Skocz do zawartości

Gdzie Latać Znacie Miejscówki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to bardzo fajnie. Ja w enduro jestem laikiem. Zimą sprzedałem maszynę na tor i w końcu (bo długo się opierałem) upragnione błoto. Bardzo chętnie wybiorę się z wami i będę się od was uczyć :-) jak przyjdzie pogoda to będziemy się łapać.

Z ciekawości. Jakieś fajne buty polecacie w fajnej walucie które ochronią nogi i nie puszczają wtedy w byle kałuży? Bo tylko tego mi brakuje.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja również dopiero zaczynam. Ale może nie ma co się chwalić bo nie będą chcieli z nami jeździć ;)

Dla większym ograniczeniem jest czas niż pogoda ale na pewno się znajdzie.

Wydaje mi się, że akurat buty w enduro najważniejsze. Ja zainwestowałem w sidi crossfire. Reszta na razie uliczna, uzupełnienie jak będę wiedział czego potrzebuję.

Opublikowano

Ja też często latam po terenie z paroma kumplami. My latamy po Pałczewie  Łaznowskiej Woli i okolice Czarnocina .

Opublikowano

Piuriel - Nawet w okolicy RDG patrząc na Twoją wpisaną lokalizację jest gdzie pojeździć ponieważ sam też urzęduję w tych rejonach ;)
Co do Strykowa - do klubu nie trzeba należeć, można wcześniej zadzwonić i spytać się czy akurat nie ma treningu dla zawodników, w 99% przypadków nie ma problemem z wjazdem. Obecnie z tego co mi wiadomo tor jest cały zalany, z tego względu też odwołano II rundę CC okręgu Łódzkiego.

Co do butów moim skromnym zdaniem - bezkonkurencyjne Sidi Crossfire 2, mega lekki but w porównaniu do reszty butów enduro,praktycznie wszystkie elementy wymienne, dobre czucie i ochrona przed wodą.
Użytkuję od września wersję SRS z tego względu, że latam też na SM, aczkolwiek śmigając tylko w terenie nadal rozważałbym SRS'y ze względu na wymienną podeszwę.
Cenowo... niestety wysoka półka ale... z własnego doświadczenia wiem, że dzięki dobremu butowi złamałem tylko palec u nogi a nie roztrzaskałem cała stopę, nogę.

you will never know me, you can only follow me.

Opublikowano

Ja mam FM Typhoon kupione u chlopakow na Cyprysowej. Daja rade ale nie maja membrany i jak brodzisz to robi sie mokro po jakims czasie. Podeszwa wymienna, zawias calkiem wygodne i czucoe w miare ok. Cena to ok 1000. Brachol ma Forma ADV po porzednim moto i tu jest membrana ale za to mniejsza ochrona bo to typowe buty adventure. Kosztuje chyba ok. 700. Na lekkie enduro typu lasy, bloto i jakies male pagorki. daja spokojnie rade.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.antybrowar.pl

facebook.com/antybrowar

Opublikowano

siemka, też się podłącze, pomimo że Transalp to też atakuje lasy i z chęcią się podłącze pod jakiś wypad/wyjazd w teren :smile:
Więc jak ktoś, coś to proszę o info na priv :smile:
Co do butów od tego sezonu używam forma Capehorn i na dzień dzisiejszy sobie chwalę chodź bardziej jest to but do jakiś szutrów,polan,błotka niż lasów ze względu na tylko podstawową ochronę nogi a nie to co "typowe buty cross" ale w moim przypadku dają rade!

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiesz coś o niej więcej? Nic o niej nie wiem a chętnie się dowiem. Z góry dziękuję za wyjaśnienie.

Żyję w rzeczywistym świecie przepełnionym rozkładem, nielogicznością i rozczarowaniami.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Jest jakieś inne forum enduro w łódzkim? Chciałbym pojeździć "w towarzystwie" a tu jeżdżących jak na lekarstwo.

Live slow!!!

Opublikowano

jak smigasz enduro nie cross'em pisz do mnie chętnie posmigam tylko ten weekend mnie nie ma, może brat też się dołączy 😉.

Opublikowano

Jest wątek Offroadowe spontany, piszcie jak chcecie latać. Jak tylko czas pozwoli na pewno znajdą się chętni.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pan Pikus napisał:

Jest wątek Offroadowe spontany, piszcie jak chcecie latać. Jak tylko czas pozwoli na pewno znajdą się chętni.

Dokładnie, pisz tutaj - jest kilka osób, które w miarę regularnie śmigają po tych mniej utwardzonych drogach ;) 

Edytowane przez rooland (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jestem w enduro kompletnie początkujący także wolałbym sam nie kozaczyc po krzaczorach. Stąd moje pytanie. Spoko jak się moto przeserwisuje odezwe się na latanie.

Live slow!!!

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Siemka. Jest ktoś z okolic Strykowa, Zgierza, Brzezin? Jestem początkujący i chetnie bym z kims pośmigał. Gdzie śmigacie? 

• 2 lata później...