adany_76 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 akumulator akumulatorowi nie równy... 135 zł niezaleznie od kształtu, wymiarów, usytuowania biegunow? chyba niee, a musimy pamietac zeby wybierac akumulator z zaleceniami producenta. Swoja droga chyba masz za duzo siły http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/strong.gif aku wybrany do mojego gpz z katalogu oczywiście W podobnej cenie, jak nie taniej były aku w sklepie motoapteka.eu. Tylko, że trzeba pytać, bo większość na zamówienie (czas oczekiwania ok 2-3 dni). Ja tam kupiłem Yuasa YTX-12BS. Cena była zdecydowanie najniższa (w porównaniu do reszty łódzkich sklepów oraz sklepów z allegro). yuas sprzedaje chyba bez elektrolitu w komplecie , a tu szkoda czasu ładna pogoda a moto stoi , ale spoko już jest zalany , jeszcze godzinka i montuję 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 yuas sprzedaje chyba bez elektrolitu w komplecie , a tu szkoda czasu ładna pogoda a moto stoi , ale spoko już jest zalany , jeszcze godzinka i montujęNic mi o tym nie wiadomo. Ja dostałem suchy aku, elektrolit w osobnym pojemniczku, zaslepki... Zalałem i działa. No i wg opisu Yuasa miał największy prąd rozruchowy. I tylko ten model był zgodny ze specyfikacją producenta. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarahu_michu Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Akumulator - tylko yuasa + ladowareczka/prostownik na zime Gdzie - allegro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZAB Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 i zainwestuj koniecznie w dobrą ładowarke automatyczną :-) 0 Cytuj Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.Artur JastrzębskiDyrektor Generalny woj. ŁódzkieEuropejskie Centrum Odszkodowań S. A.606-342-812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwęglacz Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 większość akumulatorów jest już zalana, albo zalana w 75%. Należy dokładnie spytać sprzedawcy. zalanie nie jest wielkim problemem, a koszt elektorlitu to też nie jest wielki wydatek http://www.louis-motocykle.pl/elektrolit-do-akumulatora-motocyklowego,p,4979 niektórzy dostawcy boją się zalewać akumulatorów, bo wiadomo jak kurierzy traktują przesyłki. jak już coś zacznie ciec, to już wiadomo, że problemów będzie co nie miara. sprzedawca będzie musiał ciągać kuriera na reklamacje, a ty będziesz czekać niewiadomo ile aż się sprawa wyjaśni. dlatego nie ma się co bać niezalanych akumulatorów. sam akumulator dobieramy oczywiście do modelu motocykla. najważniejsza decyzja to wybrów między obsługowym lub żelowym, przy czym do starszych motocykli raczej nie dostaniemy żelówki (na polskim rynku dostępne głównie exide). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) większość akumulatorów jest już zalana, albo zalana w 75% Większość? powiedz w jakim sklepie,aku zalane postoi niedługo a nie zalany parę lat w sklepie,żelówki są teraz do wszystkieg Urwany słupek da się łatwo naprawić,potrzebujemy kabel rozruchowy,baterię paluszek(nie alkaline) zdrowe aku(to urwane) i trochę ołowiu Edytowane 26 Października 2012 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo1978 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) A gdzie ten sklep na przedzalnianej ? Edytowane 28 Października 2012 przez lupo1978 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangy Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 www.korando.pl - tam masz mapkę dojazdu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramer Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie wiem czy to pech czy złośliwość rzeczy martwych, ale padł mi akumulator w Zuśce , jaki wybrać jaki kupić , czym się kierować ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 ja kieruje się poniższa ideą takie same parametry, jak najtańszy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Witam ja mam taki i jestem zadowolony http://allegro.pl/akumulator-zelowy-suzuki-sv-650-s-2003-2009-i3121136061.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 żelowy 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie koniecznie żelowy, standardowe akumulatory są również dobre, nie kupuj badziewia. Sprawdź również ładowanie w swoim motocyklu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanany Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 udaj się do sklepu KORNADO jest tam przemiły facet i dobrze ci doradzi a jak powies że jesteś z forum to da ci rabacik Witam ja mam taki i jestem zadowolony http://allegro.pl/akumulator-zelowy-suzuki-sv-650-s-2003-2009-i3121136061.html ale do żelowego musisz miec inny prostownik 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 ale do żelowego musisz miec inny prostownik Tak Porównałem żela i kwasa,nie wiem jak inni ale nawet jak bedę kupował do auta to kupię żel(mam webasto więc bardziej mi potrzebny na zimę),dlatego że na kwasie moja yamaha w zimie stojąc pod chmurką 2 dni ledwo kręciła a aku miesięczne było,wyjąłem aku od cbr 125 kolegi co kilka miesięcy go nie ładował i odjarała-dla mnie to był szok,a poprzedni kwasiak zdechł po 7 miesiącach i nie to że ładowanie lipa albo za duże 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 witam trochę odgrzeję wątek Kupiłem dziś yuasa ytx9-bs na moto-bajzlu. Zalałem elektrolitem, a po jakiś 40 min szczelnie zamknąłem. Teoretycznie aku powinien być w pełni naładowany. Jak sprawdzałem miernikiem pokazuje 12,8V Ale jak podłączam pod ładowarkę pokazuje mi 20% i ładuje. Ładowarka Yato taka: I tak już z 4 godziny ładuje i dalej 20%. Do tej pory nie miałem z nią problemów. Czy aku może być do doładowania czy elektronike pokopało? Ktoś się spotkał z czymś takim? Dodam że są oznaki naładowania bo słyszę jak gazuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dodam że są oznaki naładowania bo słyszę jak gazuje To chyba już mu wystarczy :shock3: 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Po jakiś 6h ładowania niecałym amperem pokazuje full. Reasumując: Po zalaniu elektrolitem i wsiąknięciu w maty było 12.8V czyli 2.13 na cele. Podłączyłem ładowarkę i pokazywała 20% naładowania Po 5-6 godzinach ładowania prąd ładujący wzrósł do 14.4V i pokazało 100%. Ładowarka się rozłączyła. Teraz na klemach jest 13.2V co daje 2.2V na cele. Podejrzewam że ładowarka jest zaprogramowana by dobijać do takich wartości. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM RACING Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Jeżeli pokazuje full to logiczne jest,że taki poziom wystarczy i możesz spokojnie odłączyć ładowanie. Tym bardziej jeśli słyszysz że już gazuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 sam akumulator dobieramy oczywiście do modelu motocykla. najważniejsza decyzja to wybrów między obsługowym lub żelowym ja mam taki, AGM i już myślę o zmianie na nowy - ten po kilku dniach stania na parkingu potrafi rozładować się do poziomu poniżej 12V (albo on jest wadliwy albo alarm go rozładowuje). rozumiem że nowy (chyba zdecyduję się na obsługowy) również MUSI mieć 10Ah czy mogę używać np 12Ah? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 chyba zdecyduję się na obsługowy A ja Ci proponuję bezobsługowy, żelowy i za niecałe 100 zł również MUSI mieć 10Ah czy mogę używać np 12Ah? Jeśli masz alarm to możliwe, ale w specyfikacji mojego Zippa też jest, że muszę mieć 10 Ah a mam 7 Ah i nie ma żadnych problemów. Porównanie: zwykły obsługowy siarkowy trzeba było w zimę co 1-2 mies ładować z nowym moto pół roku stoi i palisz bez niczego Oczywiście jeśli masz alarm to będzie wyczerpywał prąd szybciej ale wg mnie ten aku to rewelacja. Mój 7 Ah za jedyne 66 zł: http://allegro.pl/akumulator-zelowy-12v-7ah-ytx7a-bs-gel-gwarancja-i3336784036.html 10 Ah też są dostępne za 127 zł: http://allegro.pl/akumulator-gel-ytx12-bs-12v-10ah-cbtx12-bs-yb12a-a-i3362747624.html 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caban Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Polecam akumulator Varta Funstart Gel. Trwały, bezobsługowy, kwas nie wyleje się, do tego producent gwarantuje 12 miesięczne trzymanie napięcia bez konieczności doładowania. Od wielu lat jeżdżę na Varcie i jestem zadowolony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Odgrzany watek, przerabiałem już problemy z akumulatorem, polecam zawsze przy wymianie aku sprawdzić ładowanie, jeszcze drugi sezon na agm Boscha i jestem zadowolony. cena około 110zl 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jon_Snow777 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja przedwczoraj zakupiłem w naszej centrze na Piłsudskiego akumulatorek AQU. Taki mi polecił pan sprzedawca Na zimę dokupię ładowarkę z opcją niańczenia aku i mam nadzieję trochę będzie spokoju z tym tematem Jak by coś złego się działo dam znać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik027 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam,mam problem z kolegą mamy podobne maszyny różnica wizualna,zastanawiamy się jakie jakie akumulatory kupić do naszych maszyn Ja mam Bartona on ma Kiingweea mamy standardowe bateria 5ah 12V myślimy o trochę lepszych żelowych lub AGM.Które wybrać i czy to się sprawdzi ?Mi jeszcze chodzi po głowie zakup alarmu jest tego dużo co wybrać by było skuteczne?Nam nadzieje że ktoś na pomoże w naszym problemie niby wszystko się wie ale jest tyle pytań i niewiadomych pomóżcie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi