Skocz do zawartości

Przegląd Techniczny - Gdzie?

piyok

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłem ostatnio zerówkę motunga na wedmanowej. Sprawdzić, sprawdzili porządnie, natomiast same pomiary motocykla zrobili właściwie na oko z małą pomocą miarki. Ogólnie trochę im nie pasowało, że przyjechałem w sobotę, parę minut po 12 (stacja otwarta do13), a papierów troszkę mieli do wypisywania. Puchę sprawdzam przeważnie w Andrespolu ( jadąc od Rokicińskiej, na skrzyżowaniu w lewo, i za jakieś 200 metrów po prawej stronie) oraz w Nastapolu na Piłsudskiego:)

• 2 miesiące temu...

Ja dziś robiłem na Wyszyńskiego za 63 zł.

OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077

UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ

godziny pracy:

poniedziałek-piątek: 7-21,

sobota: 8-20

tel. (42) 645 20 15

• 2 tygodnie później...

Ponawiam pytanie-zrobię przegląd motonga w Ozorkowie?

Jedź do Sierpowa tam jest stacja diagnostyczna i robią przeglądy motocykli.

Ja dziś robiłem na Wyszyńskiego za 63 zł.

OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077

UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ

godziny pracy:

poniedziałek-piątek: 7-21,

sobota: 8-20

tel. (42) 645 20 15

I jeszcze prezent dorzucają: w tym roku np. ozonowanie i odgrzybianie klimy. Możesz przyjechać moto, zrobić przegląd, a później w aucie klimę odgrzybić :smile:

Prawda jest taka, że przegląd moto jest robiony mało dokładnie: Ustawienie światła, kierunkowskazy, światła drogowe, hamulec nożny, klakson i do widzenia. Czekasz 30 minut na swoją kolej, a przegląd masz zrobiony w niecałe 5.

Auto sprawdzają zdecydowanie lepiej i dokładniej. 

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value."
-- Albert Einstein

Prawda jest taka, że przegląd moto jest robiony mało dokładnie

Też tam przeglądam moto i puchę.Powiedz im że mało dokładnie to może Cię na rolki motongiem wpuszczą.Mnie ich dokładność wystarcza.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Też tam przeglądam moto i puchę.Powiedz im że mało dokładnie to może Cię na rolki motongiem wpuszczą.Mnie ich dokładność wystarcza.

Pewnie gdybym ich poprosił, to by tak zrobili. Mnie też ta dokładność w zupełności wystarcza.

-- Albert Einstein

A gdzie jechać żeby nie czepiali się wydechu? bo z moto będzie to mój pierwszy przegląd.Puszkę przeglądam na Wyszyńskiego prezent zawsze dostane 

i nigdy nie robią problemów tylko powie że coś jest do zrobienia, no chyba że coś  poważnego

A gdzie jechać żeby nie czepiali się wydechu? bo z moto będzie to mój pierwszy przegląd.Puszkę przeglądam na Wyszyńskiego prezent zawsze dostane 

i nigdy nie robią problemów tylko powie że coś jest do zrobienia, no chyba że coś  poważnego

Bez problemów jest też na stacji przed Konstantynowem, jadąc od Łodzi jest po lewej stronie - tam gdzie też jest nieautoryzowany serwis Renault.

-- Albert Einstein

a ja na Rokicińskiej 300 Łódź  wylot na  Andrzejów,  duża nowa stacja z miłą obsługa 

polecam 

https://www.facebook.com/oskpds

********************************************************************************************

Potwierdzam, byłem. Poszło  sprawnie i gadżet dorzucają.

Byłem dzisiaj moto, i także potwierdzam, szybko, sprawnie i miło  :moto:

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

marcinsebastian1

Polecam stacje w Zgierzu na Cmentarnej.

Jest to stacja okręgowa więc robią wszystko łącznie z moto.

Przeglądy robi mój kolega motocyklista.

954 z wyprutym kominem w RawPol robilem, rog wlokniarzy/kopernika. Zero problemow

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

W dyskusjach tego typu nie zapominajcie również o nieco mniej przyjemnym aspekcie "kombinowania" z przymykającymi oko kontrolerami - skutkami prawnymi. Nie dalej jak dwa tygodnie temu podjechałem do stacji PZMOTu na przegląd właśnie. Motocykl mam "nieco" poprzerabiany od strony wyposażenia ale z głową więc nie spodziewałem się trudnych rozmów poza tematem LEDów jako oświetlenia przedniego.

Temat jest wałkowany na różnych forach i dość śliski bo każdy mówi trochę inaczej. Jedni jeżdżą z takimi lampami, inni stanowczo odradzają. Tak też zrobił pan z PZMOTu - gdy tylko zobaczył LEDy, od razu powiedział że w Polsce nie można mieć takiej lampy jako drogowych/krótkich/postojowych. Mimo nabitej na reflektorze homologacji (to jest lampa LED Moretti, występuje pod różnymi określeniami na aukcjach): E24 - Irlandia, strzałki <-> dopuszczające do ruchu po prawej i lewej, oznaczenie C/R-BS czyli sensownie. Nie wiadomo co zrobić - kazał zdjąć (ale papier podbił mówiąc, że w razie kontroli on widział fabryczne oświetlenie), a sprzedawca upiera się, że można je mieć...

I tutaj dochodzimy do sedna - jeżdżąc z taką lampą, jak i z dowolną inną przeróbką która jest wątpliwa od strony prawnej, narażamy się na ryzyko ciągania po sądach w razie kolizji. Gdybym - odpukać - stał się uczestnikiem wypadku, to prawnicy firmy ubezpieczeniowej mogą mnie potencjalnie uczynić sprawcą kolizji ze wszystkimi tego faktu konsekwencjami. Pytałem dwóch znajomych prawników i rzeczywiście nieścisłości w wyposażeniu pojazdu są świetną podstawą do sądowej gonitwy i dążenia do pokrycia przeze mnie wszelkich kosztów jako sprawcy (chociaż na zdrowy rozum mogę być jedynie uczestnikiem).

Nie wiem jak wy ale ja nie mam czasu, ochoty i przede wszystkim pieniędzy aby ryzykować wieloletnim budżetem rodzinnym. Już wystarczająco w nim mieszam starając się wygospodarować środki na nieco mocniejszą maszynę... 

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

• 1 miesiąc temu...

Witam, ostatni przegląd robiłem w Szadku ok. 30 km od Łodzi. Dokładnie w P.H.U. Wicar ul. Sieradzka 11b. Przegląd to sprawdzenie numerów i stempel, koszt 63zł z tego co pamiętam. Co dziwne z nieznanych mi przyczyn przegląd dostałem na 2 lata ... :smile:

MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33

Co dziwne z nieznanych mi przyczyn przegląd dostałem na 2 lata ...

W nowych motocyklach pierwsze badanie techniczne należy wykonać przed upływem 3 lat od daty jego pierwszej rejestracji. Kolejne badanie wykonuje się przed upływem 2 lat od pierwszego badania. Później już standardowo raz do roku.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

W nowych motocyklach pierwsze badanie techniczne należy wykonać przed upływem 3 lat od daty jego pierwszej rejestracji. Kolejne badanie wykonuje się przed upływem 2 lat od pierwszego badania. Później już standardowo raz do roku.

Tak tylko ze mam Fazera rocznik '02 ostatni przegląd miałem na rok, a teraz na 2 lata. Myślę ,że to pomyłka ale nic się nie odzywałem dla mnie na plus :smile: 

MZ ETZ 150 > Yamaha FZS600 Fazer > Honda CBR 900RR SC33

• 5 tygodni później...

Ja robie w ACS na Przybyszewskiego 199/205. Ale tam sprawdzają dość dokładnie (rolki przód, tył, pomiar głośności i spalin) także trzeba uważać, żeby się nie okazało, że motocykla nie dopuszczą do ruchu :P

Motorem jescze tam nie byłem, ale za to diagnosta dostrzegł, że w moim aucie mam nieszczelne przewody hamulcowe. Sami zdecydujcie czy to jest ważna sprawa żeby przegląd był robiony porządnie. POLECAM :smile:

• 2 tygodnie później...

OKRĘGOWA STACJA KONTROLI POJAZDÓW EL/077 UL. WYSZYŃSKIEGO 27, 94-048 ŁÓDŹ godziny pracy: poniedziałek-piątek: 7-21, sobota: 8-20 tel. (42) 645 20 15

Kolejny raz polecam,dzisiaj wyjechałem z nożem sprężynowym,nie w plecach a w kieszeni.Fajny gratis :smile:

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"