to chyba 3 miejsca gdzie można dać bez obaw 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Prosto mówiąc dynamicznie to tak jak tradycyjnie w aucie wyważają czyli oś bezwładności pokrywała się z osią obrotu, ciężarki w kilku miejscach.. a statycznie polega na tym żeby środek ciężkości znajdował się na osi obrotu. Reasumując w dynamicznym wyważa się też bicie na boki a w statycznym tylko w osi. Osobiście w moto nigdy nie wyczułem różnicy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broto Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Po tylu latach to i pękac zaczyna. To strzele sobie na.... Emmm na dzien dziecka ooo sprawie sobie nowego laczka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dynamiczne wyważane opony w moto to kit tego samego rodzaju co pompowanie opon azotem LOL, koła motocyklowe się tylko statycznie wyważa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dynamiczne wyważane opony w moto to kit /ciach/ koła motocyklowe się tylko statycznie wyważa a to bardzo ciekawa teoria - wytłumacz nam jeszcze dlaczego - z punktu widzenia mechaniki i fizyki... poprosimy o rzeczowe argumenty, nie o papkę w stylu "bo tak mnie się wydaje, bo Krzyżacy pod Grunwaldem tak mieli, czy bo Zdzichu tak powiedział..." 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość theSroka Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 w Dolko na Rojnej 50 zl ze zdjeciem/zalozeniem kola. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zazwyczaj gumki dobieramy do naszej indywidualnej jazdy, kiedyś jak mi to powiedzieli deczko się uśmiałem ale dziś śmiało podpisuje się pod tym. Jak zaczynałem jeździć to w swojej SV na tyle miałem klasycznego naleśnika turystycznego i wtedy na tą jazdę początkową w zupełności mi wystarczał (Na tyle że już nie pamiętam jaka to była ).Dziś po sporym testowaniu oponek stwierdzam że znaczącej różnicy między firmami nie ma aczkolwiek jedynie mam delikatny dystans do Bridgestone choć cena czyni cuda Ja osobiście wybieram Dunlop i jeśli mogę komuś coś podpowiedzieć to zazwyczaj w ich kierunku. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 święte słowa LordVader co do tego zużycia gum ja ze swojego doświadczniea wychodzę z założenia że przód wywarzenie obowiązkowo a tył nie koniecznie raz zblokujesz tylną gumę przy hamowaniu i całe wyważanie na marnę idzię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi