Kaczmar Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witam, ostatnio źle sie dzieje z moim banditem. Objawy: podczas jazdy przy 9 tys obr/min następuje strzał z wydechu, szarpnięcie i gwałtowny spadek obrotów, dotyczy to każdego biegu oprócz biegu jałowego na nim silnik wkręca sie spokojnie do 13 tys Podjęte kroki: -czyszczenie kranika, -czysczenie gaźników, -wymiana filtra paliwa, -wymiana wszystkich świec - filtr powietrza i oleju oraz sam olej mają nie całe 400km Efekt: nic sie nie zmieniło problem dalej istnieje Pytanie do forumowiczów; Co dolega banditowi, i jak temu zaradzić? Bandit 600s z 2003 roku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Dokonywałeś ostatnio jakiś zmian w moto? np wydech, filtr "sportowy" czy coś innego "a'la tuning". 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 z tego co pamietam suzuke mozna diagnozowac taka sobie zworka czujnik położenia przepustnicy? , map sensor lub camshaft position? 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madpawel Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zawory sprawdzane byly? A moze czujnik polozenia stopki bocznej lub cała stopka lużno lata i robi odcinke. 0 Cytuj STUNTEX - serwis motocyklowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvelinus Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czyszczenie gaziorów zrobione. A synchro? Jeśli to nie zawory to synchro powinno pomóc. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 a cosynchro ma wspulnego z odciną http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif sprzwdz czujnik położenia przepustnicy a może kwestia leży po stronie powietrza którego ma za mało http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif i sprawdz jeszcze czy jest róznica miedzy wolnym wkrecaniem na obroty a gwałtownym do odciny 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 może to nie ma wiele do rzeczy, ale sprawdź jeszcze, czy nie ma gdzieś zwarcia do masy głównego przewodu prądowego (przetarta izolacja itepe...) - historia znała już takie przypadki, a objawy odpowiadały mniej/więcej opisywanym 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukiz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A te objawy mogą być spowodowane zaleniem kiepskiego paliwa? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 kiepskie paliwo =spalanie stukowe i wariacje silnika przerobiłem temat na żywo 0 Cytuj TZR 80RR->GSXR 600K2->CBR 600 RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 myślę ze paliwo odpada bo z tego co pisze nie jeden bak już wypalil z ta usterka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukiz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Właśnie, że nie, to niedawno się stało, zaraz po tankowaniu na niepolecanej stacji... Wiem, bo razem tam byliśmy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 to my sobie tu głowy łamiemy, a Wy sikacie w zbiornik i oczekujecie cudów...? http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 to się nazywa tankowanie w czasie jazdy - perpetuum mobile ? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Dzisiaj zlokalizowałem problem, okazało sie ze czujnik położenia przepustnicy, przykręcony jest na jednej śrubie do gaźnika i można go regulować, odchyłka choćby o kilka stopni powoduje objawy takie jak opisałem. Po dwóch próbach udało się ustawić tak jak powinno być jednak po 5km jazdy problem wrócił. Pozostaje mi wymienić wspomniany czujnik i powinno być dobrze. Dzięki Jakubko za podsunięcie słusznego tropu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ciesze się że z obiawów podanych na forum udało się tak szybko zdiagnozować problem czasami to trwa tydzień albo miesiąc a tu prosze pozdrowionka i szerokości 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Z racji tego że kolega miał problem z czujnikiem położenia przepustnicy dołączę do tematu. W mojej cebrze pali się błąd na wyświetlaczu i mruga 8 razy. Po podłączeniu do kompa niestety nic nie wykazuje. Według serwisówki z odczytu błędu jest to właśnie problem z czujnikiem położenia przepustnicy i tak samo stwierdził mechanik w Kawasaki w Łodzi. sygnał podobno wchodzi a już nie wychodzi i lipka z tego co mi mówił i co się orientuje to będę musiał kupić całą przepustnicę z wtryskami chyba że ktoś coś mi z szanownych kolegów podpowie co i jak dalej zrobić Może ktoś posiada taki czujnik lub całą listwę lub zna kogoś kto ma sprawną używkę ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechanik Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Tez mi odwalało z czujnikiem zostawiłem go na dzień w benzynie i śmiga elegancko Edytowane 16 Października 2014 przez Mechanik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Mogę spróbować nie zaszkodzi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 i jak efekty? testował ktoś jeszcze ten sposób? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi