Skocz do zawartości

Oblokowanie Aprili Rs50

GerwazKNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Gerwazy chyba sobie nogę skutecznie na razie unieruchomił z tego co widziałam.

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

o właśnie a tak a'propo tego modułu to do ilu ci kręci rs? mi w Yamaszce obroty wychodzą za skale gdzieś tak na oko do 16 ale wolę nie próbować na maksa xD pewnie nic by się nie stało ale jednak :smile:

o właśnie a tak a'propo tego modułu to do ilu ci kręci rs? mi w Yamaszce obroty wychodzą za skale gdzieś tak na oko do 16 ale wolę nie próbować na maksa xD pewnie nic by się nie stało ale jednak :smile:

Odcinkę sobie załóż :decayed:

• 1 miesiąc temu...

Twoja apka ma silnik od derbi. Może mieć blokadę w 3 miejscach: gaźnik(mniejsza średnica gardzieli) lub mała dysza dysza, moduł i wydech. Jeżeli kręci obroty większe niż 10k to blokady na module nie ma. Jeżeli leci te 90 to na dyszy też prawdopodobnie nie ma. Żeby usunąć blokadę na gaźniku trzeba kupić nowy z większą średnicą gardzieli(mały przyrost mocy dla mnie nieopłacalne przy 50 ale przy np. 80 to obowiązek. Jeżeli twoja torpeda ma mało wyczuwalne rezo i jest elastyczna ma blokade na wydechu, należy rozciąć wydech wyjąć blokadę i zespawać.

Udzieliłem ci bardzo ogólnych informacji, trochę wiem na ten temat ponieważ mój kuzyn niedawno kupił rs 50 z 2010 :smile:

Szczegółowe poradniki znajdziesz na forum www.senda.pl (senda i gpr mają ten sam silnik co rs, w nowych modelach)

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

• 2 tygodnie później...

Bluesky, musze cie poprawic bo w nowych Apkach jest gaźnik 17.5 mm, a wiec to nie blokuje w zaden sposob moto. Ale skoro masz vmax w granicach 90-95 to raczej nie masz blokad.

Edytowane przez ClearWater (wyświetl historię edycji)

SOBOL umiesz czytać?

Żeby usunąć blokadę na gaźniku trzeba kupić nowy z większą średnicą gardzieli,

Większość 50 jest w ten sposób blokowana, wkładają gaźniki z 2mm mniejszą średnicą niż powinien mieć optymalnie cylinder. Można rozwiercić, ale nie w każdym gaźniku się da. Zostaje kupić gaźnik z większą średnicą gardzieli.

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

• 1 miesiąc temu...

Potrzebuje odblokować Aprilie Rs 50ccm 2003r.Jedzie około 80km/h ogólnie kiepsko. Może mi ktoś dokładnie powiedzieć na czym są blokady? Moduł nie jest raczej zblokowany bo normalnie się kręci,tak jak powinno.

A do powitalni może zajrzyj, a po 2 to z 50ccm nie zrobisz hajabuzy ;)
:doofywave: