Skocz do zawartości

Jaka szyba do kasku

Enter

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżam temat. Noszę się z zamiarem dokupienia nowej szybki do mojego kasku, gdyż dotychczasowa przeźroczysta jest już tak zmasakrowana, że nie nadaje się do jazdy. 
Teraz pytanie: czy jeździł ktoś w szybce typu iridium rainbow? 
Rozmawiałem ostatnio z @Żółwik i opowiedział mi o niej, że nadaje się do jazdy w nocy, bo nie przyciemnia obrazu, a jedynie odbija światło słoneczne w dzień tworząc na powierzchni coś w rodzaju tęczy. Chodzi mi o szybkę tego typu: http://www.agv-sklep.pl/index.php?p331,szybka-agv-stealth-iridium-rainbow-antifog

Tylko teraz nie wiem, czy w praktyce wygląda ona tak: image_1.png czy tak: $(KGrHqN,!n0FHdQY2RglBR5+jCkRG!~~60_12.J

Ktoś ma jakieś doświadczenia z takim modelem i może opowiedzieć, czy nadaje się do jazdy po nocy? Nie kosztuje mało i nie wiem czy jest sens ładować w to kasę, jak się okaże, że po nocy i tak nie wyjadę, a przyciemnianą szybkę do jazdy w dzień mam.

Edytowane przez Koper (wyświetl historię edycji)

-_-

@lubom, napisałem o szybce RAINBOW IRIDIUM, a nie RAINBOW MIRROR
Teoretycznie wygląda to tak: http://www.racevisors.co.uk/product/agv-gt-visor-Rainbow-iridium i teoretycznie nadaje się do jazdy w dzień i w nocy.

(Dzwoniłem do Liberty, aaale tam sprzedawca nie spotkał się z taką szybką, więc muszę się zdać na doświadczenie forumowiczów... jeśli ktoś w tym zakresie się jakimkolwiek legitymuje ;P)

Edytowane przez Koper (wyświetl historię edycji)

Ja jeżdżę w irydium, po zmroku kiepsko widać, generalnie w  nocy do d..y.

Edytowane przez Doop (wyświetl historię edycji)

Lepiej na dwóch ... jak człowiek niż jak zwierze na czterech...... !! :biggrin: