Skocz do zawartości

Przegląd Techniczny - Gdzie?

piyok

Rekomendowane odpowiedzi

ja odradzam Nastapol.... dopie***li się do lekko niebieskiej żarówki...

polecam Stację Kontroli na Legionów 125... Wjazd od Włókniarzy przed Konstantynowską... miła obsługa... Przegląd Techniczny podbijają bez problemów...

a przegląd roczny czy przygotowanie do sezonu jak to tam zwą to tylko u Jakubka :smile:

Polecam na Chojnach to jest ulica Obszerna u Bryla. Zero gadania i problemów. Odkąd gościowi moto wpadło do kanału nic nie sprawdza tylko światła i dane z tabliczki więc wszystko przebiega elegancko.

:P

polecam konstantynów łódźki przy stawach

Dobrze gada, polać mu!!!

Zapraszam do nas: SkP KROS Konstantynów Łodzki ul. Srebrzyńska 5 (nieopodal cmentarza, Przed stawami)

A inne pytanko, czy jak mma ubezpieczenei poprzedniego właściciela, które jest dalej ważne, to mogę na nim jeździć do końca jego ważności?

W końcu trzeba przejestrować motocykl czy nie? Bo sam nie wiem, tanie to nie jest..

Obowiązek jest, ale konsekwencji za nie popełnienie obowiązku niema (termin 30 dni od daty zakupu). Jedynie musisz odwiedzić koniecznie skarbówkę w terminie 2 tygodni od daty zakupu. Ubezpieczenie możesz śmiało wyjeździć do końca, tylko uważaj bo przed końcem polisy będziesz musiał wymówić oc jeśli będziesz chciał zmienić ubezpieczyciela.

Ja polecam Speedcar na rtk. Zawsze co jeździłem to nie ma kolejek i od razu brali bez umawiania się :P Po przeglądzie można sobie wybrać jakiś prezent typu zestaw kluczy, linka hOLOwnicza i z tego co jeszcze obiło mi się o uszy to teraz dają jeszcze talon na myjnie lub talon na gaz za 30zł (nie wiem czy przy motocyklach talony) :smile: Nawet jak masz jakieś drobne rzeczy do których mogą się przyczepić, to powiedzą co jest nie tak, ale stempelek dadzą :biggrin:SKP Łódź Stacja kontroli pojazów / diagnostyczna - SpeedCar

Tzn jest już po tych 30 dniach od spisania umowy kupna/sprzedaży, ale ubezpieczenie jest jeszcze ważne. dalej mam radomskie blachy. Tata mówi, że nie wiadomo czy po tych 30 dniach od zakupu trzeba wykupić nowe ubezpieczenie, bo podobno jak sie nie kupi to są wysokie kary. Jak to jest?

Jak ubezpieczenie przeszło na Ciebie razem z motocyklem to po co kupować drugie? Jakbyś nie miał na umowie ubezpieczenia to masz 30 dni na wykupienie. Jak tego się nie zrobi to można dostać karę od Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego: Opłaty karne - Portal UFG

O ile się dopatrzą ;) Jakby co to po 3 latach ulega przedawnieniu.

Suzuki SV650S 2007 icon1.png

Ja polecam Speedcar na rtk. Zawsze co jeździłem to nie ma kolejek i od razu brali bez umawiania się

Stanowczo odradzam wszystkim, którzy maja coś nie tak, np wytartą tablicznę znamionowa czy nie wbity hak. Służbiści i na nic nie przymkną oka - jedyna zaleta, że wszystko dobrze sprawdzone. Z tym, że ja jade gdzie indziej i też mam fest sprawdzone + zawsze wbite.

Po przeglądzie można sobie wybrać jakiś prezent typu zestaw kluczy, linka hOLOwnicza i z tego co jeszcze obiło mi się o uszy to teraz dają jeszcze talon na myjnie lub talon na gaz za 30zł (nie wiem czy przy motocyklach talony) Nawet jak masz jakieś drobne rzeczy do których mogą się przyczepić, to powiedzą co jest nie tak, ale stempelek dadzą

Talon za 30zł na gaz faktycznie jest. Gadżet też można wybrać. Ale co z tego jak jechać można tam tylko ze 100% sprawnym autem/moto albo bulić za wszystko co znajdą... chwyt marketingowy.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Aidekk trochę źle powiedziałem, a wiec sprostuje. Oni sprawdzą wszystko i poinformują Ciebie co jest nie tak. Powiedzą, żebyś te drobne usterki zlikwidował w jak najbliższym czasie, ale stempelek dadzą, żebyś się drugi raz nie fatygował.

Byłem jawką w sob w Speedcarze i nie wiedzieli, że z zaświadczenie z WK o braku rejestracji mogą zrobić przegląd, a WK żeby zadzwonić było zamknięte. Kazali mi przyjść w pon to się zapytają. Był inny diagnosta oczywiście się nie dowiedział i kazał mi iść po rejestracje próbne i dopiero przyjechać nawet nie patrzył na zaświadczenie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif Zaczął na mnie i na moją mamę wrzeszczeć, że jakieś stare (ze 30 stycznia tego roku) nic nie warte papiery przynosimy. Speedcar dostaje ode mnie duży minus, za brak szacunku dla klienta i za to, że nie znają się na prawie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif

"Zaczął na mnie i na moją mamę wrzeszczeć" - ale bym ich zje..ł że drą ryj na klienta... http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Nastapol na Kasprzaka, szczególnie soboty, znudzeni diagności, choć ja akurat na to liczyłem, światła anglik a facet = Światła są ? kierunkowskazy są ? stop jest ? pieczątka wbita...

• 4 tygodnie później...