Koper Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Odświeżam temat. Noszę się z zamiarem dokupienia nowej szybki do mojego kasku, gdyż dotychczasowa przeźroczysta jest już tak zmasakrowana, że nie nadaje się do jazdy. Teraz pytanie: czy jeździł ktoś w szybce typu iridium rainbow? Rozmawiałem ostatnio z @Żółwik i opowiedział mi o niej, że nadaje się do jazdy w nocy, bo nie przyciemnia obrazu, a jedynie odbija światło słoneczne w dzień tworząc na powierzchni coś w rodzaju tęczy. Chodzi mi o szybkę tego typu: http://www.agv-sklep.pl/index.php?p331,szybka-agv-stealth-iridium-rainbow-antifog Tylko teraz nie wiem, czy w praktyce wygląda ona tak: czy tak: Ktoś ma jakieś doświadczenia z takim modelem i może opowiedzieć, czy nadaje się do jazdy po nocy? Nie kosztuje mało i nie wiem czy jest sens ładować w to kasę, jak się okaże, że po nocy i tak nie wyjadę, a przyciemnianą szybkę do jazdy w dzień mam. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Koper (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 każde lustro przyciemnia w nocy i jest ciężko miałem uvexa i araia - ale nei wiem jak jest w agv alternatywą jest light smoke 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) @lubom, napisałem o szybce RAINBOW IRIDIUM, a nie RAINBOW MIRRORTeoretycznie wygląda to tak: http://www.racevisors.co.uk/product/agv-gt-visor-Rainbow-iridium i teoretycznie nadaje się do jazdy w dzień i w nocy. (Dzwoniłem do Liberty, aaale tam sprzedawca nie spotkał się z taką szybką, więc muszę się zdać na doświadczenie forumowiczów... jeśli ktoś w tym zakresie się jakimkolwiek legitymuje ;P) Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Koper (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doop Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja jeżdżę w irydium, po zmroku kiepsko widać, generalnie w nocy do d..y. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Doop (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Lepiej na dwóch ... jak człowiek niż jak zwierze na czterech...... !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 @Doop, masz Iridium rainbow, która wygląda tak jak na pierwszym zdjęciu, które wrzuciłem? Czy jakiś inny iridium (np blue?) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi