Buziak Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 a ja na Rokicińskiej 300 Łódź wylot na Andrzejów, duża nowa stacja z miłą obsługa polecam https://www.facebook.com/oskpds 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Robiłem ostatnio zerówkę motunga na wedmanowej. Sprawdzić, sprawdzili porządnie, natomiast same pomiary motocykla zrobili właściwie na oko z małą pomocą miarki. Ogólnie trochę im nie pasowało, że przyjechałem w sobotę, parę minut po 12 (stacja otwarta do13), a papierów troszkę mieli do wypisywania. Puchę sprawdzam przeważnie w Andrespolu ( jadąc od Rokicińskiej, na skrzyżowaniu w lewo, i za jakieś 200 metrów po prawej stronie) oraz w Nastapolu na Piłsudskiego:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ponawiam pytanie-zrobię przegląd motonga w Ozorkowie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ja dziś robiłem na Wyszyńskiego za 63 zł. OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077 UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ godziny pracy: poniedziałek-piątek: 7-21, sobota: 8-20 tel. (42) 645 20 15 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ponawiam pytanie-zrobię przegląd motonga w Ozorkowie? Jedź do Sierpowa tam jest stacja diagnostyczna i robią przeglądy motocykli. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ja dziś robiłem na Wyszyńskiego za 63 zł. OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077 UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ godziny pracy: poniedziałek-piątek: 7-21, sobota: 8-20 tel. (42) 645 20 15 I jeszcze prezent dorzucają: w tym roku np. ozonowanie i odgrzybianie klimy. Możesz przyjechać moto, zrobić przegląd, a później w aucie klimę odgrzybić Prawda jest taka, że przegląd moto jest robiony mało dokładnie: Ustawienie światła, kierunkowskazy, światła drogowe, hamulec nożny, klakson i do widzenia. Czekasz 30 minut na swoją kolej, a przegląd masz zrobiony w niecałe 5. Auto sprawdzają zdecydowanie lepiej i dokładniej. 2 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piżmak Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 a ja na Rokicińskiej 300 Łódź wylot na Andrzejów, duża nowa stacja z miłą obsługa polecam https://www.facebook.com/oskpds Potwierdzam, byłem. Poszło sprawnie i gadżet dorzucają. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Prawda jest taka, że przegląd moto jest robiony mało dokładnie Też tam przeglądam moto i puchę.Powiedz im że mało dokładnie to może Cię na rolki motongiem wpuszczą.Mnie ich dokładność wystarcza. 2 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Też tam przeglądam moto i puchę.Powiedz im że mało dokładnie to może Cię na rolki motongiem wpuszczą.Mnie ich dokładność wystarcza. Pewnie gdybym ich poprosił, to by tak zrobili. Mnie też ta dokładność w zupełności wystarcza. 1 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Powiedz im że mało dokładnie to może Cię na rolki motongiem wpuszczą. może też na szarpaki wezmą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rene Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 może też na szarpaki wezmą Przegląd zerowy robiłem na Wedmanowej i miałem i rolki i szarpaki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik13 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A gdzie jechać żeby nie czepiali się wydechu? bo z moto będzie to mój pierwszy przegląd.Puszkę przeglądam na Wyszyńskiego prezent zawsze dostane i nigdy nie robią problemów tylko powie że coś jest do zrobienia, no chyba że coś poważnego 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Jak chcesz to wybierz sie na stacje do Sierpowa. Raczej nie będą wnikać w szczegóły. Choć z Łodzi to jest kawałek drogi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 A gdzie jechać żeby nie czepiali się wydechu? bo z moto będzie to mój pierwszy przegląd.Puszkę przeglądam na Wyszyńskiego prezent zawsze dostane i nigdy nie robią problemów tylko powie że coś jest do zrobienia, no chyba że coś poważnego Bez problemów jest też na stacji przed Konstantynowem, jadąc od Łodzi jest po lewej stronie - tam gdzie też jest nieautoryzowany serwis Renault. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 a ja na Rokicińskiej 300 Łódź wylot na Andrzejów, duża nowa stacja z miłą obsługa polecam https://www.facebook.com/oskpds ******************************************************************************************** Potwierdzam, byłem. Poszło sprawnie i gadżet dorzucają. Byłem dzisiaj moto, i także potwierdzam, szybko, sprawnie i miło 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsebastian1 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Polecam stacje w Zgierzu na Cmentarnej. Jest to stacja okręgowa więc robią wszystko łącznie z moto. Przeglądy robi mój kolega motocyklista. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorek Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 A gdzie jechać żeby nie czepiali się wydechu? Trampkiem z wybebeszonym wydechem robiłem w Nastapolu na Kasprzaka. Podbijali bez problemu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 954 z wyprutym kominem w RawPol robilem, rog wlokniarzy/kopernika. Zero problemow 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suchy-wolk Opublikowano 31 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jeżeli dalej będziecie wypisywać na jakich stacjach, na co przymykają oko, to zmotywujecie służbistów do kontroli takich miejsc bardziej dogłębnie. Pozostałbym przy opiniach bardziej ogólnych, jeżeli chcecie jeździć w to samo miejsce przez kolejne lata 7 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 W dyskusjach tego typu nie zapominajcie również o nieco mniej przyjemnym aspekcie "kombinowania" z przymykającymi oko kontrolerami - skutkami prawnymi. Nie dalej jak dwa tygodnie temu podjechałem do stacji PZMOTu na przegląd właśnie. Motocykl mam "nieco" poprzerabiany od strony wyposażenia ale z głową więc nie spodziewałem się trudnych rozmów poza tematem LEDów jako oświetlenia przedniego. Temat jest wałkowany na różnych forach i dość śliski bo każdy mówi trochę inaczej. Jedni jeżdżą z takimi lampami, inni stanowczo odradzają. Tak też zrobił pan z PZMOTu - gdy tylko zobaczył LEDy, od razu powiedział że w Polsce nie można mieć takiej lampy jako drogowych/krótkich/postojowych. Mimo nabitej na reflektorze homologacji (to jest lampa LED Moretti, występuje pod różnymi określeniami na aukcjach): E24 - Irlandia, strzałki <-> dopuszczające do ruchu po prawej i lewej, oznaczenie C/R-BS czyli sensownie. Nie wiadomo co zrobić - kazał zdjąć (ale papier podbił mówiąc, że w razie kontroli on widział fabryczne oświetlenie), a sprzedawca upiera się, że można je mieć... I tutaj dochodzimy do sedna - jeżdżąc z taką lampą, jak i z dowolną inną przeróbką która jest wątpliwa od strony prawnej, narażamy się na ryzyko ciągania po sądach w razie kolizji. Gdybym - odpukać - stał się uczestnikiem wypadku, to prawnicy firmy ubezpieczeniowej mogą mnie potencjalnie uczynić sprawcą kolizji ze wszystkimi tego faktu konsekwencjami. Pytałem dwóch znajomych prawników i rzeczywiście nieścisłości w wyposażeniu pojazdu są świetną podstawą do sądowej gonitwy i dążenia do pokrycia przeze mnie wszelkich kosztów jako sprawcy (chociaż na zdrowy rozum mogę być jedynie uczestnikiem). Nie wiem jak wy ale ja nie mam czasu, ochoty i przede wszystkim pieniędzy aby ryzykować wieloletnim budżetem rodzinnym. Już wystarczająco w nim mieszam starając się wygospodarować środki na nieco mocniejszą maszynę... 0 Cytuj KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybcia Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam, ostatni przegląd robiłem w Szadku ok. 30 km od Łodzi. Dokładnie w P.H.U. Wicar ul. Sieradzka 11b. Przegląd to sprawdzenie numerów i stempel, koszt 63zł z tego co pamiętam. Co dziwne z nieznanych mi przyczyn przegląd dostałem na 2 lata ... 0 Cytuj MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Co dziwne z nieznanych mi przyczyn przegląd dostałem na 2 lata ... W nowych motocyklach pierwsze badanie techniczne należy wykonać przed upływem 3 lat od daty jego pierwszej rejestracji. Kolejne badanie wykonuje się przed upływem 2 lat od pierwszego badania. Później już standardowo raz do roku. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybcia Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 W nowych motocyklach pierwsze badanie techniczne należy wykonać przed upływem 3 lat od daty jego pierwszej rejestracji. Kolejne badanie wykonuje się przed upływem 2 lat od pierwszego badania. Później już standardowo raz do roku. Tak tylko ze mam Fazera rocznik '02 ostatni przegląd miałem na rok, a teraz na 2 lata. Myślę ,że to pomyłka ale nic się nie odzywałem dla mnie na plus 0 Cytuj MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzios2 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja robie w ACS na Przybyszewskiego 199/205. Ale tam sprawdzają dość dokładnie (rolki przód, tył, pomiar głośności i spalin) także trzeba uważać, żeby się nie okazało, że motocykla nie dopuszczą do ruchu Motorem jescze tam nie byłem, ale za to diagnosta dostrzegł, że w moim aucie mam nieszczelne przewody hamulcowe. Sami zdecydujcie czy to jest ważna sprawa żeby przegląd był robiony porządnie. POLECAM 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077 UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ godziny pracy: poniedziałek-piątek: 7-21, sobota: 8-20 tel. (42) 645 20 15 Kolejny raz polecam,dzisiaj wyjechałem z nożem sprężynowym,nie w plecach a w kieszeni.Fajny gratis 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi