Piotr Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) z wyważeniem dynamicznym...jak życzysz sobie to statycznie skoro wyważanie dzielimy na dynamiczne i statyczne, a pamiętamy wykład @działkowy emeryt o tym że koło w ruchu nic nie waży model taki jest, jakby kiera opierała się tylko jednym punkcie podparcia (główka ramy) - koło "nie waży", bo wiruje, więc jest żyroskopem to jakie wyważanie jest dla motocykla lepszym wyborem? Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Piotr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 no to ja zapytałem kolegę Kam'a - o rzeczową argumentację - ale... Kam'ień w wodę 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 bo Kam wystąpił na forum w stylu Kam'ikadze i już przepadł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 ja bym na telefon szukał zakładu który zrobi wg Twoich oczekiwań zamiast bujać się po Łodzi i tracić czas , dr. google Ci pomoże :-) 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Nie za bardzo w temacie, ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego tematu. Chodzi mi o to że po dłuższym staniu schodzi mi powietrze z opony. Czytam tu, że opon motocyklowych sie nie wulkanizuje...to w takim razie co? Od razu wymieniać? Tylko po co jak jest całkiem dobra...niedawno wymieniana. Ściągnąć koło też nie mam warunków. Powiedzcie co robić i gdzie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 To nie musi być wina opony. Wentyl może przepuszczać albo jest jakaś nieszczelność na łączeniu opony z felgą. Najlepiej zdjąć koło i wrzucić do wanny 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 albo wentel 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4512 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Gdzie w Łodzi udać się żeby wyważony porządnie koło (tył oraz przy okazji przód) w motocyklu? Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez koperta4512 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wiesz co spróbuj poszukać w wyszukiwarce bo wydaje mi sie, że gdzies juz coś było na ten temat na forum ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Przód wywazaj tył nie koniecznie. U Jakubka, motorwings Liberty. Temat wałkowany juz. Koszta dwóch kol od 40 do 60 zł jeśli koła są zdjęte z motocykla. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4512 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wiesz co spróbuj poszukać w wyszukiwarce bo wydaje mi sie, że gdzies juz coś było na ten temat na forum ;-) A rzeczywiście jest temat jeden dotyczący wyważania, nie zauważyłem go wcześniej Przód wywazaj tył nie koniecznie. U Jakubka, motorwings Liberty. Temat wałkowany juz. Koszta dwóch kol od 40 do 60 zł jeśli koła są zdjęte z motocykla. Bardziej mi na tyle zależy bo ostatnio jak w winkiel wszedłem to mi tył podskakiwał i nie było za ciekawie, no chyba że jest to czymś innym spowodowane (opona jest w porządku). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 To jak masz juz takie zachowania to felga może być nie za ciekawa.. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 wpadnij sprawdzimy gdy koło jest źle wyważone czuć to przy prędkości około 160-170 km/h (felga 17 cali),objaw jest taki że przy tej prędkości wzmagają się wibracje a po jej przekroczeni ustają jeśli objaw przy większej prędkości nie ustaje trzeba raczej szukać przyczyny w stanie opony bądź felgi (łatwo wychwycić to można na wyważarce statycznej) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 ważne żeby na feldze nie było więcej niż 25 gram, i wyważanie statyczne jest dokładniejsze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 zgadzam się z tprzedmówcą że wyważarka (dobrej jakości) statyczna jest dokładniejsza, eliminuje błędy elektroniki, tyle że trwa dłużej. chyba nie bez powodu w motoGP wyważają statycznie na ręcznych wyważarkach, Jeśli najlepsi mechanicy od motocykli tak robią, mimo że statycznie trwa to dłużej, to ja o nic więcej się nie pytam ale dlaczego nie więcej niż akurat 25g? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 im mniej gram na feldze tym dokładniej wyważone koło , należy tak długo obracać oponą a żeby nie przesadzić z odważnikami na feldze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 chętnie to zobaczę bo chyba nie ogarniam tematu albo nie rozumiem co do mnie rozmawiasz jeśli wychodzi 35g to nie da się mniej założyć bo będzie niedoważone zapraszam do mnie albo wpadnę do ciebie by to look'nąć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi