Skocz do zawartości

Wyważanie koła

Nameless

Rekomendowane odpowiedzi

Samo wyważenie powinno kosztować ze 20 pln. Razem z montażem opony 50 pln. Wojtera jest niby spox, wyważałem tam koła wielokrotnie - jedyne, co mnie tam wkurza, to fakt, że nie mają podnośnika do motocykli i zawsze chcą mi podnosić moto zwykłym samochodowym podkładając go pod kolektor http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/nono2.gif

Moglibyście coś napisać o serwisie koło Puszkina? Słyszałem, że trzeba im samo koło zawieźć, bo z moto nie zdemontują.

Samo wyważenie powinno kosztować ze 20 pln. Razem z montażem opony 50 pln. Wojtera jest niby spox, wyważałem tam koła wielokrotnie - jedyne, co mnie tam wkurza, to fakt, że nie mają podnośnika do motocykli i zawsze chcą mi podnosić moto zwykłym samochodowym podkładając go pod kolektor http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/nono2.gifMoglibyście coś napisać o serwisie koło Puszkina? Słyszałem, że trzeba im samo koło zawieźć, bo z moto nie zdemontują.

Nie każdy lubi się pierdzielić z kołem od motoru. a w niektórych jednak trzeba się zabawić troszkę.

Dzisiaj pojechałem na wymianę opony i wyważenie do Konstantynowa. Najpierw pojechałem do takiego serwisu na rogu to za 50zł wymiana z wyważaniem, ale muszę koło zdjąć i na kilka godzin zostawić. Z ciekawości pojechałem do wulkanizacji obok, powiedzieli żebym sam koło ściągnął to za 10zł wymienią oponę. 2h czekałem i założyli mi na nowo starą oponę oraz lekko porysowali felgę http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif

Dzisiaj pojechałem na wymianę opony i wyważenie do Konstantynowa. Najpierw pojechałem do takiego serwisu na rogu to za 50zł wymiana z wyważaniem, ale muszę koło zdjąć i na kilka godzin zostawić. Z ciekawości pojechałem do wulkanizacji obok, powiedzieli żebym sam koło ściągnął to za 10zł wymienią oponę. 2h czekałem i założyli mi na nowo starą oponę oraz lekko porysowali felgę http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif

TO nie wiem gdzie ty do tych ,,warsztatów'' jeździsz chyba do Henia z warsztatu pod gołym niebem rozrząd robi młotem i przecinakiem

Stunt-ex u MadPawła, ale to w Alexandrowie. Nie znam lepszego statycznego wyważyciela Dołączona grafika

Moto po wyważeniu Pawła jeździ prosto jak strzała Dołączona grafika

zacytuję powyższe ;)

i spacer można zrobić, i na pewno nie będziecie zawiedzeni ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Ja zakladalem oponke i wywazalem kolo u Jakubka w warsztacie ma do tego odpowiednia maszyne specjalnie dla motocykli wszystko jak nalezy i wiem ze juz nigdy nie bede lecial do jakis innych warsztatow bo wszystko mozna zrobic u znajomego ktory zna sie na rzeczy ;)

Duży zakład oponiarski, jak się jedzie od Łodzi to za Kauflandem po lewej stronie jest. Chyba trzeba będzie się jednak do Jakubo wybrać tylko, że nie odpisuje na PW :/

Duży zakład oponiarski, jak się jedzie od Łodzi to za Kauflandem po lewej stronie jest. Chyba trzeba będzie się jednak do Jakubo wybrać tylko, że nie odpisuje na PW :/

Dzwoń do niego. na pw ci nie odpowie.

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Liberty 35 zł szt z wyważeniem dynamicznym...jak życzysz sobie to statycznie

Wojter też 35 zł z wyważeniem dynamicznym

Rutmar jeszcze... cen nie znam, bo dawno nie byłem.

Generalnie to chyba 3 miejsca gdzie można dać bez obaw :smile:

Prosto mówiąc dynamicznie to tak jak tradycyjnie w aucie wyważają czyli oś bezwładności pokrywała się z osią obrotu, ciężarki w kilku miejscach.. a statycznie polega na tym żeby środek ciężkości znajdował się na osi obrotu. Reasumując w dynamicznym wyważa się też bicie na boki a w statycznym tylko w osi.

Osobiście w moto nigdy nie wyczułem różnicy :smile:

działkowy emeryt

dynamiczne wyważane opony w moto to kit /ciach/ koła motocyklowe się tylko statycznie wyważa

a to bardzo ciekawa teoria  :blink:  - wytłumacz nam jeszcze dlaczego - z punktu widzenia mechaniki i fizyki...

poprosimy o rzeczowe argumenty, nie o papkę w stylu "bo tak mnie się wydaje, bo Krzyżacy pod Grunwaldem tak mieli, czy bo Zdzichu tak powiedział..." :rolleyes:

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Zazwyczaj gumki dobieramy do naszej indywidualnej jazdy, kiedyś jak mi to powiedzieli deczko się uśmiałem ale dziś śmiało podpisuje się pod tym. Jak zaczynałem jeździć to w swojej SV na tyle miałem klasycznego naleśnika turystycznego i wtedy na tą jazdę początkową w zupełności mi wystarczał (Na tyle że już nie pamiętam jaka to była ).Dziś po sporym testowaniu oponek stwierdzam że znaczącej różnicy między firmami nie ma aczkolwiek jedynie mam delikatny dystans do Bridgestone choć cena czyni cuda :P Ja osobiście wybieram Dunlop i jeśli mogę komuś coś podpowiedzieć to zazwyczaj w ich kierunku.

święte słowa LordVader co do tego zużycia gum

ja ze swojego doświadczniea wychodzę z założenia że przód wywarzenie obowiązkowo a tył nie koniecznie

raz zblokujesz tylną  gumę przy hamowaniu i całe wyważanie na marnę idzię