Jerry Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam! Niestety padł mi na dobre akumulator, już od poprzedniego sezonu miałem z nim problemy, ale sukcesywnie go doładowywałem i było ok... co innego w zimniejsze dni (jak spadłą temperatura do okolicy 0 i moto stało 2-3 dni bez odpalania do bateria schodziła do zera), ostatnio pod trzech dniach nie ruszania moto padł aku na dobre. Stąd moje zapytanie gdzie kupić? Chodzi mi o fachowy sklep, który mi pomierzy dodatkowo ładowanie,i odpowiednio podepnie. Kolega na spotkaniu czwartkowym mówił, że w aleksandrowie jest jakiś sklep, ktoś coś wie konkretnie? Ja znalazłem: http://allegro.pl/akumulator-yuasa-yb10l-a2-suzuki-gs500-gn250-lodz-i2484394945.html to na przędzalnianej Pozdrawiam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Sprawdź jeszcze na Piłsudskiego w Centrze... ja tam znalazłem taniej niż był w Korando.. 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Chyba najlepiej w Korando lub Motopublice - największy wybór, ceny i najlepsze porady http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif P.S. Jakiego w ogóle szukasz akumulatora? Obsługowy/bezobsługowy? I sprawdź jaki potrzebuje Twoja maszyna, zanim ktoś zmierzy "na oko" 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Racja, ale przy tym co wyczytałem u mnie nie ma duzego znaczenia czy obsługowy czy nie. Podjadę, popytam Poprawka Bezobsługowy typu AGM taki jest zalecany dla mojej konstrukcji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 tylko żelu nie kupuj bo to nie nadaje się do motocykli tylko do latarek tylko kwasowy 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Żelowe są OK, ale do nich trzeba mieć odpowiedni prostownik, a dobry prostownik do żelu kosztuje ;/ Jeżeli mogę coś powiedzieć o producentach akumulatorów, to polecam Varte. Jakoś przekonałem się do tej firmy jak co sezon musiałem zmieniać aku, a po zakupie Varty od 3 sezonów brak problemów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Chcesz mieć problem kup kwasowy.. Nie chcesz mieć problemu kup żel albo AGM (tańszy równie dobry). Generalnie chiny z Allegro ok 140 zl z przesyłką i masz na drugi dzień AGMa. P.S. Manual się nie myli 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Manual się myli U mnie wszędzie w katalogach wychodzi, że powinienem mieć 16ah, natomiast nie uwzględnili, że od 1998 roku są alternatory 3 fazowe, a nie 2 jak do tamtej pory i powinienem mieć 10ah. Dzisiaj byłem w kilku punktach, w Centrze, ale tam zamiast Varty zaproponowano mi AQU (?) z chin, bo podobno to to samo co Varta, byłem w Korando, w sumie najlepsze wrażenie, pomimo większej ceny no i byłem jeszcze w innym punkcie, ale tam wyceniono mi za 300zł AGM... Tak więc poszukiwania trwają, pytanie kto zna jeszcze jakie punkty? Tak, zeby po zakupie mi przygotowali aku i nie zdarli ze mnie Dzięki za pomoc! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Zostanę przy swoim:) - Manual się nie myli ale... a ) jeżeli posiadasz odpowiedni co do danego modelu motocykla b ) jeżeli przez manual nie rozumiemy katalogu akumulatorów danej marki czy wielu marek Tak więc zobacz co piszą w manualu do Twojego modelu motocykla (ewentualnie przedzwoń do serwisu na pewno Cie nie okłamią ) i wg mojego skromnego zdania spokojnie możesz poszukać coś z aku (AGM) marki QUAND . To chiny, o których pisałem powyżej natomiast mnie jeszcze nie zawiodły te "bateryjki" (oczywiście jeżeli dbasz o nie przez zimę) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Gdzie w Łodzi kupię jak coś akumulator w dobrej cenie? Teraz mam MotoPower MF CBTX12-BS i jest już chyba do d*py Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Suchy-wolk - post przeniesiony. (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chippe Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 yuasa do mojego kosztuje 350zl http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif ale uwazam ze jak kupowac to tylko dobrych firm jak yuasa, varta itp. a nie chinczyka!!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ja kupiłem motoPower i po nie całym sezonie padł..Teraz mam Warte sezon cały na razie spokój dałem coś około 160 pln-ów 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ja bym łyknął yuasa cena 200 zł wytrzyma z 5 lat 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Finalnie kupiłem BOSCH'a YTX12-BS cena dobra bo tylko 139 pln i gwarancja producenta 15 miesięcy. Zobaczymy jak będzie się spisywał. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Będziesz zadowolony z AGMa, pamiętaj tylko o prawidłowym ładowaniu przez zimę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Na liście życzeń już jest na pozaycji 76 ładowarka Optimate 4 lub jakiś CTEK zawsze się przyda. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zadowolony powinieneś być z CTEKa MXS 5.0 Chyba najlepsza w klasie, ładuje od b. niskiego prądu. Mnie bynajmniej się doskonale sprawdza. Ewentualnie możesz coś taniej np Bosch C3 też daje rade...ale to nie CTEK Na aledrogo wysyp wszelkiej maści ładowarek powinien być na zimę, co jakiś czas Lildl rzuca pod swoja marką ładowarki ok 80zł i nawet działają 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) akumulator nawet najgorszej marki będzie dobrze służył gdy się będzie o niego dbało (oczywiście yuasa jest the best ale czy warto tyle pieniędzy wydawać??) jeśli w motocyklu jest sprawne ładowanie to na zimę do ciepłego i podłączyć pod ładowarkę na cały ten okres ładowarkę polecam z Lidla (tania 60zł i dobra) nada się do motocykla samochodu a nawet samochodziku na baterie 6V http://fanlidla.pl/g...tocykla,z,Lidla jeśłi komuś potrzebne są bajery to oxford (ma wyświetlać który pokazuje aktualne napięcie i prąd ładowania) http://www.oxprod.co...=134&pid=558&p= niestety cena dość wysoka 230 zł Edytowane 4 Września 2012 przez Soltys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 a może ma ktoś doświadczenie z taką: http://www.jula.pl/adowarka-do-akumulatorow-6-12-v-608105 cena dobra, wyposażenie i "firmowa" pytanie czy jest jakaś różnica? czy będzię równie dobra jak jakiś tańszy Oxford, CTEK czy Optimate2...?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 black & decker firma dobra więc i ładowarka będzie dobra tylko zaglądać co jakiś czas czy prądu nie wyłączyli i ładowarka się nie wyłączyła 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.M Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Polecam ładowarkę z Lidla. Mam żelowy akumulator nie wiem ilu letni bo kupiłem go razem z motocyklem ale 2 sezon i jest ok. Ładuję w zimę raz w miesiącu oczywiście akumulator w ciepłym miejscu. Teraz pewnie w sezonie jesienno zimowym znowu będzie pewnie w Lidlu. wygląda tak http://www.promoceny.pl/detail/lidl-prostownik-automatyczny-84906/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 zanjomy tez ją ma i daje radę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adany_76 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 dziś tak niefortunnie dokręcałem klemę na akumulatorku że aż uj....em słupek . Troche mi go szkoda bo trzymał zaj....ście ale cóż stało się . Dzwoniłem do korando na przędzalnianą i ma ciekawą ofertę aku boscha w cenie 135 złociszy . Wydaje mi się że cena bardzo dobra jak by ktoś myślał nad wymianą to niech się zastanowi czy nie warto teraz zakupić 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipul Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 akumulator akumulatorowi nie równy... 135 zł niezaleznie od kształtu, wymiarów, usytuowania biegunow? chyba niee, a musimy pamietac zeby wybierac akumulator z zaleceniami producenta. Swoja droga chyba masz za duzo siły http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/strong.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 W podobnej cenie, jak nie taniej były aku w sklepie motoapteka.eu. Tylko, że trzeba pytać, bo większość na zamówienie (czas oczekiwania ok 2-3 dni). Ja tam kupiłem Yuasa YTX-12BS. Cena była zdecydowanie najniższa (w porównaniu do reszty łódzkich sklepów oraz sklepów z allegro). 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi