mossberg Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Lata ktos na tym? NC700X lub NC700S Pytam bo rozważamy zakup takiej Hondziawki w przyszłym sezonie i chętnie wysłuchamy opinii użytkownika. Z góry dzęki za opinie Pozdr 0 Cytuj
krzycho Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 przejechalem sie Ską co prawda tylko kawalek i myslalem ze bedzie gorzej a było calkiem miło. 700 to niemal połowa silnika z hondy jazz 1,4 tak wiec kreci sie w zakresach obrotow prawie jak somochod 2 cylindrowiec zaspokoi kierowce niewymagającego wysokich osiągów nadrabiając momentem i elastycznoscią oraz niskim zuzyciem paliwa(producent podaje zużycie ponizej 4 ). no i schowek na miejscu zbiornika paliwa mistrzostwo 0 Cytuj
mossberg Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź ale w sumie to nic nowego. To takie info "z internetu" :-) Ciekawy jestem jak wypada realnie to spalanie. Aktualnie pyrkam na Transalpie, który ma silnik o podobnym momencie i trochę większej mocy i pali realnie ~5 litrów. Do tego, jak na moje potrzeby, jest całkiem żwawy ;-) Chętnie bym dosiadł taką NC i zobaczył jak się zbiera po mieście bo widziałem, że i moc i moment ma dość nisko ustawioną. Niestety nasi "ulubieńcy" z Profi stwierdzili, że egzemplarza testowego nie będa mieli bo po co jak motor i tak się sam sprzedaje... Co za polityka... Mamy kupować kota w worku?! A konkurencja nie śpi i zawsze można zajrzeć do "zielonych" po ER6N lub ER6F ;-) 0 Cytuj
krzycho Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ciekawe porównanie to ze CBF 600 od startu dogania NC700 dopiero po 11 sekundach http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj
kamyks Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Oj "ulubieńcy". Przepraszam czy jest jakaś konkurencja? Nie nie ma. Aha no to dziękujemy i działamy dalej. 0 Cytuj
mossberg Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ciekawe porównanie to ze CBF 600 od startu dogania NC700 dopiero po 11 sekundach http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif nie no to sa jakieś androny może amator będzie się bał "odkręcić" CBF-kę i przez to trochę straci na starcie ale nie 11 sekund! hahaha 0 Cytuj
TomaszVV Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Kumpel mój lata. Czasem się ustawiamy na pietrynie przy bezalkoholowym, możesz podjechać 0 Cytuj
Pablos Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Kumpel mój lata. Czasem się ustawiamy na pietrynie przy bezalkoholowym, możesz podjechać Czesc, pewnie juz w przyszlym sezonie (chyba,ze jeszcze latacie) ale z checia bym sie spotkal aby oberzec NC700...W profi NC700 bedzie do testow od przyszlego roku jakos. Tez o nim mysle, w wersji z dwusprzeglowa automatyczna skrzynia biegow... W duzym bracie dziala swietnie...Obecnie jezdze BMW F650 GS i moc oraz moment mi wystarczaja. Jasne, ze podczas dluzszych wyjazdow, przelotow po autobanie przydalo by sie wiecej mocy, ale...ja mam tak, mam wiecej, wiecej odkrecam a tak...przelotowo autoban 140km/h, max 170-180km/h. Przy spokojnej jezdzie, turystycznie z kuframi, 3,5 -3,8 l/100km . Ale za sezon lub dwa przyjdzie czas na zmiane, wiec Honda jest na celowniku:), koniecznie z automatem .Nie z powodu lenistwa, czy innych widzi mi się, ale przewlekla kontuzja lewego nadgrastka, dosc skutecznie przeszkadza mi w operowaniu sprzeglem. Teraz ten problem rozwiazalem instalujac w GS-ie polautomatyczne sprzeglo amerykanskiej firmy Recluse, wykorzystywane glownie na torach motoccrosowych i tekich tam innych. Patet, banalnie prosty-wykorzystuje sile odsrodkowa do zalaczania sprzegla...Jezdze z tym patentem od ponad 12k km i idzla rewelacyjnie. Wada byla cena, ok. 3tysiecy, ale czego sie nie robi aby jezdzic na moto:). Jak znajde chwile opissze recluse w osobnym watku. 0 Cytuj
Makak Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 opisz opisz jestem bardzo ciekaw 0 Cytuj No No
Suchy-wolk Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 opisz opisz jestem bardzo ciekaw Odpowiedź : http://motocykle-lodz.pl/topic/2880-dakar-na-recluse-czyli-bmw-f650gs-dakar/?p=75187 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Pablos Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Lata ktos na tym?NC700X lub NC700SPytam bo rozważamy zakup takiej Hondziawki w przyszłym sezonie i chętnie wysłuchamy opinii użytkownika.Z góry dzęki za opiniePozdr W lutym nabylem NC700X, przejechalem nieco ponad 200km, jesli jestes zainteresowany opinia daj znac. Generalnie jest ok, jak na moje potrzeby w sam raz. Jest minimalnie za niski jak dal mnie ale odnosze to do innych motocykli, ktorymi jezdzilem do tej pory czyli Yamahy 660XT i BMW F650 GS Dakar. 0 Cytuj
Exec Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 W lutym nabylem NC700X, przejechalem nieco ponad 200km, jesli jestes zainteresowany opinia daj znac. Generalnie jest ok, jak na moje potrzeby w sam raz. Jest minimalnie za niski jak dal mnie ale odnosze to do innych motocykli, ktorymi jezdzilem do tej pory czyli Yamahy 660XT i BMW F650 GS Dakar. Pablos - a jak ta Honda wytrzymuje porównanie z tą yamaszką i bmw ? Prawda li to że NC jest tylko do miasta, z racji swojego specyficznego silnika ? 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Chętnie bym dosiadł taką NC i zobaczył jak się zbiera po mieście bo widziałem, że i moc i moment ma dość nisko ustawioną. Niestety nasi "ulubieńcy" z Profi stwierdzili, że egzemplarza testowego nie będa mieli bo po co jak motor i tak się sam sprzedaje... A szkoda, bo w zeszłym roku egzemplarz testowy w Profi był, zostawiałeś kwotę 2000 zł i mogłeś się przejechać. Ja się przejechałem. Jak dla mnie po przesiadce z 250tki moto miał wystarczającą moc i do 140-150 km/h przyspieszał fajnie. Niestety wyżej było już słabo. I niestety nie było manuala tylko DCT, więc jechałem tym modelem. Co prawda zrobiłem tylko 20 minutek po mieście, za to w pełnych korkach więc poznałem jak zwinne jest to moto. Do miasta na co dzień bardzo fajne. Na trasę jak ktoś nie przekracza 150 i jeździ sam też daje rady Mimo wszystko nie zdecydowałem się na niego... z błahego powodu. Rozczarował mnie schowek na kask w baku - mój HJC IS16 rozmiaru L się tam nie mieścił. Próbowałem na wszystkie sposoby. Widocznie tylko te mniejsze skorupy wchodzą... 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Rekomendowane odpowiedzi